Nadbiskup Vigano kritizira novi film o lažnom proroku

Web stranica  Vatican News,  objavila je kako će danas na Rimskom Festivalu dokumentarnog filma, biti prikazan film o Lažnom Proroku Bergogliju pod imenom Francesco, kojeg je režirao redatelj Evgeny Afineevsky.

Ovaj dokumentarac javno citira nekoliko izjava Jorgea Maria Bergoglia na temu homoseksualnosti. Među raznim izjavama ove dvije posebno zabrinjavaju:

“Homoseksualci imaju pravo biti dijelom obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na svoju obitelj. Nitko ne smije biti izbačen, niti zbog toga unesrećen.

“„Ono što moramo stvoriti jest jedinstveni građanski zakon. Na taj su način oni (homoseksualci) zakonski zaštićeni. Ja sam za to. “

Osoba ne mora biti teolog ili moralni ekspert da bi znao da su takve izjave potpuno heterodoksne i da uzrokuju vrlo ozbiljan skandal za vjernike.

Ali obratite pažnju: ove riječi jednostavno predstavljaju nesumnjivu provokaciju kojom “ultra-progresivni” dio Crkvene Hijerarhije želi umjetno izazvati raskol, kao što je to već pokušao učiniti sa Postsinodskom pobudnicom Amoris Laetitia, zatim sa modifikacijom nauka o smrtnoj kazni, pa onda Pan-amazonskom sinodom i prljavom Pachamamom i konačno sa Deklaracijom iz Abu Dhabija, koju je sada zapečatila i dodatno pogoršala enciklika Fratelli Tutti.

Čini se da Bergoglio drsko pokušava “podići uloge” u krešendu heretičkih potvrda, na takav način da će natjerati zdrav dio Crkve – koji uključuje biskupe, svećenstvo i vjernike – da ga optuže za herezu, kako bi taj zdravi dio Crkve proglasio raskolničkim i “neprijateljem pape”.

Jorge Mario Bergoglio čak pokušava prisiliti neke kardinale i biskupe da se odvoje od zajedništva s njim, dobivajući kao rezultat protjerivanje katolika koji žele ostati vjerni višegodišnjem Učiteljstvu Crkve. Ova bi zamka imala svrhu – u prethodno pretpostavljenim namjerama Bergoglia i njegovog “čarobnog kruga” – učvršćivanje vlastite moći u crkvi koja bi samo nominalno bila “katolička”, ali u stvarnosti bi bila heretička i raskolnička.

Ova se obmana temelji na potpori globalističke elite, glavnih medija i LGBT lobija, u kojemu se nalaze i mnogi svećenici, biskupi i kardinali. 

Nadalje, ne zaboravimo da u mnogim narodima postoje zakoni na snazi koji kazneno kažnjavaju svakoga tko sodomiju smatra prijekornim i grešnim ili koji ne odobrava legitimizaciju homoseksualnog “braka” – čak i ako to čine na temelju svojeg Vjerovanja. 

Izjava biskupa, protiv Bergoglia o pitanjima poput homoseksualnosti mogla bi potencijalno navesti civilnu vlast da ih kazneno goni, uz odobrenje Vatikana.

Bergoglio bi tako na svojoj strani imao ne samo “duboku crkvu” koju predstavljaju pobunjenici poput isusovca Jamesa Martina i onih koji promoviraju njemački “Sinodalni put”, već i “duboku državu”. Nije iznenađujuće što u dokumentarnom filmu postoji i podrška demokratskog kandidata na predstojećim američkim predsjedničkim izborima, uz uznemirujuću osudu politike Trumpove administracije, koja je optužena za razdvajanje obitelji koje žele ući u Sjedinjene Države ilegalno, dok je stvarnost takva da se predsjednik suočava s trgovinom ljudima i maloljetnicima.

Dakle, dok je konzervativnim američkim biskupima zabranjeno miješanje u političku raspravu u znak podrške predsjedniku Trumpu, Vatikan si dopušta da se ležerno miješa u izbore u korist svog demokratskog kandidata, popraćena cenzurom društvenih i informativnih medija o ozbiljnim optužbama protiv obitelji Biden.

Kao katolici pozvani smo stati na stranu onih koji brane život, prirodnu obitelj i nacionalnu suverenost. Mislili smo da je uz nas Kristov Vikar. Ali bolno priznajemo da je u ovom epohalnom sukobu onaj koji je trebao voditi Petrovu Barku, odlučio stati na stranu Neprijatelja kako bi ju potopio. 

Podsjećajući se na hrabrost Svetih Papa iz prošlosti, koji su svoj život dali u obrani integriteta vjere i promicanju spasenja duša, može se samo primijetiti: Quantum mutatus ab illis! (Mnogo se toga promijenilo!)

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *