Lažni prorok kreće u konačni obračun s Latinskom Misom

Mi znamo da je jedna od ključnih namjera lažnoga proroka ukinuti Stvarnu Prisutnost. Koliko mu je Stvarna Prisutnost odbojna vidimo iz toga što sve ove godine ne želi kleknuti pred Presvetim mada je inače majstor u prikrivanju svoga pravoga lica. Ukidanje Stvarne Prisutnosti treba mu kako bi otvorio put antikristu da zasjedne u Božji Hram. Da to učini mora promijeniti Misu, a poznavajući povijest Božjih neprijatelja, mijenjat će Novus Ordo. No, prije ovoga poteza Bergoglio kreće u obračun s Latinskom Misom, kako bi katolicima onemogućio odstupnicu i napao snažnu Božju Prisutnost u Tradicionalnoj Latinskoj Misi (TLM).

Kao pravi lukavi strateg, prije samog napada pripremit će teren na način da osigura pravne, organizacijske i PR-ovske mehanizme, instrumente i satelite koji će biti izvršitelji na terenu i preko kojih će testirati poteze i paziti da stvari ne izmaknu kontroli, odnosno da kroz cijeli proces marginalizacije i uništenja TLM-a ne izgubi previše tzv. Franjinih tradicionalista.

Zato ova operacija traje već godinama. Ali sada su trupe zla u fazi iskrcavanja. Sjetimo se što se sve događalo u posljednje vrijeme:

  • Bergolijanci su prošle godine slali “upitnik” biskupima širom svijeta o TLM-u (klasični potez pripreme terena);
  • Uvođenjem novih regulacija u Bazilici sv. Petra TLM su u praksi ukinute od ožujka ove godine u glavnoj crkvi svih katolika;
  • Prošli tjedan pojavio se veći broj kredibilnih izvještaja o pripremi vatikanskog dokumenta kojim se planira derogirati Summorum Pontificum kojim je Papa Benedikt dao slobodu slavljenja TLM-a
  • Na čelne pozicije struktura zaduženih za nadzor TLM-a postavljene su osobe izrazito nesklone TLM-u. Također, sjetimo se, decentralizacijom Crkve (čitaj ukidanjem njene katoličke (katholikos = univerzalan) prirode)

I dok se temperatura vode u loncu tradicionalističke žabe približava vrenju, ne treba zaboraviti da je ogroman broj tradicionalista paraliziran fobijom od optužbi za sedevakantizam (jedina gora stvar od toga im je da ih se optuži da su Bergoglijevi neprijatelji jer podupiru Knjigu Istine). Tako su mnogi Bergoglijevi tradicionalistički apologeti odmah krenuli govoriti da se ovaj nikad ne će usuditi ukidati TLM i da liberalni „papa“ pušta slavljenje TLM-a baš kao što sam slavi Pachamama Misu.

 

Takvi su odbacili i osudili Knjigu Istine, te tvrdo vjerujući da će Bergoglio uskoro umrijeti ili dati ostavku, oni ne razmišljaju da takvi apsurdni komentari pomažu lažnom proroku da u svome stisku zadrži tradicionaliste, te da do momenta padanja baš svih maski zapravo nema pravu opoziciju, nego umrtvljene, mlitave prelate kojima je maca popapala jezik.

No, teren opovrgava Franjine tradicionaliste i apologete među njima. Naviru dokazi da ovoga puta ne puca ćorcima. Naime, u Francuskoj, jednoj od zemalja s najjačom prisutnosti i procvatom TLM-a, krenuo je otvoreni progon. Tamo je nadbiskup Dijona Roland Minnerath protjerao Svećeničko bratstvo Svetog Petra (FSSP – ono koje nije bilo izopćeno). Nakon 23 godine službe u burgundijskim regijama Dijona i Cote d’Ora svećenici FSSP-a primorani su napustiti vjernike.

Ipak, nisu svi među tradicionalistima mlitavi Bergoglijevi apologeti koji strepe od etiketiranja za sedevakantizam. Predsjednik francuskog ogranka tradicionalističke federacije Una Voce, uputio je ratni poklič u obranu Benediktovog motuproprija Summorum Pontificum: Podignite štitove! Francuski vjernici iz ove regije upozorili su kako „Rim priprema puč protiv crkvenih zajednica“ koje slave TLM.

Poznavatelji prilika u francuskoj aferi vide čarku kojom se testiraju snage pred glavnu bitku. Prateći ubrzani tijek sve žešćih neprijateljskih koraka razboriti tradicionalisti govore o tome kako Bergolijanci guraju TLM u katakombe. Čini se da oni naziru ono što nam je Krist po Bibliji navijestio, a po Knjizi Istine detaljno precizirao za Posljednja Vremena.

I dok znamo da su katakombe (utočišta) realnost, znamo da Misa Vjekova nikada ne će prestati, sve do Kristova Drugog Dolaska.