Nadbiskup Viganò: Hitan apel Majci Božjoj

Nadbiskup Carlo Maria Viganò uputio je dramatičan apel Blaženoj Djevici i onima koji se njoj utječu 13. svibnja, na svetkovinu Uzašašća Gospodinova i blagdan Gospe Fatimske, povodom nastojanja da se uvede tiranija antikrista i globalni genocid bez presedana u ljudskoj povijesti. Njegovo pismo i molitvu Gospi donosimo niže.

 

Već više od godinu dana pod izgovorom pandemije čitav svijet zarobljenik je elite koja namjerava stvoriti uvjete za Veliko resetiranje i uspostavu Novog svjetskog poretka. Ova najnovija revolucija, koju su planirali neprijatelji Boga i ljudske rase, sigurno je pakleno djelo, te se zbog toga mora ustati protiv nje pribjegavanjem duhovnim oružjima molitve, posta i pokore. Potičem vjerne katolike da svakodnevno mole Svetu Krunicu tijekom ovog mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici, dodajući ovu molitvu. Neka nam Posrednica Svih Milosti, Kraljica Pobjeda, pomogne svojim pokroviteljstvom u ovim trenucima otpadništva i podari nam krijepost čvrstoće da se odupremo zlu i postignemo obraćenje grešnika.

Kolovoška Gospo i Kraljice Neba, svrni svoj pogled prema nama, tvojoj djeci u ovom času tame i nevolje. Ne odbij čuti i odgovoriti na našu skromnu i uvjerenu molitvu, u trenutku kada neprijateljske snage umnožavaju svoj pakleni napad na Boga, Njegovu Crkvu i ljudsku obitelj.

Ti, koja si uzor i primjer poniznosti i poslušnosti Volji Božjoj, prosvijetli naše čelnike, kako bi se mogli sjetiti da vlast koju vrše dolazi od Gospodina i da će morati odgovarati Njemu, Pravednom Sucu, za svako dobro koje nisu učinili kao i zlo koje su počinili. Ti, koja si Djevica najvjernija, nauči one koji upravljaju javnim poslovima poštivati ​​moralne obveze svoje službe, odbijajući bilo kakav prešutni pristanak na poroke i zablude.

Ti, koja svojim zagovorom pred Božjim Prijestoljem liječiš zla duše i tijela i s pravom se prizivaš Zdravlje bolesnih, vodi liječnike i zdravstvene radnike u njihovoj profesiji. Pomozi im da se brinu o bolesnicima i pruže pomoć najslabijima među nama. Daj im hrabrosti da se suprotstave onima koji bi ih natjerali da uzrokuju smrt ili bolest neprimjerenim liječenjem ili štetnim medikamentima. Zazovi Božanskog Liječnika naših duša, našega Gospodina Isusa Krista, moleći Ga da u njihovoj savjesti probudi svijest o njihovoj ulozi i njihovoj dužnosti da promiču život i zdravlje tijela.

Ti, koja si za vrijeme bijega u Egipat spasila Svog Božanskog Sina od Herodovog masakra, oslobodi našu djecu moralnih i duhovnih prijetnji koje se nadvijaju nad njima. Zaštiti našu djecu od istinske kuge grijeha i poroka i od zločinačkih planova ideološke diktature koja želi udariti na njihova tijela i duh. Ojačaj roditelje i odgajatelje da se suprotstave eksperimentalnoj upotrebi opasnih i moralno zabranjenih medikamenata na našoj djeci. Ometaj napade onih koji napadaju njihovu nevinost, pokušavajući ih izopačiti od najranije dobi korumpirajući njihov moral i iskrivljujući njihov intelekt.

Ti, koja si bila utješena prisutnošću Sina u svom prolazu u vječni život, budi blizu bolesnika, staraca i umirućih, posebno onih koji se zbog neljudskih propisa suočavaju sa smrću sami u bolničkom krevetu, lišeni Sakramenta. Donesi im utjehu. Nadahni ih na pokajanje za grijehe koje su počinili i želju da ponude svoje patnje kao odštetu za te grijehe, kako bi mogli zatvoriti oči s utjehom Božjeg prijateljstva.

Ti, koja se zoveš Majkom Svećeništva, prosvijetli naše pastire. Otvori im oči da vide trenutnu prijetnju. Učini ih dosljednim svjedocima Krista, Tvoga Sina, hrabrim braniteljima stada koje im je Gospodin povjerio i hrabrim protivnicima zablude i poroka. Odbaci od njih, Djevice Presveta, svako ljudsko poštovanje i svako prešutno pristajanje na grijeh. Užezi u njima ljubav prema Bogu i prema bližnjemu, prosvijetli im um i ojačaj volju.

Ti, pred kojom svi demoni Pakla bježe, pobijedi đavolske planove ove mrske tiranije, obmanu pandemije, laž radnika bezakonja. Učini da svjetlost Istine zasja nad laži, baš kao što istinsko Kristovo svjetlo svijetli nad tamom zablude i grijeha. Zbuni Svoje neprijatelje i ponizi pod Svojom nogom ponositu glavu onih koji se usude izazvati Nebo i koji žele uspostaviti vladavinu antikrista.

Ti, koja si po Božanskoj odredbi Posrednica svih milosti i naša Suotkupiteljica, steci nam milost da vidimo Trijumf Tvog Bezgrješnog Srca, kojemu posvećujemo sebe, svoje obitelji, svoje zajednice, Svetu Crkvu, svoju Domovinu i cijeli svijet.

Neka bude tako.

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup