Tik Tok cenzurirao katoličkog svećenika zbog lgbt pride-a

Dok se preko javnih medija, političkih skupina i aktivista na velika zvona navješćuje lgbt pride mjesec, jedan svećenik zbog svojeg Katoličkog stava postaje meta žestoke mržnje od lijevih listova i na kraju biva cenzuriran od video platforme Tik Tok.

Prvog u mjesecu lipnju, Fr. Simon Esshaki iz Katoličke Katedrale Svetog Petra Kaldeana, objavio je kratki video u kojem objašnjava vjernicima zašto Kršćani ne bi trebali podržati lgbt pride skup.

“Kršćani ne bi trebali sudjelovati niti podržavati pride skupove.

I to ne zato što mrze žene ili muškarce sa istospolnom privlačnošću. To je zato što mi znamo da je prema zakonu prirode i Božjem zakonu, brak moguć samo između muškarca i žene. Katolička Crkva naučava da mi trebamo ljubiti one sa homoseksualnim sklonostima, ali također pozivati ih da urede svoje živote prema Božjem zakonu i planu.

Jer ljubiti nekoga ne znači uvijek se slagati sa njim, nego to znači željeti mu ono što je najbolje za njega. A nije dobro za nekoga ustrajati u grijehu, u bilo kojem grijehu. Svi grijesi su loši, i svi smo mi grješnici, svi se borimo, ali mi trebamo Božju milost kako bi bili u stanju nadvladati naše grijehe.”

Ovaj mirni video od svećenika Simona postao je naglo meta neprijateljskih akcija, od toga da su ga počeli optuživali za mržnju, te da je on sam prikriveni homoseksualac, a također su montirali i njegove slike u gay chetu.

Nakon toga mu je Tik Tok privremeno blokirao račun.

“Već 04. 06, počeo je primati i prijetnje smrću, te je sam deaktivirao svoj Twitter račun nastojeći time smanjiti bijesne napade na sebe.” rekao je svećenik Simon.

Nakon toga Fr. Simon Esshaki obratio se javnosti riječima:

“Draga braćo i sestre, nakon mog videa, primio sam tisuće komentara punih mržnje, uključujući i prijetnje smrću, od ljudi koji su me pokušali zastrašiti, mene i moju obitelj. Zato sam deaktivirao svoj Twitter račun na nekoliko sati.

Isus je rekao ljubi svoje neprijatelje i moli za one koji te progone. I iz poslušnosti Njemu, slijedeći Njegov primjer, nastavit ću ljubiti i moliti za one ljude koji čine ovo. Ohrabrujem sve vas da isto činite.”

U Kristu vaš Fr. Simon Esshaki.

Tik Tok koji je u vlasništvu Kineske kompanije ByteDance, u siječnju ove godine privremeno je blokirao račun pro-life grupe Živo Djelo, a prošle godine je privremeno suspendirao video raspravu 17-godišnjeg Aziza Feroze, koji je kritizirao Kinesku vladu zbog progona Muslimanske populacije Uighur u Kini.

Također u prosincu prošle godine Tik Tok se suočio za tužbom zbog krađe povjerljivih podataka sa svojih platformi koje su slali Kineskoj vladi.

Ovaj tekst je vrlo značajan i u Hrvatskoj, jer mnoga djeca ne znajući, služe se TikTok aplikacijom koja zapravo zastupa antikršćanske stavove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *