Novopečeni nadbiskup Jozić u vrtlogu Bergoglijeve izdaje kineskih katolika

Prošle godine Crkva u Hrvata slavila je još jednog „lista naše gore“ koji je uzdignut na poziciju visokog crkvenog prelata (baš ovaj izraz koristio se i za posrnulog kardinala Blasea Cupicha ). Riječ je naravno o vlč. Anti Joziću iz Trilja. Rijetko tko se tada zapitao može li biti pohvalno to što mu je biblijski lažni prorok dao nadbiskupsku poziciju (da ne spominjemo uopće pitanje ima li lažni prorok ovlast za takav čin). Spominjalo se dakako da je najnoviji hrvatski nadbiskup nagrađen od strane lažnoga proroka za uspješno obavljene diplomatske zadatke tijekom njegovog dugogodišnjeg angažmana u Kini. No, nije li vatikanska diplomacija u Kini za vladavine lažnoga proroka obilježena skandalom izdaje kineskih katolika i sramotnim paktom s crvenim zmajem? Jozić je u međuvremenu doživio automobilsku nesreću, pa se cijela stvar stišala. 

No, kako sve više vijesti dolazi iz Kine o strašnim progonima naše katoličke braće, na vidjelo izlaze zakulisne igre vatikanskih diplomata s crvenom zvjeri. Ovih dana se govori o tome da će Bergoglio obnoviti sramotni sporazum s komunistima. Na to je reagirao čak i američki državni tajnik, Mike Pompeo, koji je prije desetak dana otvoreno napao ovaj izdajnički pakt i pozvao Vatikan da mjesto toga bude moralna vertikala svijeta i da naučava Isusov nauk, kao što je Crkva uvijek činila.

Bergoglio zasigurno nije osoba koja bi jasno i nedvosmisleno osuđivala zlo komunizma. Upravo suprotno, on je nebrojeno puta javno podržavao komunizam, od slikanja s blasfemičnim raspelom na srpu i čekiću do njegovih recentnih pokušaja uvođenja nove crvene ekonomije bratstva i jedinstva (Franjina ekonomija).  No, jedan od najglasnijih kineskih disidenata, Guo Wengui, dao je nedavno novi pogled na pozadinu odnosa Pekinga i Vatikana, izjavivši kako kineski komunisti plaćaju Bergogliju svake godine dvije milijarde dolara mita. Toliko o odbacivanju bogatstva i brizi za siromašne…

Inače, već se godinama piše o tome da je izvornih arhitekt sporazuma s kineskim komunistima bio bivši američki kardinal Theodore McCarick, koji je prije nekoliko godina postao najviše rangirani crkveni prelat kome su dokazana višegodišnja seksualna zlostavljanja. Naime, McCarick je tijekom 2000-ih bio prvi zapadnjački kardinal koji je zakoračio na kinesko tlo od 1951. godine. Još u veljači 2016. godine McCarick je govorio kako su komunistički progoni kineskih katolika stvar prošlosti dok vlada kineski predsjednik Xi. Danas svjedočimo, kao što to američki državni tajnik Pompeo lijepo navodi, da su komunistički progoni zapravo užasavajući i da komunisti u Kini tjeraju katolike da Xija štuju kao Boga.

No, gdje je tu Ante Jozić? Jozić je od 2009. do 2019. bio u diplomatskom predstavništvu Svete Stolice u Hong Kongu. Kao što je poznato, u Hong Kongu već godinama traju demonstracije protiv komunističkog režima u Pekingu. Ne treba zaboraviti da je iz Hong Konga i najglasniji kritičar sporazuma s komunistima, umirovljeni kardinal Joseph Zen. U siječnju prošle godine iznenada je umro biskup Hong Konga, Michael Yeung. Preko godinu dana katolici u Hong Kongu, koji se na ulicama bore protiv zlog kineskog režima čekaju da Vatikan imenuje njihovog biskupa koji je prijeko potreban u ovim vremenima.

Katolici iz Hong Konga su očekivali kako će Vatikan na mjesto novoga biskupa imenovati pomoćnog biskupa Hong Konga, Josepha Ha. Biskup Ha je bio blizak kardinalu Josephu Zenu, borcu za prava kineskih katolika, neprijatelju kineskih komunista. Možda je to bio razlog zbog čega je Rim blokirao njegovo imenovanje. Istodobno komunisti su gurali svoje kandidate, kako bi na taj način zavladali Crkvom u Hong Kongu.

Katolička glasila La Croix International i La Nuova Bussola Quotidiana prenose da je upravo Ante Jozić, osigurao da se u Hong Kongu instalira biskup po volji komunističkog režima i da se tako katolici iz Hong Konga predaju komunističkom režimu u Pekingu. Jozić je navodno dogovorio s kardinalom Tongom iz Hong Konga da se za biskupa imenuje Peter Choy, koji u potpunosti podržava komunistički režim u Pekingu. Kažu da je za te zasluge Jozić nagrađen nuncijaturom u Obali Slonovače.

Zbog nesreće i korone Jozićev mandat u Obali Slonovače nije zaživio. No, zato mu je lažni prorok dao nuncijaturu u Bjelorusiji. Da, onoj istoj Bjelorusiji u kojoj globalisti sada pokušavaju obezglaviti Lukašenka zato što je prokazao MMF da ga je pokušao podmititi kako bi prodao vlastiti narod korona ludilu, uništenju ekonomije kroz prisilnu karantenu i obvezno cijepljenje. Na kakvu to misiju Jozić ide u Bjelorusiju?

Znakovito je da je velečasni Jozić doživio nesreću u kojoj je bio jako blizu smrti, baš u tunelu Svetoga Ilije koji vodi kroz Biokovo. Iako se Jozić hvali kako je Bog očito htio da on nastavi živjeti, ostaje i drugi dio istine gdje Riječ Božja govori grješniku: „Idi i ne griješi više, da ti se što gore ne dogodi.“

Mnogi su ovu Jozićevu nesreću u tunelu Svetog Ilije doživjeli kao najozbiljnije Božje upozorenje Joziću da se obrati i pokaje za ogavna djela koja je učinio protiv Božjeg naroda u Kini.

Gospodine, smiluj se duši vlč. Ante Jozića, neka se Tvoja Riječ ureže duboko u njegovom srcu kako bi odbacio svaku ambiciju i pouzdanje u zemaljske vlasti koje bi ga mogle odvesti od Tvoga Milosrđa!

Majko Božja, prikaži molitve Presvetom Trojstvu za obraćenje duše vlč. Ante Jozića da bude hrabri svjedok Kristov u vremenu izdajstva i apostazije!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *