U Rimu dozivali Papu Benedikta, a spalili sliku lažnog proroka

Tijekom prosvjeda u Rimu koji se zbio u subotu 5. rujna izražavajući protivljenje restriktivnim mjerama u borbi protiv koronavirusa, na skupu kojeg je podržao talijanski nadbiskup Carlo Maria Viganò, sudionici su istaknuli papinsku zastavu s likom Pape Benedikta XVI. i spalili sliku lažnog proroka.

Prosvjed koji se održao na rimskom trgu Piazza della Bocca della Verità podržala je talijanska politička stranka Forza Nuova, pokret najpoznatiji po protivljenju imigrantima. Tijekom skupa, sudionici su spaljivali maske za lice koje se promoviraju kao sredstvo borbe protiv koronavirusa, osuđujući ih kao “simbol ropstva”.

Prosvjednici su istaknuli talijansku zastavu i natpise na kojima je pisalo “Mi smo narod”, izražavajući protivljenje onome što su organizatori nazvali “diktaturom u zdravstvu”. Uz političke stranke, u organizaciju su se uključile skupine taksista i hotelskih operatera, obje skupine čiji su prihodi trpjeli kao posljedica mjera ograničenja zbog koronavirusa.

Prema izvješćima lokalnih medija, na prosvjedu je bila značajna nazočnost katoličkih tradicionalista i konzervativaca, uključujući prosvjednike koji su nosili verziju zlatno-bijele papinske zastave s likom Benedikta XVI.

Jedan prosvjednik koji je došao odjeven u katoličkog svećenika i spalio je fotografiju lažnog proroka, što je izazvalo pljesak i ovacije.

 

Prosvjednici su također spalili fotografiju Beppea Grilla, bivšeg talijanskog komičara i osnivača pokreta “Pet zvjezdica”, populističke stranke lijevog centra koja je dio trenutne vladajuće koalicije u Italiji.

Prema talijanskim novinama La Stampa, jedan od prosvjednika koji je pokazivao sliku Benedikta XVI. inzistirao je na tome govoreći kako papa emeritus nije valjano dao ostavku na mjesto pape te da je on ostao legitimni papa, istovremeno prolaznicima pokazujući video lažnog proroka kako udara po ruci Kineskinje prošle novogodišnje noći.

Puštao je i dijelove homilija koje je održao talijanski svećenik Alessandro Minutella, sicilijanski svećenik koji je izopćen zbog svog neumoljivog protivljenja lažnom proroku.

“Benedikt XVI. je istina, a Bergoglio laž”, rekao je prosvjednik, misleći na ime koje si je uzeo lažni prorok.

“On je dio dijaboličkog projekta koji stoji iza ove prevare s koronavirusom, koja nije ništa drugo već gripa”, rekao je prosvjednik novinarima. “Koronavirus je gripa, a ne pandemija kao što kažu na TV-u.”

Organizatori skupa naveli su kako imaju podršku nadbiskupa Vigana, bivšeg vatikanskog veleposlanika u Sjedinjenim Državama koji se istaknuo 2018.g. optužujući lažnog proroka za prikrivanje bivšeg kardinala Theodorea McCarricka i zahtijevajući ostavku lažnog proroka.

Uoči događaja, Viganò je poslao pismo organizatorima nudeći podršku.

„Cijeli svjetski zdravstveni establišment, sa SZO u glavnoj ulozi, postala je prava multinacionalna korporacija s ciljem obogaćivanja svojih dioničara (farmaceutskih tvrtki i takozvanih filantropskih zaklada, koje žele postići pretvaranje građana u kronične bolesnike, ” napisao je Viganò.

„Farmaceutske tvrtke žele zaraditi prodajom lijekova i cjepiva; ako rješavanje bolesti i proizvodnja učinkovitih lijekova znači smanjenje broja oboljelih, a time i dobiti, logično je da će lijekovi biti neučinkoviti, a cjepiva instrument za širenje patologija umjesto da ih iskorjenjuju, i to se događa “, napisao je.

“Kako mislimo da će se lijekovi i terapije promovirati ako postoje ogromni financijski poticaji za produljenje patologije?”, upitao je Viganò, dodajući da je trenutno u tijeku projekt “kriptovalute” koji može uhvatiti ne samo nečije zdravstvene podatke, već i osobne i bankovne podatke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *