Razočaravajući intervju s bergoglijanskim kvislingom u Hercegovini

Bitno.net, nekadašnji katolički portal blizak izdavaču Verbumu, danas je odnarođeno glasilo hrvatskih bergolijanaca, koje se sve manje razlikuje od antikristovih mainstream medija u Hrvatskoj. Od Bergoglijevog puča i zaposjedanja Petrove Stolice, Bitno.net je služio kao beskompromisni apologet lažnoga proroka i smokvin list njegove sramote pred Hrvatima.

U prvim godinama Bergoglijeve vladavine pokušavali su zadržati privid crkvenog konzervativizma i neutralnosti, no kada su s lažnim prorokom stvari eskalirale, fasada se raspala i sada su postali njegova puka truba u Hrvatskoj koja je nakon zabranjenog Uskrsa 2020-te i fijaska hrvatskih biskupa potpuno izgubila naklonost vlastitih čitatelja, što iz dana u dan potvrđuju komentari vjernika na njihovim stranicama.

Onog momenta kad su hrvatski biskupi izgubili kredibilitet pred vjernicima, čvrsto se držeći za lažnoga proroka, Bitno.net koji je cenzurirao svaku kritiku biskupa i lažnoga proroka, potonuo je u očima  velikog broja svojih čitatelja koji su u ovoj krizi ipak zadržali svoju katoličku pripadnost i vjeru (za razliku od nominalnih, nazovi- katolika i pripadnika Bergoglijeve lažne crkve).

U ovim vremenima i Bitno i biskupi svaki dan moraju birati između lažnoga proroka i antikristovih marioneta u hrvatskoj politici s jedne strane, te Krista i vjernika s druge. Nažalost, gotovo uvijek biraju ovu prvu opciju. No, Bog je blagoslovio Hrvatsku, pa je ogroman broj vjernika uvidio laži Bergoglijeve anticrkve. Hrvatski vjernici godinama su slušali svoje svećenike i biskupe dok su im govorili da Bog mora biti na prvome mjestu. No, kad je većina klera slušajući Bergoglija pala na iskušenju korone i kad su prestali biti dosljedni onome što su do tada sami propovijedali, vjernici su odmah uočili njihovu dvoličnost i gubitak kredibiliteta. Kako stvari idu dalje sve je gore i jaz između biskupa i puka sve se više širi. Zadnji udarac predstavlja uključivanje biskupa u kampanju za masovnu eutanaziju Hrvata putem cijepljenja.

Uvidjevši da ih svi novi kompromisi sa svijetom sve više udaljavaju od vjernika, kako bi spasili što se spasiti da, biskupi su krenuli u novu PR kampanju. Za svoga glasnogovornika izabrali su Petra Palića. Podsjetimo, Palića je za hvarskog biskupa imenovao lažni prorok 2018., a u srpnju prošle godine dao mu je na upravljanje cijelu Hercegovinu. Tako on u Hrvatskoj predstavlja mladu bergolijansku zvijezdu u usponu. Intervju s Palićem odradio je spomenuti Bitno.net.

Naslov intervjua je: U pandemiji su umjesto ozbiljnih teoloških promišljanja prevladali ‘sinovi groma’. Već iz samog naslova jasno da se biskupi preko Palića i Bitno.neta razračunavaju sa svojim neistomišljenicima među istinskim vjernicima. Palić u ovom intervjuu djeluje kao šegrt lažnoga proroka, koristeći iste PR pristupe koje smo u zadnjih sedam godina gledali kod Bergoglija.

Palić o „sinovima groma“, govori kao što Bergoglio govori o „rigidnim“ vjernicima „koji se boje promjene“, čija ih „rigidnost udaljava od Isusa“ i od Bergoglijevog „boga iznenađenja“.

Relativist Bergoglio se na sličan način davno obračunavao s onima koje je nazivao „katolicima fundamentalistima koji vjeruju u apsolutnu istinu“ (sjetite se npr. njegovog zrakoplovnog intervjua na povratku iz Afrike u studenom 2015. godine).

Palić slika sliku Sina Božjeg, kao „laganog i blagog lahora Božje ljubavi“, te Ga tako stavlja u kontrast sa svojim (Palićevim) neistomišljenicima, odnosno „sinovima groma“. Pritom Palić zaboravlja je Krist sam za Sebe rekao da je prvi puta došao „donijeti mač“ (Matej 10,34), te da će Krist drugi put doći kao Strašni Sudac. 

