Liječnik: Pričest na ruke puno je zaraznija nego Pričest na jezik

Brojne biskupske konferencije diljem svijeta, nasilno su uvele Pričest na ruke. Oni ovo opravdavaju zaštitnim mjerama protiv korona virusa.

Ovoj Pričesti na ruke u potpunosti se suprotstavlja Predsjednik Udruženja Katoličkih liječnika, Profesor Filipo Maria Boscia.

O besmislenosti državnih radikalnih mjera sve se više raspravlja. Isto se odnosi i na proporcionalne crkvene zahtjeve, koji se nameću vjernicima kao mjere za otvaranje javnih Misa.

Sumnje se podižu oko stalaka za dezinfekciju do nošenja maski u svetištu. Ovim se pojačava zabrinutost ljudi koji idu u Crkve do te mjere da se osjećaju nesigurno, u njih se uvlači strah i umjesto da upotrijebe zdrav razum kako bi ispravili ove standarde koji su se potpuno oteli kontroli, a koji im se nameću, oni se prepuštaju ovoj klimi straha čak i u Crkvama.

U samom centru ove fobije nalazi se prisiljavanje primanja Svete Pričesti na ruku, što su odredili biskupi. Zadnjih 50 godina, doista se dogodila nova drugačija crkva, kada govorimo o primanju Svete Pričesti.

U 2020 godini mnogi Katolici uopće više ne znaju da je ispravno primanje Svete Pričesti bilo samo na jezik.

Sveta Pričest na ruku tolerirala se u iznimnim uvjetima, koji su prvi uveli Njemački biskupi protiv Svete Stolice sa otvorenom arogancijom, a slično onome što se događa i danas sa de fakto priznavanjem rastavljenih, koji su u drugom braku, međupričestima sa drugim religijama koje ne vjeruju u pretvorbu i blagoslivljanjem homoseksualaca.

Rezultat ovoga su brojna svetogrđa i uznemirujuće scene, gdje svećenici odbijaju dati Svetu Pričest onima koji žele kleknuti.

Pod izlikom korona krize, biskupi su počeli formalno tolerirati izuzetak kao da je pravilo i potpuno uklonili normativni oblik primanja Svete Pričesti na usta.

Ako i postoji manjak razumijevanja među vjernicima, to je zato što ga nemaju ni klerici. Crkva se shvaća hijerarhijski, što je onda i razlog zašto je kriza počela od vrha, a ne od dna.

Profesor Filipo Maria Boscia, predsjednik Katoličkog Udruženja Doktora Italije, ne slaže se sa biskupima.

“Pričest na ruku puno je opasnija, nesigurnija i zaraznija nego Pričest na usta”, ističe ovaj ugledni liječnik.

“Problem koji nas sve muči, prvo nas doktore, je širenje ovog virusa. Ono što je sigurno je da su ruke dio tijela koji je najizloženiji virusima, jer naprosto rukama uzimamo i dotičemo sve – od zaraženih stvari do novca.

Pričest na usta je puno sigurnija od Pričesti na ruke. Ruke kao što sam rekao dodiruju svašta. Stoga je Pričest na ruke definitivno puno zaraznija. Mislim da u sadašnjem slučaju prelazimo granicu zdravog razuma.

Za vrijeme Španjolske gripe, svi su nastavili Pričest na usta, nije bilo nikakvih promjena.

Kao doktor, potpuno sam uvjeren da je Pričest na ruke puno manje higijenska i stoga manje sigurna od Pričesti na usta. Pa zar nam se ne govori stalno da pazimo što dotičemo sa rukama, da peremo ruke, da ih dezinficiramo, da ne dotičemo rukama lice, oči, nos?“, zaključio je prof. Filipo.

No očito da i našim hrvatskim biskupima fali malo zdravog razuma i puno hrabrosti.

One Comment

  1. Josip

    865. MAJKA SPASENJA: USKORO ĆE SE OD VAS TRAŽITI DA OBZNANITE ZAMJENU ZA SVETU EUHARISTIJU, KOJA NEĆE BITI TIJELO MOGA SINA

    Petak, 1. kolovoza, 2013.

    “Oni, neprijatelji unutar Njegove Crkve, mučiti će Njegovo Tijelo, rastrgati Ga, okrutno Mu se izrugati i oskvrnuti Ga prije nego Ga bace na stranu. Crkvu Moga Sina će sada mučiti, što će biti prva faza Njegovog Razapinjanja na Zemlji u ova vremena. Oni će uzeti Njegovo Tijelo preko Svete Euharistije i uvrijediti Ga kao i obeščastiti. Mnogi znakovi ovoga će se vidjeti, dok će svaka neuljudna i nastrana gesta biti učinjena zato da bi Ga prokleli. Kada oni osramote Njegovu Presvetu Euharistiju, onda će je oni odbaciti i uskoro će Je biti vrlo teško primiti. Ovo je samo jedan od mnogih planova u tijeku, da unište Prisutnost Moga Sina u Svetoj Misi.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *