Put Svetog Ilije Proroka

Svake godine na Biokovo se ide na zavjetno hodočašće Svetom Iliji Proroku. Subotom koja je najbliža Svetkovini Svetog Ilije, skupi se na vrhu podosta ljudi, raznih profila od profesionalnih planinara iz raznih dijelova Hrvatske, pa do lokalnih stanovnika s imotske, kao i s makarske strane.

Ovaj biokovski vrh, koji je drugi po visini na ovom masivu, nazvan je po Svetom Iliji, poznatom gromovniku. Ovdje često udaraju gromovi, tako da kad dođete na vrh, možete vidjeti nove rupe na ogromnim stijenama koje su gromovi izbušili.

Gromovi su često rušili i kapelu koja je od pamtivijeka postojala na tom vrhu, i onda se opet obnavljala. Tako kroz cijelu povijest. Zadnji put ova kapela je obnovljena 2000. godine, kada je dobila i gromobran s dobrim uzemljenjem. Evo već dvadeset godina stoji i privlači mnoge.

 

 

Uspon spada u red teških, govoreći planinarskim terminima, i treba otprilike 3 do 4 sata da se dođe do vrha. Sigurno je to najteža, najzahtjevnija staza u Hrvatskoj kako tvrde iskusni palninari, na čijem se vrhu održi Sveta Misa jednom godišnje.

Upravo je ova Sveta Misa i şpomendan Svetog Ilije kombinacija koja me svake godine privlači na Biokovo. Svake godine dolazi sve više ljudi, hodočasnika, zahvaljujući ponajviše don Draženu, koji je neumoran te i sam veliki zaljubljenik u planine, ujedno i pobožan Sluga Božji.

Ove godine nas je bilo 149, dvadeset duša više nego lani. Na vrhu smo imali priliku za Svetu Ispovijed, te naravno za Svetu Pričest.

 

 

Nakon Svete Mise neizostavno smo čuli par riječi od Stipe Božića, čovjeka kojega poštujem, ali koji se baš ne snalazi u međureligijskim paralelama.

Ipak, kako vrijeme prolazi, ova hodočašća Svetom Iliji sve više dobivaju onaj Ilijin duh, kakav i treba biti. Na ovu dvadesetu obljetnicu od kako je ova kapela obnovljena, Bog mi je dao duboko u srcu vidjeti ovu Istinu naše nepobjedivosti, kao i da naša spremnost na trpljenje zbog Istine nema nikakvu granicu, a kako godine prolaze, sazrijeva i postaje slatka, kao što je i Ilijin život bio.

Pun trpljenja, ali i pun Božje slatkoće koju mu je Bog otkrivao u trenucima Kraljevskih otkrivenja. Slično kao i Henoku.

Evo, mi živimo u vremenu kad se ovaj njihov duh počinje snažno izlijevati na nas, na Božju Vojsku Ostatka. Dok u svijetu gledamo veliku zbunjenost i previranje, mi točno znamo što nam je činiti.

Samo dvije vijesti iz USA koje sam pročitao jučer pokazuju stanje kaosa u kojem se nalazimo. Prva je o namjerno zapaljenoj stoljetnoj župnoj crkvi, na što je nadležni nadbiskup reagirao riječima da je to „dobra prilika za novi početak“.

Sveti Benedikt bi sigurno rekao da je sotona kriv zbog toga što je crkva zapaljena, a Sveti Ilija bi išao i korak dalje te rekao da oni koji su to učinili služe sotoni, a da on služi Bogu i da će to i dokazati pred njihovim nevjernim i poganskim očima. Nadbiskup ove zapaljene crkve je nažalost učinio ništa i u biti demonstrirao svoju nevjeru.

Druga vijest koju sam zapazio je priča o jednoj ženi kojoj je test pokazao da je pozitivna na koronu, iako nema znakove bolesti. Svi koji su cijepljeni protiv gripe su pozitivni na testu za koronu. To je potvrdio veći broj znanstvenika, iako mainstrim mediji tu činjenicu cenzuriraju. Ova žena pati od još neke bolesti, zbog koje nekad mora hitno u bolnicu i bilo je to razlogom zbog kojeg nije htjela potpisati dokument koji su joj dali o samoizolaciji, iako nije protiv samoizolacije, ali od nje se tražilo da u paketu potpiše još neke stvari koje su u tekstu toga dokumenta, a s kojima se ona ne slaže. Nadležna služba ju je zbog toga prijavila prekršajnom sudu koji je po kratkom postupku dosudio verige koje mora nositi oko gležnja, na kojima se nalazi tracking uređaj. S tim verigama ova će žena do daljnjega morati spavati, buditi se, jesti i plakati. Ovo čeka sve nas, ako se ne probudimo i ne povjerujemo.

Mi nismo pozvani na pasji život, već na život Djece Božje. Uzmimo Krunice i skupimo se u molitvi.

Imate priliku i večeras, na dan Svetog Ilije 20. 07. 2020. priključit nam se u molitvi u 21h.

Priključite nam se na Zoomu i svjedočite duhu Svetoga Ilije Proroka koji je sigurno već sada prisutan u Vojsci Ostatka.

 

 

Pozvani ste na Križarski molitveni susret, u ponedjeljak 20 07 2020, koji počinje u 21:00 i traje do 22:00. Ovakav događaj će se odvijati svakog ponedjeljka u ovo vrijeme, cijelo ljeto.

Ovaj jednosatni internetski događaj uključivat će molitvu Svete Krunice, molitvu odabranih Križarskih Molitava, kao i čitanje odabranih poruka iz Knjige Istine.

Glavni cilj ovih molitvi je spriječavanje daljnjeg propadanja i urušavanja Katoličke Crkve.

Link za prijavu na Zoom možete dobiti od Križara ili kontaktirajući: centrebot1@gmail.com

Jedan te isti link će vrijediti za sve molitve ponedjeljkom do 31. kolovoza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *