Poplavom lažnih „poruka s neba“ pokušava se ušutkati istinski Božji poziv i dezorijentirati vjernike

Knjiga Istine danas je samo jedan glas u moru lažnih glasova koji nažalost prevladavaju na društvenim mrežama. Vjerojatno je to bio jedan od razloga zašto je Bog dao naziv Knjiga Istine.

Sjećam se prvih godina vladavine lažnoga proroka i Benediktovog zatočeništva. Jedan od omiljenih Bergoglijevih novinara pustio je u javnost priču kako je papu Benedikta navodno došla posjetiti nekakva vidjelica koja je kao primala poruke s neba. Ona je imala važnu poruku s neba baš za papu Benedikta, a „novi papa“ (lažni prorok Bergoglio) je izgleda nije zanimao ili je čak bila protiv njega.

Papa Benedikt ju je tada navodno primio, u priči je bio i njegov tajnik (bolje reći čuvar) Gänswein, međutim ispostavilo se da žena nije skroz zdrave pameti i da priča o vanzemaljcima i sličnim stvarima, mada je tu bilo i nekakvih natruha o proročanstvima sličnim Knjizi Istine ili Fatimi i drugim mjestima. Uglavnom, nakon svega ispao je to kao mali skandal u smislu kakvi su to lažni vidjeoci i čudaci koji favoriziraju bivšeg papu, sve kako bi pošten vjernik zaključio da ne treba obraćati pažnju na „vidjeoce“ a i sam „papa“ uskoro je grubo i hulno poručio „pa nije Gospa poštar da šalje poruke svaki dan“.

To je bilo tada, a danas vidimo kako s društvenih mreža iskaču čas ove čas one poruke o skorim kataklizmama koje se najavljuju prvo za ožujak, pa travanj, pa sad za svibanj itd. Kad se ništa od toga ne ostvari, oni vjernici koji tragaju za senzacijom na kraju izgube vjeru ne samo u te poruke, nego u sve poruke i odu u drugu krajnost te se prepuste ritmu svijeta koji ih sada nakon korone uljuljkava da će sve biti ok i da nema potrebe pripremati se za žig zvijeri i za Isusov drugi dolazak.

I za kraj evo jednog zaista bestidnog primjera. YouTube kanal „Prophecies from Heaven“ (proročanstva s Neba) dao je video naslovljen „Sestra Lucija: Kada papa Franjo završi svoju desetljetku krajem 2023, svi će umrijeti od ovoga!“. Prvo kakva je to luda izjava „svi će umrijeti“? Ali ono što je puno, puno gore ovaj video u usta sestre Lucie, vidjelice iz Fatime stavlja totalno nezamislive stvari koje nemaju nikakve veze s njom niti s Fatimom. Video počinje molitvom i onda daje pregled zadnjeg javnog intervjua sesetre Lucie iz 1957. godine kojeg je dala ocu Fuentesu. I taman kad pomislite da je sve normalno, pošto video prati istinski tekst ovog starog intervjua, odjednom je umetnut dio po kojem ispada da sestra Lucia proriče kako će potresi rascijepati Ameriku u mnoge dijelove (!), kako će se ovoga ljeta vratiti korona gore nego ikad, te kako će iz središta zemlje izroniti nešto što će sve obuzeti.

Iskreno govoreći, ne bi čudilo da već danas imamo slične kanale koji putem umjetne inteligencije plasiraju bezbroj video materijala programiranih koristeći istinske ulomke iz Fatime i drugih vjerodostojnih mjesta kombinirajući ih s totalnim glupostima sve kako bi se vjernike obeshrabrilo u pokušaju da traže i prate Božju Riječ danu za posljednja vremena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *