Pokrenuta sinoda o sinodalnosti: Bergoglijeva definitivna demontaža Svete Crkve

Bergoglio je prije tjedan dana otvorio veliku biskupsku sinodu koja će trajati dvije godine, a koju mnogi nazivaju „III. vatikanski sabor“. To je sinoda od koje se očekuje da će u potpunosti izmijeniti Katoličku crkvu kroz dugotrajni proces „savjetovanja“ i „osluškivanja“ o tome kakva bi Crkva trebala biti, uključujući i savjetovanje sa poganima i katolicima koji ne prakticiraju svoju vjeru.

Austen Ivereigh, biograf lažnoga proroka, rekao je da će to biti „najveće savjetovanje u ljudskoj povijesti“.

Na otvaranju „sinode o sinodalnosti“ Jorge Bergoglio je pozvao na stvaranje „drugačije crkve“.

Lažni prorok je cinično rekao kako Sveti Duh traži od Crkve da „sluša svijet, izazove i promjene koje stavlja pred nas“.

Podsjetimo, s druge strane, Gospodin Isus, nas uči da ne slušamo svijet, nego da slušamo Njegove zapovijedi, kao i to da je On suprotstavljen svijetu i da Njega svijet mrzi. Uči nas da mi nismo od svijeta, nego protiv svijeta:

Ako svijet mrzi na vas, znajte, da je mrzio na Mene prije vas! Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; a kako nijeste od svijeta, nego vas ja izabrah od svijeta, zato mrzi na vas svijet. (Ivan 15, 18-19)

Iz riječi lažnoga proroka jasno je da on ne podnosi Crkvu. On se ruga Crkvi uspoređujući je s muzejom kojega treba promijeniti:

Čuvaj nas od toga da postanemo ‘crkva muzej’, lijepa, ali nijema, s mnogo prošlosti i malo budućnosti.

Pripremni dokument sinode i vademecum pozivaju na „čin razlučivanja“ što uključuje slušanje „ljudi koji su napustili prakticiranje vjere, ljude drugih religija, nevjernike, itd“. Dakle, upravo suprotno od stoljetne i vječne misije Crkve, da obrati pogane i spasi duše, Bergoglio poziva katolike da slušaju i uče od pogana.

Katolici suprotno od preporuke lažnog proroka trebaju slušati Krista i Učiteljstvo Crkve. Moliti Duha Svetoga da im da jasno vidjeti Istinu, kako bi ostali postojani u vjeri, a ne da prihvaćaju duha svijeta koji im se predstavlja kao nekakva božanska energija od trenutnog vatikanskog vodstva.

Zbog svega ovoga mnogi u „sinodi o sinodalnosti“ vide konačni udarac kojeg lažni prorok zadaje Crkvi, kako bi je izobličio u „protucrkvu, majmunsko oponašanje crkve“. To je prije 50 godina prorekao nadbiskup Fulton Sheen, govoreći o lažnoj crkvi „koja će imati sva obilježja i oznake Crkve, ali u obrnutom smislu i ispražnjene od svojeg božanskog sadržaja“.

Mnoge „sinoda o sinodalnosti“ podsjeća na njemački „sinodalni put“ kojem je Bergoglio na kraju dao svoju potporu. Nije mogao na početku, ne može toliko očito. Na koncu, Bergoglijeve sinode poslužile su kao sredstva kojima je u zadnjih osam godina svoje vladavine zadavao teške udarce Crkvi i nastojao izmijeniti njen vječni Nauk, od tzv. obiteljske sinode i pričešćivanja javnih preljubnika do amazonske sinode i povijesnog skandala s čašćenjem demona u Bazilici Svetoga Petra. Na temelju Drugog vatikanskog sabora, neprijatelji Crkve su shvatili da zakazivanjem ovakvih skupova mogu „legalizirati“ uvođenje krivovjerja i vjeruju da su tako pronašli način kojim će sotonskim dim zagušiti Crkvu.

Ono što je najgore, lažni prorok ovom posljednjom sinodom naređuje simultane sinode u svim biskupijama svijeta. Kaptol u „Glasu koncila“ već najavljuje kako će Crkva „biti promijenjena“. Tu su dali vlč. Željku Tanjiću, rektoru HKS da u kontekstu promjene Crkve izjavi kako „vjeruje da bi papa Franjo učinio isto i da nije bilo skandala jer je riječ o putu i procesu koji papa vidi nužnim i osloboditeljskim za Crkvu koja ne će biti nova, ali će biti promijenjena“. Gospodine smiluj se!

Mistično Tijelo Kristovo sada se bičuje sa svih strana. Neprijatelji se bjesomučno rugaju, pljuju i udaraju Crkvu, zatiru njen Nauk, uzdižu demone u njoj, lancima je zatvaraju, obeščašćuju Presveto, stavljaju joj masku na lice, prolijevaju Njenu svetu vodu i na čije mjesto podmeću otrov.

Za svo to vrijeme, umjesto da je brane, naši pastiri pričaju kako nam „za treće tisućljeće“ treba neka „promijenjena crkva“, jer, im valjda, naša Sveta Majka nije više dovoljno dobra. Slijepo prate lažnoga proroka, kao da glava Crkve nije Krist…

Nastavimo molitvom i svjedočenjem pratiti put naše Crkve na Kalvariju kojem sada svjedočimo i koji je detaljno prorečen u Knjizi Istine! Zauvijek s Kristom!