Lažni prorok opet optužen da laže i štiti seksualnog predatora u svojim redovima

Kako prenosi LifeSiteNews, lažni prorok Bergoglio zanijekao je bilo kakvu umiješanost u odlučivanje ili pomaganje oko slučaja vlč. Marka Ivana Rupnika , isusovačkog svećenika iz Slovenije čije su optužbe za psihičko i seksualno zlostavljanje pokrenule niz pitanja o Vatikanu i Bergoglievim postupcima.

Govoreći za Associated Press, Bergoglio je izjavio da nije imao nikakvu ulogu oko odlučivanja u vezi slučaja, niti u vođenju procesa. 

Ali dok je većina medija dovela u pitanje umiješanost Bergoglia u zataškavanje slučaja Rupnik, Bergoglio se pokušao predstaviti kao onaj koji je pomogao da se slučaj nastavi , iako je osobno spriječio “optužbe koje su devet žena željele iznijeti pred istim sudom.”

Bergoglio je rekao da je to učinio kako bi “pojednostavio” cijeli proces.

“Dakle, nisam imao ništa s ovim”, ustvrdio je Lažni prorok Bergoglio, misleći na miješanje u Rupnikov slučaj.

 

Slučaj Rupnik protiv svjedočenja Bergoglia

Kako je LifeSiteNews opširno objavio Rupnik je optužen za psihičko i seksualno zlostavljanje redovnica u zajednici Loyola, redu čiji je i sam bio osnivač. Redovničku zajednicu utemeljila je časna sestra kojoj je Rupnik bio i prijatelj i “duhovni otac”. 

Svjedočenje bivšeg člana zajednice dodatno je optužilo Rupnika da je početkom 1990-ih seksualno zlostavljao između 20 i 41 časne sestre u zajednici.

Ipak, u listopadu 2022. Kongregacija za Nauk vjere (KNV) odustala je od slučaja pozivajući se na vremenska ograničenja. Prema mnogima to  je bilo zbog lažnog proroka Bergoglia koji je osobno intervenirao da slučaj prijeđe u zastaru.

U zasebnom kaznenom djelu, Rupnik je također automatski ekskomuniciran i proglašen krivim od strane KNV-ovog crkvenog suda, za odrješenje u ispovijedi žene s kojom je imao seksualne odnose.

Međutim, u siječnju 2020. godine suci su”jednoglasno”  izjavili “da je doista došlo do oslobađajuće presude za zlostavljača Rupnika”.

Samo nekoliko tjedana nakon oslobađajuće presude, Rupnika je tada pozvao lažni prorok Bergoglio da održi korizmenu homiliju u Papinskom domu u ožujku 2020.

Takav postupak još je teže objasniti s obzirom na to da je Bergoglio tri puta 2020. god., prije Rupnikove homilije u ožujku primio prefekta Kongregacije za Nauk Vjere, kardinala Ladaria Ferrera SJ i to u svezi slučaja Rupnik.

Nakon toga je u svibnju 2020. Kongregacija za Nauk Vjere ukinula ekskomunikaciju za Rupnika.

Međutim,  mediji su objavili kako je ovu ekskomunikaciju ukinuo sam Bergoglio, koji je intervenirao u roku od “nekoliko sati” i poništio ekskomunikaciju.

Neki od medijskih tekstova oko toga su glasili : 

“Papa je navodno intervenirao kako bi ukinuo ekskomunikaciju seksualno aktivnog, nasilnog jezuitskog svećenika”

Tako je poznati Talijanski blog “Messa in Latino” napisao :

“Nekoliko sati nakon obavijesti o kazni ekskomunikacije vlč. Rupnika, Bergoglio je ukinuo ekskomunikaciju, suprotno odlukama suda. Odlučeno je da i svjedoci isusovci, koji su o tome imali spremnu izjavu odustanu od nje.”

Novija izvješća pridodala su ionako teškim optužbama protiv Bergoglia u ovoj aferi. Talijanska novinska kuća Left , koja je bila uključena u razotkrivanje slučaja Rupnik, izvijestila je  4. siječnja da je Bergoglio ignorirao pisma časnih sestara koje je Rupnik zlostavljao u vjerskoj zajednici.

U izvješću se navodi kako su četiri časne sestre pisale Bergogliu s pojedinostima o zlostavljanju. “Papa Franjo nikada nije odgovorio na ovo i na ostala 3 pisma”, napisao je Left .

Pa ipak, Lažni prorok Bergoglio je zanijekao bilo kakvu povezanost sa slučajem, osim jedne male intervencije koju je učinio u navodnom pokušaju “pomoći” procesu.

Associated Press je naveo da se Bergoglio doimao kao da vodi borbu protiv institucija koje se stoljećima bave svećenicima predatorima iza zatvorenih vrata.

Osim slučaja Rupnik , lažni prorok Bergoglio je također štitio najvećeg zlostavljača u povijesti crkve Kardinala McCarricka, koji mu je pribavio vrijedni tajni ugovor s Komunističkom partijom Kine, preko kojeg je izdao istinsku Crkvu u Kini i sve njene vjernike osudio na smrt, doslovno ih prepuštajući na milost i nemilost Xi Pinga.

Ovim informacijama, samo smo zagrebali po površini lažne bergolianske crkve, no mnogo je više onoga skrivenog što se još nije otkrilo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *