Oni su zamijenili Apostolsko Vjerovanje vjerovanjem idolima neopoganske religije

Niže prenosimo članak s LifeSiteNews:

Kardinal Gerhard Müller, nekada prefekt Kongregacije za Nauk Vjere, usporedio je njemačke biskupe koji promiču heretički sinodalni put, s njemačkim kršćanima koji su se svrstali uz nacističku ideologiju, jer su obje skupine krivotvorile Evanđelje prilagođavajući ga trenutnom ideološkom i političkom duhu vremena. 

Müller je to rekao u intervjuu objavljenom na njemačkom katoličkom portalu kath.net. Također je govorio o mogućnosti da papa izgubi službu ako postane heretik. 

U raspravi o novoj “poganskoj LGBT ideologiji” koju zastupa ovaj Sinodalni put Lažnog proroka Bergoglija , Müller je citirao “Teološku deklaraciju iz Barmena” iz 1934. godine, u kojoj su kršćani Njemačke, osudili takozvane “njemačke kršćane” koji su se svrstali uz nacional-socijalističku ideologiju . 

“Teološku deklaraciju iz Barmena protiv njemačkih kršćana iz 1934. treba držati kao ogledalo svakome tko želi ostati vjeran Kristu”, rekao je Müller. Citirao je sljedeće dijelove deklaracije: 

Odbacujemo krivi nauk koji bi Crkva mogla i morala prihvatiti kao izvor svoga propovijedanja, osim Božje riječi, drugih događaja i moći, likova i istina kao Božje objave. […] Odbacujemo krivo učenje da bi Crkva mogla napustiti oblik svoje poruke i svoj poredak prema vlastitoj želji ili promjeni trenutnih ideoloških i političkih uvjerenja.

74-godišnji kardinal rekao je da je ovaj Njemački sinodalni put pokušaj “preuzimanja katoličkih institucija, crkvenih poreza i nekretninskog fonda od strane organizacije koja je napustila bitne elemente katoličke vjere”. 

“Krsna vjera zamijenjena je idolom poganske LGBT ideologije”, rekao je Müller. Umjesto da “nose barjak pobjede uskrslog Krista kao putokaz čovječanstvu, protagonisti njemačke Sinode podižu zastavu duginih boja, što je javno odbacivanje kršćanske slike čovjeka”. 

“Apostolsko vjerovanje zamijenili su vjerovanjem idolima neopaganske religije”, izjavio je Müller. 

“Još jednom se potvrđuju riječi eminentnog filozofa Maxa Schelera: ‘Čovjek ili vjeruje u Boga ili vjeruje u idola’ (Vom Ewigen im Menschen, Bern-München 51968, 399 ) . 

Müller je imao posebno oštre riječi za kardinala Reinharda Marxa, nazivajući ga “protagonistom Njemačkog sinodalnog puta” koji “poziva da se ‘ne govori previše o Bogu’ – sic!” i “odbacuje svoj pektoralni križ u svetom gradu Jeruzalemu zbog ‘brige’ za osjećaje onih drugih vjera, negirajući tako križ kao univerzalni znak spasenja […].” 

Bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, Kardinal Muller, (smijenjen promtno kao i mnogi drugi dolaskom Lažnog proroka Bergoglija), rekao je da za primjer uzima apostola Pavla, koji se „nije sramio Evanđelja (Rimljanima 1,16) i koji je kršćanima u Korintu pisao: ‘Ali mi propovijedajmo Krista raspetoga: Židovima kamen spoticanja, a poganima ludost, ali onima koji su pozvani i Židovima i Grcima, Krist, Božja snaga i Božja mudrost.’ (1 Kor 1,23-24)” 

Budući da se sadašnja ‘sinodalna pitanja’ vrte isključivo oko seksualnosti kao egomanijačnog izvora zadovoljstva, stječe se dojam da je seksologija proglašena vodećom znanošću, te je stoga zamijenila teologiju koja se temelji na objavljenoj vjeri”, ustvrdio je Müller. 

Ovaj rijetki vjerni njemački kardinal također je citirao izjavu Svete Stolice od 21. srpnja 2022. o Sinodalnom putu: „’Sinodalni put’ u Njemačkoj nema moć prisiliti biskupe i vjernike da usvoje nove oblike upravljanja i nova usmjerenja doktrine i morala.” 

“Da je propagandni stroj Sinodalnog puta i malo znao o hermeneutici katoličke teologije i izjavama o naravi i poslanju Katoličke crkve u dogmatskim konstitucijama Drugoga vatikanskog sabora ( Dei verbum ; Lumen gentium ), zahvalio bi ekumenskom prefektu kardinalu Kochu na besplatnoj pouci umjesto ispuštanja uobičajenog vatrometa šupljih fraza i drskog neznanja”, rekao je Müller.


Müller, koji je bio pročelnik Kongregacije nauka vjere od 2012. do 2017., bio je glasan kritičar nedavnih heterodoksnih zbivanja u Crkvi, posebno onih koje zastupa Njemački sinodalni put. Kardinal je nedavno nazvao sinodu o sinodalnosti Lažnog proroka Bergoglija, “neprijateljskim preuzimanjem Crkve”. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *