Sastanak Njemačkog „Sinodalnog puta“ zaključen apelom za blagoslov istospolnih parova

Plenarana skupština „Sinodalnog puta“ Katoličke Crkve u Njemačkoj koja je održana u subotu, završena je izglasavanjem nacrta teksta koji poziva na uvođenje blagoslova za istospolne parove te promjenu dijelova Katekizma koji govore o homoseksualnosti. Prema izvještaju njemačkog dopisništva Katoličke novinske agencije CNA, sudionici su dali otvorenu podršku dokumentu koji nosi naslov „Obredi blagoslova za parove koji se vole“ (org. eng. celebrations) sa 161 glasom za, naspram 34 protiv i 11 suzdržanih. Na isti je način u daljnju raspravu unesen tekst pod naslovom „Ponovna procjena nauka glede homoseksualnosti“ sa 174 glasa za, 22 protiv i 7 suzdržanih. Tekst ističe da „točke 2357-2359 i 2396 u Katekizmu Katoličke Crkve koje govore o čednosti i homoseksualnosti trebaju biti ponovno razmotrene kao dio novog pogleda na homoseksualnost.“ Glasanje je održano posljednjeg dana trećeg zasjedanja Sinodalne skupštine, vrhovnog tijela koje bi trebalo donositi odluke o tzv.Sinodalnom putu, sa sjedištem u Frankfurtu.

Sinodalni put, kontroverzni je dvogodišnji proces, koji okuplja zajedno Njemački episkopat i laike kako bi raspravljali o načinu na koji se vrši vlast u Crkvi, o spolnom ćudoređu, svećeništvu i ulozi žena u Crkvi. Spomenutu Sinodalnu skupštinu čine biskupi, 69 članova je iz Njemačkog laičkog centalnog komiteta(ZDK), a tu su i predstavnici raznih drugih tijela Njemačke Crkve. CNA nadalje izvještava da su sudionici prvoga dana zasjedanja donijeli tzv. „Orijentacijski tekst“ koji sažima glavne teološke postavke Sinodalnog puta, kao i dokument „o vlasti i podjeli iste u Crkvi“. Drugoga dana, usvojene su pisane izjave koje pozivaju na svečenićko ređenje žena, ukidanje obaveznog i uvođenje dobrovoljnog celibata za svećenike, te uključivanje laika u izbor novih biskupa. Posljednjega dana usvojena su ukupno četiri dokumenta. Dokument naslovljen „Magisterijalne tvrdnje o bračnoj ljubavi“ usvojen je na daljnje razmatranje sa 169 glasova za, 30 protiv i 6 suzdržanih. U dokumentu koji poziva na proširenje Katekizma Katoličke Crkve kaže se:“Supružnici preuzimaju odgovornost u pogledu vremena kada će postati roditelji, broja djece i različitih metoda planiranja obitelji. Ovo uključuje međusobno poštovanje i osobnu savjest.“

„U ovom smislu, u Katekizmu treba izmjeniti točke 2366,2367 i 2396(bračna plodnost), te 2368-2370 i 2399(reguliranje začeća).“

Posljednji dokument potvrđen je 5. veljače o. g., a nosi naslov „Temeljni poredak služenja u Crkvi.“ U njemu se poziva na reformu „pravila zapošljavanja“ u Njemačkoj mjesnoj Crkvi koja je nakon Njemačke države, drugi najveći poslodavac u toj zemlji. Spomenuti dokument prošao je prvo čitanje sa 181 glasom za, naprama 13 protiv i 11 suzdržanih. Nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj obratio se skupu u subotu 5. veljače, rekavši između ostalog.“ Papa često govori o sinodalnosti i o pozitivnim učincima povezanima s njom, ali također upozorava da se izbjegnu kriva shvaćanja i pogreške.“

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere objavila je u ožujku prošle godine da Crkva nema autoritet da blagoslovi istospolne veze. (Dok u isto vrijeme ima puni autoritet da ih osudi)

Ta je izjava potaknula proteste među katolicima Njemačkog govornog područja, a navodno ju je odobrio lažni prorok Bergoglio koji nedugo zatim proglašava ovu bogohulnu Sinodu koja za katolike svakako nema nikakvog značenja u smislu onoga što su do sada poučavani u ovim stvarima.

Nekolicina Njemačkih biskupa iskazala je javnu potporu blagoslovu istospolnih parova, a na nekim crkvama izvješene su zastave duginih boja. Svećenici i pastoralni djelatnici diljem Njemačke održali su prosvjede u svibnju prošle godine tijekom kojih su liturgijski dijelili blagoslove istospolnim parovima.

Sljedeća Sinodalna skupština održat će se u Frankfurtu između 8. i 10. rujna o.g., a spomenuta Sinoda o sinodalnosti trebala bi se održati u Rimu u listopadu 2023.

Ostaje nam vidjeti kakve li se sve blasfemije i drskosti sprema uvesti lažni prorok i njegova vatikanska družina koju je pomno okupljao ovih devet godina za napad na Katoličku Crkvu, a kako vidimo i nemali broj, da ih tako nazovemo, „domaćih izdajnika“ spreman je ići dalje u svoju osobnu propast sljedeći ove otvorene đavlove spletke. Bog je ipak iznad svega, a proročka riječ još uvijek nudi drugu mogućnost i suprotno očekivanjima svih neprijatelja istine, svijetli sve sjajnije kako noć odmiče.

Mnogi neće biti dovoljno jaki da se suprostave pobačaju, eutanaziji i istospolnim brakovima

Ponedjeljak 15 .Travanj 2013

Moja predraga  kćeri, neprijatelji Boga će ustati sada u velikom broju, u svakom narodu, kako bi osudili Božje zapovijedi.

U svakoj zemlji i svakoj crkvi će biti uvedeni mnogi novi zakoni. Većina zakona će se protiviti Učenjima  koja su utvrđena u Svetom Pismu. Svaka vrsta grijeha će se legalizirati – i tama zvijeri  će prekriti svijet. Oni koji se protive ovim zakonima će biti odbačeni kao luđaci i biti će demonizirani. Njihovi glasovi će  biti nadglasani od strane onih koji  prihvaćaju  sekularizam, kao da je on stvarna religija. Oni će predstaviti svaki intelektualni argument za provođenje svojih odvratnih zakona, i oni će mnoge zavesti, jer će koristiti ljudska prava kao sredstvo za kontrolu drugih ljudi.

… Mnogi neće biti dovoljno jaki da se suprostave pobačaju, eutanaziji i istospolnim brakovima…

… Oni vide u Bogu i u Mojim Učenjima prepreku njihovom načinu života, za kojeg vjeruju da je slobodni način života…

Vaš Isus