Svećenik: Milosti koje su davane mučenicima prije nas, biti će nama dane, ako ih budemo tražili

Dragi hrvatski biskupi i svećenici, dok bezbožni Jutarnji list likujući najavljuje ukidanje Misa, evo vam primjera što treba činiti u vremenima što nam predstoje – ono što je uvijek činila Crkva kad je bila progonjena – vraćala se u katakombe. Ne slušajte svoga hadezeovca, koji je odavno napustio Krista, kada vam u ime nekakvog paklenog stožera brani da date slavu Bogu i da spašavate duše. Radije slušajte Boga, a za partijaše molite.

Kako prenose LifeSiteNews i Observer, na Britanskim otocima itekako ima vjernih svećenika koji su odbili služiti Neronu i izabrali Krista, koji su izabrali, kako kažu, „višu vlast“ od one zemaljske. Engleski parlament, bacio je prokletstvo na sebe glasajući početkom studenog da se zakonom zabrani javno bogoštovlje, dozvoljavajući samo osobnu molitvu. Sotona je zavladao, a Engleska pala u stanje poput Rimskog Carstva pod Neronom i Kaligulom.

No, čim su podanici pakla donijeli ove bezbožne zakone, kršćani su odgovorili na jedini način na koji kršćanin može odgovoriti, a to je da nastave služiti Boga – pa i po cijenu vlastitog života!

Anonimni svećenik iz ovih krajeva rekao je:

Alarmantna je činjenica da se moramo šuljati da bismo slavili Boga, u strahu od kaznenog progona. Ali činimo ono što moramo!

ČINIMO ONO ŠTO MORAMO! To je odgovor pravog svećenika pred progonom bijednih stožera! To nas podsjeća na jedinog nepokorenog hrvatskog svećenika Uskrsa 2020. DON JOSIPA DELAŠA.

Svećenik čini ono što je svećenik uvijek činio – i u miru i u ratu i u zdravlju i u bolesti, u svako doba, u vijeke vjekova – SLAVI BOGA i SPAŠAVA DUŠE!

Policija je upadala u katoličke crkve na Britanskim otocima i sankcionirala vjernike koji su tako proslavili Boga:

„BLAGO VAM KAD VAS ZBOG MENE POGRDE I PROGNAJU I SVE ZLO SLAŽU PROTIV VAS! RADUJTE SE I KLIČITE: VELIKA JE PLAĆA VAŠA NA NEBESIMA!“ (Mt.5.11-12).

Blagoslovio dragi Bog hrabre svećenike koji nastavljaju služiti i slaviti Boga usprkos zabranama kojekakvih bijednih stožera koji danas jesu, a već sutra ih neće biti!

Obeserver prenosi kako sve više svećenika krši (bezbožni) zakon kako bi služili Bogu. Ne radi se samo o katolicima. Dana Gospodnjeg 14. studenog policija je upala i zaustavila bogoštovlje evangelističkog pastora Regana Kinga. King je prethodno rekao na radiju:

„Naš prioritet je strah Božji… Služimo važnijem zakonu.“

To je kršćanstvo koje je iz katakombi pokorilo svijet i koje će u katakombama dočekati svoga KRALJA STRAŠNOGA SUCA ŽIVIH I MRTVIH!

ANĐELI BOŽJI SADA STOJE NA ČETIRI STRANE SVIJETA I ODVAJAJU OVCE OD JARACA, ODVAJAJU KRISTOVE SLUGE, OD SLUGU GLOBALISTIČKE ELITE I EU BABILONA!

Hrvatski svećenici – koga ćete izabrati?

Jao onima koji izdaju Krista poradi ljudi, štoviše, poradi onih koji su spremni za Judine škude vlastiti narod eutanazirati po nalogu briselske zvijeri s deset rogova!

O Europska Unijo, Babilone apokalipse, smrdljiva bludnice, stenjat ćeš u paklenim mukama cijelu vječnost jer si izabrala služiti palom anđelu umjesto da preklinješ Stvoritelja za oproštenje! U vijeke vjekova pjevat će se i pričati o tvojoj propasti.

Hrvatski svećenici: OTVORITE OČI! Pripremite se za izbor između Boga i zemaljskog kneza, izbor između Krista i Mamona, izbor između Božjeg zakona i zakona stožera!

Hrvatski svećenici: je li vam sada jasno da se Sveta Crkva Kristova koja je ponikla u katakombama u ovim Posljednjim vremenima u katakombe opet vraća?

BLAGO ONOM SVEĆENIKU KOJI ĆE OVOGA BOŽIĆA USPRKOS „MJERAMA“ I ZABRANAMA BOŽJIH NEPRIJATELJA DOSTOJNO SLAVITI SVOGA BOGA KOJI JE ZA NAS STRAŠNOM SMRĆU UMRO NA KRIŽU!

ALI JAO ONOM SVEĆENIKU KOJI MJESTO KATAKOMBI IZABERE UGODNOST TAKOZVANE TV MISE!

Blago onom svećeniku kojeg poradi Krista budu progonili kukavni stožeraši i ubogi epidemiolozi!

Blago svećenicima koje biskupske Jude budu pozivale na očitovanje o kršenju zemaljskih zakona, zakona babilonske pohotnice!

Vaša je plaća na Nebu!

Križarska molitva 56

Molitva svećenika koji nastoje zaštititi Svetu Euharistiju

O dragi Oče, u Ime Tvoga premiloga Sina, koji je Sebe žrtvovao na Križu za sve ljude, pomogni mi da ostanem vjeran Istini. Prekrij me Predragocjenom Krvlju Svoga Sina i daj mi milosti da Ti nastavim časno služiti u vjeri i pouzdanju sve do kraja moje svećeničke službe. Ne daj da ikada zastranim od pravoga značenja Žrtve Svete Mise ili pravog načina na koji se Sveta Euharistija predstavlja Tvojoj djeci. Daj mi snagu da Te zastupam i hranim Tvoje stado na način na koji treba biti hranjeno, sa Tijelom, Krvlju, Dušom i Božanstvom Tvoga Sina, Isusa Krista, Spasitelja čovječanstva.

Amen.

LifeSiteNews već je izvijestio da je tijekom prvog vikenda novih ograničenja policija ušla u najmanje jednu katoličku crkvu u Engleskoj zbog sumnje da se događa navodni prijestup. 

Govoreći pod uvjetom da ostane anoniman, jedan kršćanski pastor rekao je da su on i njegova zajednica nastavili svoje nedjeljne ceremonije tijekom trenutne blokade. 

“Od početka zaključavanja održavamo Bogoslužje u tajnosti. Čudno nam je što se ponašamo na ovaj način. Ljudi su rekli da to više podsjeća na podzemnu crkvu u Kini ”, rekao je. 

Svećenik je dodao: „Kao kršćani želimo biti najbolji građani što možemo. Ne želimo biti neposlušni, ali prisiljeni smo na ovaj potez u kojem moramo ili ići sa svojim vjerskim uvjerenjima ili ići protiv svoje savjesti i uvjerenja i podrediti se državi. U takvoj smo situaciji. “

Observer navodi da u razgovoru sa brojnim vjerskim vođama u cijeloj zemlji „veći broj zajednica krše zakon kako bi održavali bogoslužje zajedno, aktivnost koja je zabranjena pod trenutnim ograničenjima.” 

Drugi svećenik sa sjedištem u Londonu rekao je za Observer da su “Nastavili sve normalno. Svake nedjelje održavamo nekoliko službi, a ukupno je prisutno oko 160 ljudi. Ne vjerujem da vlada ima ovlast reći crkvi Isusa Krista da se ne može okupljati na bogoslužje. Nisu pružili nikakve dokaze, samo su naveli da je Bogoslužje nebitno. Ali mi vjerujemo da je Bogoslužje najvažnija stvar u životu.”

“Odgovaramo višem autoritetu. Kada postoji proturječnost između zakona zemlje i Božje zapovijedi, Biblija je vrlo jasna da Božja zapovijed mora pobijediti ”, dodao je.

Otac David Palmer prethodno je na Twitteru objasnio kako će nastaviti pružati sakramente za svoju zajednicu tijekom predstojećeg zaključavanja, na način pomalo nalik na domišljatost koju je prakticiralo katoličko svećenstvo tijekom elizabetanskih progona. Međutim, vlč. Palmeru njegov je biskup zabranio čak i privatnu Misu dok su članovi župe bili u crkvi i molili se privatno. 

Više od 120 vjerskih vođa iz cijele Engleske i Walesa objavilo je pravni izazov vladinoj trenutnoj zabrani javnih vjerskih ceremonija. 

U razgovoru za Observer , Andrea Williams, izvršna direktorica CEO , rekla je: “Nikad nisam mislila da ću to reći u Britaniji, ali crkve idu u podzemlje. To nisu izolirani slučajevi – i što duže bude trajalo, više će se crkava pridružiti pokretu. “

U međuvremenu, otac PJ Hughes u Irskoj odbio je protuustavnu zabranu javne Mise i tiho nastavio misno slavlje  ne odbijajući župljane koji su se pojavili u crkvi. Kao odgovor, policija je stigla u crkvu, vraćajući ljude i upozorivši fra. Hughes “da bi mogao biti kazneno gonjen zbog kršenja pravila Covid-a.” 

Irska vlada izričito zabranjuje okupljanja iz “vjerskih ili drugih razloga” i prijeti svećenicima novčanom kaznom od 2500 eura i / ili šest mjeseci zatvora ako pokušaju držati javne Mise.

Dvojica drugih katoličkih svećenika u jugozapadnom dijelu zemlje suočila su se sa sličnim odgovorom policije kada su pokušali nastaviti crkveno bogoslužje na podzemni način. Nakon što ga je policija nekoliko puta kontaktirala, jedan od svećenika upozoren je da će, ako nastavi služiti javne Mise, policija “primijeniti puninu strogosti zakona”.

Unatoč zabrani, protekle nedjelje nekoliko je svećenika širom Irske prkosilo zakonu i javno slavilo Misu. Ukupno je desetke svećenika u 11 okruga javno služilo Misu – prve javne Mise otkako je irska vlada zatvorila crkve 4. listopada.

Kako novi zakoni koji zabranjuju javno bogoslužje postaju sve intenzivniji i rašireniji, svećenik je anonimno za LifeSiteNews rekao: „Mislim da je od vitalne važnosti da mi, svećenici i posebno redovnici, budemo svjesni onoga što se sada događa u našim zemljama i širom svijeta u pogledu vjerske slobode i građanske slobode i da se ne damo zastrašiti od izazova koji su sada pred nama. ” 

“Blagoslovljeni smo i posvećeni krvlju toliko mnogih onih koji su prošli prije nas, stoga ćemo nastaviti u našim nastojanjima, kako bi ako bude trebalo mogli hrabro patiti za Krista i Njegov narod”, nastavio je.

“Mislim da je vrlo važno da svi to shvatimo, a ne da klonemo zbog toga. Ovo što se sada traži od nas je monumentalno, ali isto tako i milosti koje su davane mučenicima prije nas, biti će nama dane ako ih budemo tražili. “

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *