Nadbiskup Vigano jasan i glasan, kako je i najavljeno

U novom pismu nadbiskupa Vigana biskupu Eduardu Mariju Taussigu iz argentinske biskupije San Rafael nadbiskup zauzima čvrsto stajalište za Gospodina, stajalište za Isusa u Presvetom Sakramentu i za one koji sami zauzimaju stav kako bi mogli primiti našega Blaženog Gospodina u Pričesti na najpobožniji način na koji mogu.

Biskup Taussig otpustio je rektora Biskupijskog sjemeništa San Rafael, fra. Alejandra Miguela Ciarrocchia, nakon što je fra Ciarrocchi branio pravo svojih sjemeništaraca na primanje Presvetog Sakramenta prema tradicionalnim normama.

Potom, kako su i drugi svećenici dali podršku u skladu s tradicionalnim preferencijama svojih štićenika, biskup Taussig je sjemenište ugasio.

Izvor poznat LifeSiteNewsu rekao je novinaru da je bilo 40 “dobrih i dobro oblikovanih” sjemeništaraca koji sada nisu sigurni što će raditi.

Nazvao je zatvaranje sjemeništa San Rafael “stvarnom katastrofom”, jer smatra da je to “posljednje stvarno katoličko sjemenište u katoličkoj Argentini.”

Zanimljivost vezana za ovo pitanje je da su prošlog mjeseca, preko dvadeset austrijskih liječnika izjavili Biskupskoj konferenciji svoje zemlje da je primanje pričesti na jezik “sigurnije” nego na ruku.

Doktor teolog Peter Kwasniewski tvrdio je da biskup prekoračuje svoje ovlasti kada uskraćuje katolicima pravo primanja pričesti klečeći i na jezik.

Rekao je: “Mnogi biskupi zloupotrebljavaju svoju vlast upravo sada … jer bi se trebali držati kanonskog prava, a kanonsko je pravo stvarno jasno da vjernici imaju pravo na Pričest na jezik.”, rekao je u intervjuu iz srpnja 2020. za The John-Henry Westen Show.

U posebno naglašenom komentaru biskupu Taussigu nadbiskup Vigano je napisao: “Mogu razumjeti vaše razočaranje kad vidim da, usprkos napornom radu ultra modernističke indoktrinacije koji se odvijao u ovim desetljećima, još uvijek postoje dobri svećenici i svećenici koji ne stavljaju slijepu poslušnost iznad dužnog poštovanja prema Presvetom Sakramentu.”

U nedavnoj video poruci objavljenoj na Facebooku, otac José Antonio Álvarez, glasnogovornik biskupije San Rafael, optužio je svećenstvo ove biskupije za njihovu “nediscipliniranu reakciju” i rekao da je naredba o zatvaranju sjemeništa stigla od Vatikanske kongregacije za kler.

Je li kopčate ??? !!

Dakle, Vatikan je izravno uključen u posao rušenja ovog divnog sjemeništa i ne smijemo biti naivni – ovo je bergoglijanski posao rušenja !!!

Nije ni čudo što se od ožujka 2013. nije usudio vratiti u svoju zemlju.

Jako me ohrabruje kada nadbiskup Vigano nastavlja snažno zastupati sve što je uistinu katoličko protiv sila modernizma i crkvenog slobodnog zidarstva u novoj lažnoj crkvi.

Rekao sam to prije i opet ću to reći ……… “Ja mu vjerujem”.

Ne želim biti skroman, ali mislim da mogu reći i: “Volim nadbiskupa Vigana, na način na koji on brani vjeru u ova do sada neviđena heretička i otpadnička vremena u našoj Crkvi”.

Sigurna sam da i naš Gospodar i Njegova Sveta Majka imaju vrlo posebnu ljubav prema njemu !!!

Ali, naravno, treba to učiniti sa mjesta skrivanja.

I svi koji ovo čitate znate zašto !!!

Zato se molimo za njegovu dobrobit i za sav posao koji čini da spasi našu Crkvu.

On je moćan i odvažan general u Crkvi ostataka Kraja Vremena !!!

Nadbiskup Vigano jasan i glasan, kako je i najavljeno u Knjizi Istine.

Bog je obećao podići jednoga istinitoga i hrabroga, u vrijeme kada svi drugi biskupi i kardinali budu šutjeli!

Cijeli tekst Viganova pisma, objavit ćemo ovih dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *