Uhićenja u SAD-u zbog ‘zločina’ nenošenja maski

Žena u Loganu u državi Ohio uhićena je jer nije nosila masku dok je sjedila na otvorenom i prisustvovala nogometnoj utakmici svoga sina.

“Alecia Kitts odvezla se sat i pol od Mariette do Logana u Ohiju kako bi gledala nogometnu utakmicu svog sina”, izvještava Jack Windsor u lokalnim novinama Ohio Star.

U šokantnom videu policajac prilazi Kitts dok ona sjedi s obitelji i pokušava joj staviti lisice. Policajac se dvije minute hvata u koštac s Kitts, pokušavajući joj staviti lisice, dok ona inzistira da nije učinila ništa loše.

Nakon dvije minute policajac joj je stavio lisice na leđa, dok je ona vrištala dok je padala sa sjedala na zemlju, a promatrači koji su do tog trenutka ostali nijemi ustali su kako bi prigovorili njenom uhićenju. Na videu se vide vjerojatno njezinih dvoje male djece kako su u šoku i plaču, dok policajac brutalno pokušava majci staviti lisice. Policajce ni ne zanima što će biti sa tom djecom, dok odvode majku u nepoznatom pravcu.

Ohio Star izvještava da je Tiffany Kennedy, žena koja je snimaila incident, rekla za list da Kitts “nije bila upozorena da nije nosila masku prije nego što joj je policajac prišao” i da Kitts nije nosila masku jer ima astmu.

“Nema razloga da nekoga privedete zbog toga što nije nosio masku”, rekla je Kennedy.

U međuvremenu su u Moskvi, Idaho, tri osobe uhićene zbog kršenja pravila socijalnog distanciranja tijekom pjevanja lokalne crkve prosvjedujući protiv mandata koji zahtijeva nošenje maski i u zatvorenom i na otvorenom kada socijalno distanciranje nije moguće. Navodno je događaju prisustvovalo oko 150 ljudi koji su pjevali psalme u prekrasnim harmonijama.

Nevjerojatni videozapisi s događaja pokazuju kako policajci uhićuju lokalnog učitelja glazbe Seana Bohneta i njegovu suprugu Rachel, kao i Gabriela Rencha, voditelja kršćanske političke emisije na YouTubeu i kandidata za županijskog povjerenika, dok njihovi kolege iz crkve nastavljaju pjevati.

Dok ih policija prati s mjesta, može se čuti kako ih ohrabruju drugi sudionici događaja.

“Zato nas spasi Gospodine, Bože naš i kralju, dok Te zovemo u nevolji”, pjevali su prisutni dok su Renchu ​​lisice stavljali policajci i vodili ga u policijsko vozilo.

“Vi to ne biste trebali raditi”, rekao je Rench policajcima, “a raditi ovakve stvari za gradonačelnika, ovo je sramotno. Vi ste jači od ovoga. “

Kasnije istog dana, Rench je to pitanje detaljno obrađivao u svojoj redovitoj emisiji na YouTubeu, uključujući proširene snimke uhićenja.

„Ako sredinom srpnja možete održati agresivni skup Black Lives Matter u Moskvi, Idaho – da vas nitko ne dira i policija se povlači – a onda imate nekoliko stotina kršćana koji pjevaju hvale Isusu i oni bivaju uhićeni, što se dogodilo s vašom zemljom?”, pitao je Renchov suvoditelj Toby Sumpter tijekom emisije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *