Početak cijepljenja u SAD-u, početak globalne eutanazije

Bolnica sjeverno od Chicaga planira u nedjelju nastaviti cijepljenje osoblja protiv koronavirusa, nakon privremene stanke nakon što su četvorica zaposlenika doživjela nuspojave na Pfizerovo cjepivo.

Simptomi zaposlenika uključivali su trnce i povišene otkucaje srca, nakon što su se dan prije cijepili. Troje zaposlenika oporavljalo se kod kuće, dok je četvrto i dalje dobivalo liječničku pomoć, navodi se u izvješću.

U subotu je medicinski centar iz Libertyvillea dao izjavu da će ponovno pokrenuti cijepljenje za ostale zaposlenike počevši od nedjelje.

“Naši timovi za cijepljenje i dalje su spremni odgovoriti brzo i na odgovarajući način ako bilo tko doživi bilo kakvu reakciju”, navodi se u bolničkoj izjavi. “Zbog opreza povećali smo razdoblje procjene nakon cjepiva na 30 minuta za svim pojedincima na svim našim mjestima za cijepljenje. “

Iz ove ustanove rečeno je da su njezinu odluku o nastavku odobrili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, kao i lokalni zdravstveni službenici.

Dok je medicinski centar – oko 39 kilometara sjeverno od Chicaga – privremeno zaustavio cjepiva Pfizer na mjestu Libertyville, druga mjesta te organizacije, uključujući još osam u Illinoisu i tri u Wisconsinu, nastavila su s cijepljenjem bez prekida.

Medicinski centar napomenuo je da četvero pogođenih zaposlenika predstavljaju samo mali dio od 3.000 zaposlenika organizacije koji su cijepljeni otkad su cjepiva Pfizer i BioNTech postala dostupne početkom ovog tjedna.

U srijedu su državni službenici na Aljasci izvijestili da su dva zdravstvena radnika u toj državi imala alergijske reakcije na proizvod Pfizer.

Jedan radnik, opisan kao sredovječna žena bez prethodne povijesti alergija, stabilizirao se nakon liječenja u utorak nakon ubrzanog rada srca, otežanog disanja i osipa i crvenila na koži. Primljena je u bolnicu Juneau na nadzor.

Drugi je zaposlenik imao blaže simptome, uključujući natečenost očiju, vrtoglavicu i nadraženost grla, navodi se u izvješću. Bolnica na Aljasci cijepila je oko četvrtine od 400 zaposlenika koji su podnijeli zahtjeve.

Cjepivo Pfizer i BioNTech dobilo je odobrenje Uprave za hranu i lijekove početkom ovog mjeseca, a pošiljke su stigle 13. prosinca, a cijepljenje je krenulo dan kasnije.

U petak je FDA odobrila drugo cjepivo koje je napravila Moderna.

Federalni dužnosnici najavili su sporazume za ukupno 200 milijuna doza proizvoda Moderna i 100 milijuna doza proizvoda Pfizer.

Ovo su prve reakcije na cijepivo i to na radno sposobnim zdravim ljudima, a prave reakcije tek slijede, nakon što dobiju i drugo cijepivo koje ide u razmaku od 30d.

Nakon toga ćemo imati uvid u puno više slučajeva iako će većina slučajeva, a posebno smrtnih biti cenzurirana, ponajprije zahvaljujući novim softverima koje vlade nabavljaju za potrebe praćenja posljedica cjepljenja.

Dugoročne posljedice ćemo vidjeti, nakon što ljudi prime još par doza, jer kako vidimo po najavama, cijepivo vas “štiti” samo par mjeseci, a onda je preporuka cijepite se opet i tako dalje dok sami sebe ne ubijete na ovaj način.

 

Globalna eutanazija je počela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *