Ugledni Crkveni lider: ‘Katoličkoj crkvi ozbiljno prijeti potpuni kolaps u mnogim zemljama!’

Prije manje od mjesec dana dali smo vijest kako je profesor Joseph Seifert uputio pismo svim kardinalima i biskupima da progovore i prestanu nijemo promatrati uništenje Katoličke crkve koje provodi Jorge Bergoglio.

Nažalost od tada gotovo nitko nije progovorio, osim par prominentnih iznimki. Jedan od njih je biskup iz Tylera u Teksasu, Joseph Strickland koji je rekao da katolici trebaju s ljubavlju ispraviti pogrješke čak i ako dolaze od pape Franje, te da trebaju odbaciti Bergoglijev program potkopavanja poklada Vjere pratiti Isusa. Biskup Strickland odmah je postao meta neprijatelja Crkve. Tako je America, notorni časopis modernističkih isusovaca, odmah je prozvao biskupa Stricklanda šizmatikom.

 

Bergoglio je ovaj tjedan izdao dokument Verso una piena presenza, Riflessione pastorale sul coinvolgimento con i social media (U susret potpunoj prisutnosti, pastoralna razmatranja o djelovanju na društvenim medijima) u kojem je u biti zatražio da katolici prestanu slušati one katolike i biskupe koji se ne slažu s njim.

Ovo su samo neki elementi pritiska na biskupe kako bi ostali u šutnji, nijemi svjedoci uništavanja Crkve. Nažalost, upravo to se događa kada je velika većina biskupa u pitanju.

Profesor Joseph Seifert, koji je 2017 osnovao Akademiju Ivana Pavla II. za ljudski život i obitelj kaže da u Crkvi vlada…

… zastrašujuća tišina većine kardinala i biskupa o ovoj osobitoj krizi koja dolazi s vrha Crkve i koja traje već cijelo desetljeće.

 

Gledajući kako se gotovo nitko ne obazire na njegov ‘vapaj u pustinji’ profesor Seifert primjećuje:

 

Nisam uopće optimističan nego se istinski nadam da će kardinali i biskupi prestati pasivno gledati pad Crkve koji samo Božja intervencija može zaustaviti.

 

Upitan kakve bi posljedice mogle biti ako kardinali i biskupi ne reagiraju, profesor Seifert odgovara:

 

Vidim strašnu opasnost potpunog kolapsa Katoličke crkve u mnogim zemljama i, doista, njenom potpunom uništenju u nekim dijelovima svijeta.

 

Dodao je, ipak, da potpuno uništenje cijele Crkve nije moguće jer je Krist obećao da je paklena vrata ne će nadvladati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *