Salvini ne šalje svoje dijete na maltretiranje u školu

Čelnik talijanske stranke Liga napao je ministricu obrazovanja Luciju Azzolinu, nazvavši je nesposobnom u rješavanju posljedica pandemije koronavirusa.

Tijekom izbornog skupa u gradu Trani na jugu Italije, Matteo Salvini govorio je o onome što smatra apsurdnim mjerama koje je Azzolina, članica Pokreta pet zvijezda, predložila za ponovno otvaranje talijanskih škola.

Neizabrana talijanska vlada pod premijerom Giuseppeom Conteom utvrdila je da se djeca mogu vratiti u školu 14. rujna, ali samo poštivanjem niza drakonskih mjera.

“Prije mjesec dana, ne kao senator već kao otac, pitao sam ministricu Azzolinu – koja me jučer nazvao trogloditom i klaunom: ‘Doći će rujan, u koliko sati vodim kćer u školu, u koje vrijeme idem po nju, koliko dana ide u školu, gdje će jesti, gdje ide u teretanu, s koliko druge djece i s koliko učitelja?„ rekao je Salvini.

“Rekao sam joj: Ako prisiljavaju moju sedmogodišnju kćer i vašu djecu da idu u školu zatvorenu u pleksiglas, noseći masku i sa stolovima na kotačima, neću poslati kćer u školu. Naša djeca nisu poštanski paketi”, nastavio je Salvini.

“Ministrica voli reći:” Salvini ima problema sa mnom jer sam žena. ‘Ne, imam problema s njom ne zato što je žena, već zato što nije sposobna raditi svoj posao”, zaključio je Salvini.

Gospodin Salvini je u posljednje vrijeme inzistirao na činjenici da vlada Contea pokušava razvući krizu s koronavirusom što je duže moguće iz političkih i ideoloških motiva, usprkos nedostatku znanstvenih razloga za to.

Čelnik Lige tvrdio je da proizvoljnim produljenjem talijanskog “izvanrednog stanja” vlada Contea zadržava izvanredne ovlasti za izdavanje obvezujućih dekreta bez odobrenja parlamenta, situaciju koju je Salvini opisao kao “političku ucjenu”.

Prema službenim podacima talijanskog zdravstvenog tijela (ISS), u cijeloj je zemlji na intenzivnoj njezi trenutno manje od 70 pacijenata s koronavirusom, a dnevna smrtnost sa koronavirusa (ne od korona virusa) nije premašila 10 tjednima.

Talijanski zdravstveni službenici primijetili su veći broj pozitivnih slučajeva, nakon što su povećali broj testova koji se provode desecima tisuća dnevno.

Međutim, medicinsko osoblje je primijetilo da je velika većina ovih slučajeva asimptomatska i zdrava.

(Nije jasno zašto se u Hrvatskoj na svaki pozitivni test službeno reagira kao da je pokazatelj patološke bolesti ???)

Od izbijanja koronavirus bolesti prije pet mjeseci, u Italiji je 35,437 ljudi umrlo sa koronavirusom u prosječnoj dobi od 81 godine i prosječno dvije ozbiljne popratne bolesti.

Niti jedan talijanski tinejdžer nije umro od ove “bolesti”.

Salvini ne šalje svoje dijete na maltretiranje u školu, a izgleda da Hrvate nije briga za njihovu djecu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *