Meštrović drastično promijenio ponašanje na pitanje o Rotary klubu

U više navrata ove godine smo pisali o bolnici u Splitu i njenom ravnatelju Juliju Meštroviću koji je oko poznatog slučaja preminule djelatnice KBC Split izjavio:

„Ono koliko je nama poznato, ne možemo reći da postoji veza između cijepljenja i tog tragičnog događaja. Prema analizi koju smo dosad napravili nema povezanosti“ – kazao je Meštrović na pitanje novinara o slučaju, te potvrdio da je djelatnica preminula.

Nakon toga je Velimir Ponoš, kolumnist portala Logično.com i novinar koji ne pristaje na cenzuru te član inicijative Prava i slobode poslao zahtjev za pristup informacijama o metodama te analize koju Meštrović spominje.

Također smo pisali da su prije otprilike godinu dana splitska podružnica Hrvatskog liječničkog zbora, Rotary Club Split, Udruga Leukemije i limfomi, te splitski ogranak Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, odlučili da zajedno kandidiraju prof. dr. sc. Julija Meštrovića, ravnatelja KBC Split, za godišnju osobnu nagradu Grada Splita.

Također na ovim stranicama ste mogli pročitati da je 1. veljače 2022. bio prosvjed ispred županije Splitsko dalmatinske, te da je u sklopu prosvjeda u protokol županije stavljena Obavijest o Kaznenoj prijavi koju je grupa građana 25. siječnja. 2022. predala na DORH.

U nastavku ove cijele priče grupa građana je 10. veljače istu kaznenu prijavu i obavijest o njoj odnijela na protokol KBC Split.

Kako doznajemo dogodilo se da je baš kad su građani pregledavali i potpisivali potrebne dokumente na parkiralištu u dvorištu bolnice, Julije Meštrović prošao pored te skupine građana.

To je bilo sasvim dovoljno da započne razgovor kojega je organiziralo Nebo, a na kojega je Julije Meštrović pristao. Mario Lovrinčević se predstavio i objasnio Meštroviću zbog čega je skupina od desetak građana došla sa papirima koji su naslovljeni baš na njega. Meštrović je bio srdačan i nasmijan i potvrdio da zna Maria, iako se nisu nikad prije vidjeli. Kad mu je objašnjeno o čemu se radi, on je kulturno uputio na protokol bolnice i rekao da moraju ići dalje. On je bio u prisustvu još jedne osobe.

Mario ga je u hodu zamolio da odgovori na još jedno pitanje, na što je ovaj pristao. Pitanje je bilo: Je li Rotary klub još uvijek djeluje u prostorijama bolnice? Znam da je taj klub bio u prostorijama bolnice prije desetak godina, kakvo je stanje sada?

Meštrović je šutio, a njegov pratitelj je odgovorio da ne trebamo biti nekulturni.

Mario je ponovio pitanje, jer je pitanje kulturno i legitimno. Na to je Meštrović stao, okrenuo se, njegovo lice je bilo kameno, zaleđeno i jako ozbiljno.

„Razgovor je završen“. – rekao je, u stilu alea iacta est.

Nakon toga se okrenuo i žurno sa svojim pratiocem zamakao za kut obližnje zgrade.

Nakon toga događaja grupa građana je otišla na protokol bolnice, gdje je nakon malo nadmudrivanja oko kovid protokola Marijana Trogrlić uspjela predati dokumente.

Eto sada i Julije Meštrović zna da je kazneno odgovoran.

Kratki video o ovom događaju pogledajte OVDJE.