Procurili dokumenti: Fauci je lagao – financirao je razvoj koronavirusa!

Republikanci su zatražili da se američki korona car Anthony Fauci pozove na odgovornost, nakon što su objavljeni novi dokumenti na preko 900 stranica, koji ukazuju da je njegova agencija financirala opasna istraživanja koronavirusa u kontroverznom Wuhanskom zavodu za virologiju.

Dokumenti pokazuju da je Faucijev Nacionalni zavod za alergije i zarazne bolesti odobrio sredstva koja su putem američke organizacije EcoHealth Alliance upućena Wuhanskom zavodu za virologiju kako bi se financirao rad na „identifikaciji i unaprijeđenu koronavirusa u populaciji šišmiša, kako bi postali zarazni za ljude“.

U aplikaciji za sredstva čak je navedeno da „terenski rad uključuje najviši stupanj rizika izloženosti SARS-u i koronavirusu tijekom rada u pećinama s velikim brojem šišmiša i mogućnosti udisanja fekalne prašine“.

U prethodnom svjedočenju pred Kongresom Fauci je nekoliko puta zanijekao da je njegova agencija financirala, bilo direktno ili indirektno, ovakva istraživanja Wuhanskog zavoda za virologiju, kojim se povećava zaraznost.

No, istraživanja koja su financirana preko organizacije EcoHealth Alliance uključivala su inženjering novih virusa i testiranje „njihove mogućnosti da zaraze miševe koji su modificirani kako bi imali ljudski tip receptora u svojim stanicama“.

Vodeći republikanci komentirali su kako je novac američkih poreznih obveznika korišten za financiranje opasnog razvoja koronavirusa u Wuhanu. Pozvali su Faucija da podnese ostavku i da se suoči s istragom Kongresa.

U pogledu Faucijeve sudbine, senator Rand Paul izjavio je kako je sada „vrlo jasno da ga se mora pozvati na odgovornost“, i potvrdio da je zatražio od ministarstva pravosuđa da pokrene istragu zbog Faucijevog krivokletstva tijekom njegovog svjedočenja pred Kongresom.