Masoni traže potporu Bergoglia!

Prenosimo članak LifeSiteNews-a o masonima koji su rekli da će se obratiti lažnom proroku Bergogliu za potporu, nakon što je nadbiskup Bruno Forte ponovio osudu Katoličke crkve nad masonerijom u svjetlu obnovljene masonske aktivnosti na tom području.

Lokalni slobodni zidari u nadbiskupiji Chieti-Vasto u istočnoj Italiji izjavili su da će tražiti “brzu i aktivnu intervenciju” od Bergoglia, nakon što je nadbiskup Bruno Forte podsjetio nadbiskupiju na strogu zabranu Katoličke crkve o sudjelovanju u masonskim aktivnostima.

Nadbiskup Forte je 7. veljače poslao pismo svojoj nadbiskupiji u kojem je predstavio dokument Kongregacije za nauk vjere (CDF) iz 1983. o masoneriji. 

Forte je izjavio da: “osuda slobodnog zidarstva ostaje nepromijenjena; drugo, katolici koji pripadaju masonskoj loži su u stanju teškog grijeha i ne mogu se pričestiti; treće, iznimke nisu dopuštene.”

Njegovo je pismo došlo kao odgovor na javne aktivnosti koje su organizirali masoni lože Suvereni arapski feniks u Forteovoj nadbiskupiji, uključujući konferenciju u hotelu Iacone na temu “Franjo iz Asiza: misticizam ili ezoterija?”

Mnogi mještani prosvjedovali su protiv konferencije, nazivajući masone “apsolutnim zlom”. Veliki meštar ove masonske lože Ginevra Di Nicola izjavio je da prosvjedi predstavljaju “društvenu mržnju” te dodao da će masoni “pozvati Brunu Fortea na njihov sljedeći sastanak.” 

“Mi nismo vjera, ali vjerujemo u superiorno biće koje nazivamo ‘velikim arhitektom svemira’ koji je stvorio sve,” rekao je Di Nicola. “Mi smo bratstvo koje prihvaća sva vjerska uvjerenja.”

Nekoliko dana kasnije, nadbiskup Forte objavio je svoje pismo koje se uglavnom sastojalo od teksta dokumenta Kongregacije za Nauk Vjere iz 1983. godine. Taj tekst – koji je potpisao tadašnji kardinal Joseph Ratzinger i odobrio papa Ivan Pavao II – glasi:

Dakle, negativan sud Crkve prema masonskim udrugama ostaje nepromijenjen, budući da su se njihova načela oduvijek smatrala nepomirljivima s crkvenim naukom pa je stoga članstvo u njima i dalje zabranjeno. Vjernici koji pripadaju masonskim udrugama nalaze se u stanju teškog grijeha i ne mogu pristupiti svetoj pričesti.

Presuda Kongregacije za Nauk Vjere nadalje dodaje da mjesni biskupi ne mogu izdavati dokumente koji se na neki način razlikuju od čvrstog stava Kongregacije o odnosu Katoličke crkve prema masoneriji. “Nije na lokalnim crkvenim vlastima da se izjašnjavaju o prirodi masonskih udruga s prosudbom koja implicira odstupanje od gore navedenog, a to je u skladu s Deklaracijom ove Svete kongregacije od 17. veljače 1981.”

Kao odgovor , masonska je loža izjavila da će apelirati na lažnog proroka Bergoglia da posreduje u njihovu korist protiv Fortea. “Obratit ćemo se papi Franji da zatražimo njegovu brzu i proaktivnu intervenciju u ovoj oštroj kritiki, koja šteti našoj časti i, sve u svemu, prijeti našoj sigurnosti”, rekao je Di Nicola za lokalne vijesti.

Mason Di Nicola je također izravno citirao encikliku lažnog proroka Bergoglia Fratelli Tutti iz 2020.,  koji se povezuje s njegovim kontroverznim dokumentom iz Abu Dhabija o ljudskom bratstvu iz 2019. Ova enciklika lažnog proroka Bergoglia naišla je na velike kritike katolika. Nadbiskup Carlo Maria Viganò posebno je napisao da je Bergogliev koncept bratstva “teološki bogohulan”.

Istaknuti njemački svećenik Frank Unterhalt također je opisao tekst kao protkan “masonskom” ideologijom. Bergoglievo nastojanje da religije budu ravnopravne, bio je ključni element masonskih ciljeva:

Težnja za sveopćim ekumenizmom religija oduvijek je bila težnja masonstva na putu do njegovog stvarnog cilja, uništenje Katoličke crkve.

Doista, nakon objave Bergolieve enciklike Fratelli  Tutti, masonska loža Španjolske pozdravila ju je, izjavivši da je to “najnovija enciklika” pape Franje u kojoj on “prihvaća Univerzalno bratstvo, veliko načelo modernog slobodnog zidarstva”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *