Poljska se bori i pobjeđuje

Zahtjevi LGBT osoba kao što su “rodna ideologija” i promocija alternativnih seksualnih stilova života za djecu u školi predstavljaju ozbiljnu prijetnju Poljskoj, izjavio je šef vladajuće stranke.

 

Govoreći na konferenciji koju je u srijedu organizirala grupa Katolička akcija, Jaroslaw Kaczynski osudio je “napad na obitelj i djecu”, nakon potpisivanja “LGBT + deklaracije” u 12 točaka od strane liberalnog gradonačelnika Varšave.

 

“Radi se o izravnom napadu na obitelj i djecu … seksualizaciji djece, cijelom LGBT pokretu, spolu”, kazao je, osuđujući “rodnu teoriju” koja tvrdi da je seks društveni konstrukt i da ljudi mogu ‘birati’ vlastiti spol, a sve skupa, kako Varšavska deklaracija kaže mora biti promovirano u školama.

 

“Te ideologije, filozofije, sve je to uvezeno, to nisu unutarnji poljski mehanizmi”, rekao je Kaczynski na konferenciji u Wloclaweku.

 

“Oni su prijetnja poljskom identitetu, našoj naciji, njenom postojanju, a time i poljskoj državi”, dodao je.

 

“Komunizam nije poražen” kada je pao Berlinski zid, rekao je čelnik stranke PiS, tvrdeći da su sloboda govora i religije pod napadom nakon formiranja pro – EU i medijskih snaga nakon 1989. godine, snaga koje su bile duboko neprijateljski raspoložene prema Crkvi i poljskom patriotizmu.

 

 

Rimokatolička crkva u Poljskoj bila je među glasovima koji su bili vrlo kritični prema Varšavskoj deklaraciji, izražavajući “duboku zabrinutost” u pogledu obrazovnih planova u kojima se navodi da škole moraju usvojiti ‘obrazovne smjernice uključene u LGBT’, upozoravajući da je plan ‘u suprotnosti s ustavnim pravom roditelja da podižu svoje dijete prema vlastitom uvjerenju ”.

 

Globalnu seksualnu edukaciju koju je izradio UN, Kaczynski je ranije opisao kao “veliku opasnost”.

Ona u sebi sadrži smjernice za promicanje transrodne ideologije i homoseksualnog načina života, kao i “siguran pristup abortusu” i seksualna ‘prava’ djece, s ciljevima učenja za učenika u dobi od 9 do 12 godina da budu u stanju “opisati muške i ženske odgovore na seksualnu stimulaciju”.

 

Globalizirani međunarodni mediji predstavljaju Poljsku kao agresora u “kulturnom ratu” zbog svog protivljenja popisu zahtjeva, a Reuters je tvrdio da je vlada odabrala “LGBT prava kao borbu” kako bi “zaustavila pad svoje popularnosti uoči dvaju ključnih izbora ove godine.

 

Prigovarajući sadržaju popisa želja aktivista u 12 točaka, PiS je “napao prava homoseksualaca”, prema članku Politica pod naslovom “Poljska vladajuća stranka igra na LGBT kartu”, koja pri kraju članka ipak priznaje da je “većina [populacije zemlje] još uvijek vrlo religiozna i konzervativna“, te bi se suprotstavila većini politika koje su navedene na popisu.

 

Poljaci se još bore i pobjeđuju, a u Hrvatskoj ovakve borbe na ovoj razini nije ni bilo, iako na čelu države imamo deklarirane katolike, kojima Hrvatski biskupi daju legalitet, tvrdeći da Crkva ne može isključiti nikoga i tako im dopuštaju da rade veliko zlo ovome narodu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *