Skup lažnoga proroka o zlostavljanju javno ignorira problem homoseksualnih grijeha

Kako prenosi LifeSiteNews, organizator vatikanskog skupa o svećeničkom seksualnom zlostavljanju izjavio je kako epidemija homoseksualnosti u Crkvi nema nikakve veze sa zlostavljanjem maloljetnika.

To je izjavio malteški nadbiskup Charles Scicluna kojeg je lažni prorok izabrao u organizacijsko povjerenstvo ovoga skupa. Inače riječ „homoseksualnost“ potpuno je izostavljena i nije spominjana tijekom prvoga dana skupa.

 

 

Podsjetimo čitatelje da su upravo malteški biskupi bili ti koji su nakon što je lažni prorok izašao s Amoris Laetitia, izdali smjernice kojima je službeno otvoren put svetogrđu kroz davanje Svete Pričesti javnim preljubnicima.

Tako su utrli put da se ovo zlo proširi i u drugim dijelovima svijeta.

Scicluna je u kolovozu te godine izjavljivao da su oni koji se protive pričešćivanju preljubnika ‘proroci propasti’ koji negativno utječu na Crkvu. Izgleda da ga je lažni prorok kao ‘prvoborca’ za svetogrđe nagradio ulogom organizatora skupa o zlostavljanju.

Čini se da je službeni stav klike oko lažnoga proroka ignoriranje homoseksualnosti i grijeha sodomije kada je u pitanju svećeničko zlostavljanje.

Naime, na tiskovnoj konferenciji 18. veljače Bergoglijev povjerenik, kardinal Cupich također je zanijekao bilo kakvu povezanost homoseksualnosti i seksualnog zlostavljanja iako ne poriče da je 80 posto zlostavljanja istospolno.

 

Novinarka CNN-a upitala je Cupicha zašto bi Amerikanci trebali vjerovati organizatorima skupa, kada je za vrijeme krize zlostavljanja 2002. godine upravo najviše rangirani zlostavljač, bivši kardinal McCarrick bio taj koji je smirivao i obećavao nultu toleranciju zlostavljanja.

 

Poput lažnoga proroka, koji je ignorirao Viganoove tvrdnje da je znao i prikrivao McCarrickove zločine, Cupich je izbjegao odgovoriti je li se znalo za McCarricka, te je mjesto toga govorio samo o svojoj predanosti rješavanju ovoga pitanja.

 

Tako se, kao što je i očekivano, ovaj skup pretvara u farsu koja prikazuje Kristovu Crkvu kao ruglo pred svijetom.

Krist je izbičevan i proboden trnovom krunom. Pljuju ga, rugaju mu se i izvode pred svjetinu… Svjetina likuje.

 

Napomena: Onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *