„Pop-misa“ u Splitu – Bergoglijanske igrarije sa Svetinjom

Kako prenosi domaći mainstream, u Splitu je održana premijera prve „pop-mise“ u svijetu kojoj su nazočili Grašo, Brešan, nadbiskup Barišić, pravoslavni episkop, muslimanski imam, razne starlete i predstavnici vladajućeg režima.

Jutarnji prenosi o čemu je riječ:

„Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić je istaknuo kako ga raduje što je Huljić prihvatio komponirati klasičnu misu prevedenu u moderni pop jezik“.

Isto glasilo prenosi riječi predstavnika korona režima u Hrvatskoj G. Jandrokovića:

„Očekivao sam s uzbuđenjem ovu pop misu jer se radi o jednoj novoj formi koju do sad nitko nije napravio. Gospodin Huljić i njegov tim kao vrhunski umjetnici spojili su duhovnost s pop-glazbom.“

Ne čudi da ovo masonsko glasilo i masonske sluge iz hrvatske vlasti uživaju u onom što je nespojivo: hereza modernizma i Svetinja Mise.

Iz izjave autora Huljića da se naslutiti da je „netko“ naručio ovaj uradak rekavši da je to „bila neka narudžba…“ Pošto Barišića „raduje što je Huljić prihvatio“ komponirati ovo djelo, zanima nas je li možda Huljićeva muza došla iz redova Bergoglijanaca.

Naime, osim što je ovaj uradak prožet otrovom modernizma, tu su i drugi elementi nove svjetske religije lažnoga proroka poput zajedništva s drugim religijama i poziva na zajedništvo s ateistima.

Maestro Huljić tako kaže:

„Ova misa nije napisana samo za vjernike katolike ona ima namjeru da ima interakciju sa svim ljudima, sa svim vjerama i da slušaju pravu katoličku misu na latinskom, da je slušaju i na plaži i u autu, i u trenucima kad se žele opustiti, i u trenucima kad se žele okrenuti samome sebi, u trenucima koji vode ka ljubavi…“

A splitski Bergoglijanac Barišić u istom tonu poručuje:

„Vjerujem da je ovo prava stvar, jer ovo je jedna koncertna misa koja će se prihvatiti na svim stranama pošto govori univerzalnim jezikom.“

Svakome, tko prati što se događa u Crkvi u posljednjih osam godina od sjedanja lažnoga proroka na Petrovu Stolicu jasno je da je Euharistija slijedeća meta Bergoglijevog buldožera. Sezonu lova na Svetu Misu otvorio je tzv. motuproprijem Traditiones Custodes, a pošto je glavni cilj izbacivanje Stvarne Prisutnosti, neophodno je izvršiti pripremu terena.

Tome služi ova „pop-misa“. Hrvatska nije slučajno odabrana. Nažalost, naš narod ima jednu veliku manu, a to je neopisiva sklonost pomodarstvu. Zato su promjene koje je uveo Drugi vatikanski sabor naišle na vrlo plodno tlo u Hrvatskoj, a stoljetna Misa je netragom nestala, sve do nedavno.

Sad, kad Hrvati prihvate da Misa može biti svakojaka, da može biti svojevrsni performans, hepening koji zbližava raznorazne religije i uvjerenja, to je pravi prostor za uvođenje obreda jedne svjetske religije.

I dok su Barišiću na pop-misi društvo pravili napumpani dekoltei i usukani minjaci (barem kako je suditi po fotografijama iz Jutarnjeg) jedini koji je trezveno govorio bio je pravoslavni episkop Nikodim. Za razliku od Barišića, on nije spreman tek tako odbaciti stoljetne svetinje:

„Kao pravoslavni episkop mogu reći da mi imamo malo drukčiji pristup sakralnoj muzici i svemu što je vezano za crkvu jer imamo stvari koje su propisane i vjekovima se drže i iz tog razloga malo mi je strana ideja da postoji popularan način izvođenja sakralne muzike.“

A da sav Split nije zabrazdio u antikristovu svjetsku religiju podsjeća nas svjedočanstvo don Josipa Delaša. Podsjetimo, don Josip je jedini slavio Svetu Misu na Uskrs prošle godine, kada je sotona uspio zabraniti bogoslužje gotovo u cijelome svijetu. To je naša dika i ponos pravih Hrvata katolika. Podsjetimo, isto tako, da je ovaj Barišić tada izdao priopćenje kojim je javno kritizirao don Josipa.

Sa druge strane Hulićev govor pun hule na Svevišnjega, kojega je izrekao tu večer, Barišiću ne smeta:

„Bez obzira jeste li agnostici, ateisti ili ste praktični vjernici, svi ste vi večeras vjernici. Vjernici ste zato što ste vjerovali da ćete posjetom ovom koncertu doživjeti nešto novo, što još dosad niste čuli i nešto što će vas potaknuti da malo razmišljate i istovremeno uživate. Tako ste odjednom postali praktični vjernici jer ste vjerovali da će se dogoditi malo čudo, a mislim da smo vam u tome pomogli.“

Dakle nadbiskup Barišić je oduševljen idejom praktičnog vjernika koji vjeruje u mala čuda, sotonine bombončiće, koji nema potrebe da vjeruje u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga ili u Stvarnu Prisutnost. Dragi naš nadbiskupe, je li vi razumijete da to na čemu ste vi sudjelovali nije Misa i nikada neće biti i ne može nositi to ime. Ipak vi oduševljeno sudjelujete u toj Hulićevoj huli.

A baš prije tjedan dana Općinski prekršajni sud u Splitu donio je presudu kojim je proglasio krivim don Josipa Delaša što se „ponašao na naročito drzak i nepristojan način tako što je policijske službenike prilikom obavljanja policijskih poslova zaštite života osoba (!) vičući vrijeđao i omalovažavao riječima: ‘poslali su vas komunisti, poslali su vas masoni…’“

A baš to je istina: bezbožnici i masoni digli su harangu protiv jedinog PRAVOG svećenika koji na Uskrs 2020. NIJE izdao Isusa i poslali na njega policiju i medijske pse. Njega se tada pred svima odrekao Barišić koji nosi biskupske halje, a sada u Splitu prikazuje ovu travestiju. 

No, dragi Bog sve vidi i svakom po njegovim djelima naplaćuje i plaća.