Kada je riječ o ogorčenosti vjernika bezbožnim mjerama koje skrnave vjeru i uništavaju sakramentalni život ogromnog broja vjernika, Palić protura tezu kako Hrvati uvijek pametuju o stvarima o kojima nisu pozvani pametovati, i šalje poruku kako treba pustiti struku stručnjacima, odnosno da vjernici šutke i bez pogovora, religiozno izvršavaju zapovijedi stožera i biskupa.

No, s druge strane, kad govori o problemu nedostupnosti liturgije i sakramenata u životu vjernika (za koju su direktno odgovorni biskupi) Palić ironično poručuje vjernicima kako nije sve u liturgiji i kako bi vjernici trebali biti aktivniji u životu Crkve.

U tom smislu koristi Drugi koncil koji govori o „’općem, odnosno kraljevskom svećenstvu’ svih krštenika“ te propovijeda kako život vjernika „postaje oltar na kojemu svaki krštenik postaje svećenik“.

Ovdje vidimo tendenciju relativizacije važnosti liturgije i Sakramenata kao stupova slavljenja Boga i spasenja duša, odnosno temeljnog poslanja Crkve. I to je opet djelovanje usklađeno s ponašanjem lažnoga proroka, jer su relativizacija vjere i nauka Crkve, stalno prisutne u njegovim porukama.

Iz praćenja lažnoga proroka, znamo da često koristi tzv. argument strašila, odnosno zamjenu teza. Tako i Palić govoreći o problemu nedostupnosti liturgije i sakramenata kaže „da se moramo kloniti opasnosti dijeliti liturgiju i život“, te nastavlja:

Svaki obred postaje neprirodan kad ne dodiruje život, ne dodiruje srce; postaje jednostavno maska postojećeg, osobito ako smo robovi oblika, a zaboravimo na bît onoga što činimo i slavimo. Crkveni i vjerski život svesti isključivo na ritualizam znači osiromašenje toga života. U ovo izazovno vrijeme pandemije osjetili smo kako je nedostatak i odvojenost od obreda težak. Međutim, obrednost, odnosno ritualizam ne bismo smjeli promatrati kao neki magnet. Tako smo, naime, u opasnosti reducirati bogatstvo načina i mogućnosti djelovanja crkvene zajednice, kao i ograničiti samo djelovanje Duha Božjega.

Ovo je klasični bergolijanski govor – u situaciji u kojoj već desetljećima opada broj katolika koji redovito idu na nedjeljnu Misu i sudjeluju u sakramentalnom životu, a sada, od 2020. i taj ostatak praktičnih katolika se uslijed „mjera“ sveo na minimum minimuma – Palić govori o nekakvoj opasnosti da svodimo vjerski život isključivo na ritualizam, jer nam je, eto teško pala odvojenost od obreda.

Dakle u situaciji u kojoj je sotona uspješno izbacio veliku većinu vjernika iz crkava, Palić koji bi kao biskup trebao biti jedan od vođa Crkve i vraćati ljude Kristu, govori o nekakvoj opasnosti od ritualizma!

Nadalje, vjernike kojima smeta ograničavanje i onemogućavanje dostojne proslave Rođenja Spasitelja, Palić naziva „folklornim kršćanima“ koji će morati na nekakav „popravni ispit“, a što taj „ispit“ predstavlja Palić nejasno prorokuje: „U kojem obliku će on biti i što nas još u budućnosti čeka, teško je reći“. Nije objasnio prijeti li on to onima koje smatra pretjeranim katolicima novim mjerama stožera ili možda nagovješćuje progone od strane biskupa.

Koristeći već isprobane Bergoglijeve fraze, osim što učvršćuje imidž hrvatskog čeda lažnoga proroka, Palić djeluje poput bilo kojeg hrvatskog političara koji se putem verbalne gimnastike i demagogije razračunava sa svojim neistomišljenicima. Netko od vjernika lijepo je komentirao: puka farizejština.

Ove riječi tako su žalosne i razočaravajuće . Petre Paliću, mjesto da imitiraš lažnoga proroka, budi poput Petra, ali ne onog Petra koji se odrekao Isusa, nego Petra Stijene na kojoj On gradi Crkvu.

Pozivali smo bezbroj puta s ovoga portala, pozivat ćemo i dalje: hrvatski biskupi obratite se dok nije kasno! Ne vodite vjernike u propast lažne crkve i u genocid cijepljenjem!

Hrvatski biskupi, ne ulazite u bogohulni brak sa slugama zvjeri, svjetovnim vladarima iz kojeg će se roditi grozota anticrkve na hrvatskom tlu! Obratite se dok nije kasno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *