Roditelji ne potpisujte neprijateljima vaše djece ništa

Prošlog tjedna preko djece poslana su pisma u kojima uprava škole obavještava roditelje o početku samotestiranja. Kao da su djeca poštari, a roditelji neke beznačajne osobe koje samo treba obavijestiti o početku postupka eliminiranja njihove djece.

Isto tako, dostavili su preko djece neki formular na potpis za roditelje koji ne pristaju na samotestiranje djeteta – formular kojim bi roditelj svoje dijete ‘osudio’ na samoizolaciju, bez obzira što je dijete zdravo, jer je navodno bilo u kontaktu s navodno pozitivno testiranom osobom.

Zbog ovoga je bitno da im se ništa ne potpiše, jer oni nemaju nikakvo zakonsko uporište za provedbu ovog sramotnog i kriminalnog plana, nego im roditelj svojim potpisom daje legitimitet da nastave u provedbi njihovog kaznenog djela.

Umjesto da im potpišete, otiđite u školu i odnesite im sljedeću obavijest koju imate ispod u wordu, tako da je lakše možete prilagoditi svojim potrebama, tj. upisati u nju naziv i adresu škole koju vaše dijete pohađa, kao i odgovornu osobu kojoj se obraćate. Razrednik ili ravnatelj.

Obavijest školi o ne potpisivanju za testiranje

U obavijesti između ostalog piše:

ODBIJAM potpisati priloženi formular jer biste, u slučaju da ga ja, kao roditelj, potpišem, imali pravo staviti moje dijete u samoizolaciju, bez obzira što je zdravo i nema nikakve simptome!

NE PRISTAJEM na ‘dobrovoljno testiranje’ i zabranjujem Vam da mom djetetu dajete bilo kakve testove, bilo kakve informacije o ‘potrebi ili dobrobiti’ testiranja ili da na bilo koji način pokušate utjecati na moje dijete! Dijeliti zdravu djecu na ‘testirane’ ili ‘netestirane’ je prema Kaznenom zakonu, članak 125. teško kazneno djelo diskriminacije, s obzirom da se navodi da zdrava djeca koja se testiraju i nemaju simptome mogu prisustvovati nastavi, a zdrava djeca koja također nemaju simptome ali se nisu testirala – a oba su bili u blizini pozitivno testirane osobe, ne mogu prisustvovati nastavi.

ZAHTIJEVAM da ovakve važne informacije ubuduće dostavljate isključivo putem pošte! Moje dijete nije pismonoša, stoga molim da se svaka službena obavijest službeno i dostavi.

Kao brižan roditelj UPOZORAVAM Vas da nemate pravo na bilo koji način utjecati na moje dijete zbog moje odluke da se ne podvrgne testiranju, te da neću dozvoliti stigmatirizanje moga djeteta ili bilo koju vrstu diskriminacije.

Ovisno o situaciji, neki roditelji će ovu izjavu odmah protokolirati.