Uspon sotonizma: Učestala skrnavljenja u Francuskoj i Austriji

Kao što je naviješteno, pošast sotonizma se širi Europom. Sotona s jedne strane izbacuje Krista iz Crkve tako što potiče crkvene vođe na odbacivanje Kristovih zapovijedi, reinterpretaciju Njegove Riječi i mijenjanje crkvenih zakona, no s druge strane, po primjerima iz europskih crkava niže, sotona izbacuje Krista i iz Svetohraništa i ponižava Našeg Gospodina kroz najgnusnija svetogrđa.

 

Francuska

Samo tijekom veljače u Francuskoj je zabilježeno čak 47 napada na crkve i vjerske objekte. Ne radi se o manjim crkvama u provinciji. Tako je 9. veljače napadnuta crkva u Dijonu, glavnome gradu Burgundije. Provaljeno je u svetohranište, a posvećene hostije su pobacane po podu.

Po završetku podnevne Mise, u Parizu je zapaljena crkva Svetog Sulpicija Pobožnog iz XVII. stoljeća. Ovo je druga najveća crkva u Parizu, a film „Da Vincijev kod“ podigao je prašinu oko nje predstavljajući kako je ispod crkve tobože bio poganski hram.

U crkvi Sv. Nikole u Houillesu u sjeverozapadnoj Francuskoj razbijen je kip Blažene Djevice, a oltarsko raspelo bačeno na pod.

U katedrali u Lavauru zapaljen je oltarski pokrov i razbijeni kipovi svetaca. Na jugu Francuske u Nimesu sotonisti su okaljali križ ljudskim izmetom, a hostije su pobacane u smeće izvan crkve.

 

Sekularne vlasti ne mogu zaustaviti sotonizam, nego se pitaju otkud to.

Iako je Francuska i tijekom prethodnih godina bila poznata po napadima na crkve, ovaj trend se pojačava, te je prema izvješću bečkog Opservatorija za netoleranciju i diskriminaciju kršćana u Europi u porastu 25 posto.

U Francuskoj raste netrpeljivost prema kršćanskim simbolima.

Radikalni sekularisti i feministkinje smatraju da kršćanske simbole treba izbaciti i ukinuti.

Ovdje se ne radi o grafitima i političkim porukama, nego o direktnom napadu na Utjelovljenog Krista.

 

Austrija

 

Prije nekoliko dana govorili smo o bolestima koje su napale Crkvu u Austriji.

Ova zemlja opet je došla na svjetske naslovnice kroz zapanjujuće bogohuljenje. No, ovdje nisu na djelu vandali i barbari koji provaljuju u crkve, nego vandali u biskupskoj odjeći.

Ovdje se radi o samouništenju, procesu koji traje od Drugog vatikanskog koncila, a koji sada donosi razne plodove, uključujući i bogohulne „umjetničke instalacije“.

 

Biskup iz Innsbrucka, Hermann Glettler, privukao je pažnju kada je dozvolio da se kip raspetog Krista iskoristi za izradu sata kojeg je postavio u crkvu.

U bogohulnoj „instalaciji“ Kristovo tijelo je okrenuto naopako, a Njegove ruka koje su otrgnute od tijela, postale su kazaljke na satu.

 

 

Na sotonizam upućuje to što je Krist okrenut naopačke.

Ova instalacija na neki način dramatično upozorava „koliko je sati“ u Crkvi u kojoj se stvari izvrću naopačke.

Kao da umjetnost daje dozvolu za bogohuljenje.

A što je postavljanje umjetnosti iznad Boga nego idolopoklonstvo.

 

No, ovo nije jedina Glettlerova umjetnička intervencija u posvećeni prostor Božjeg hrama. Tijekom Korizme, dopustio je da se o plafon katedrale u Innsbrucku objesi ogromno crveno neonsko egoistično „ME“ (na engleskom „meni, mi“ odnosno forma „ja“).

Glettler, naime, vjeruje kako Crkva mora širiti duh Drugog vatikanskog sabora, a to po njemu znači transformiranje Crkve iz rigidne institucije u otvorenu, inovativnu instituciju. On se javno zalaže za ženske đakone i oženjene svećenike.

 

Da Glettler nije sam u ovome, niti da je izoliran od Crkve u Austriji zbog navedenog, pokazuje i to da je ovaj mjesec bio pozvan da govori u katoličkom privatnom sveučilištu u Linzu, gdje stoluje biskup Manfred Scheuer, koji je ujedno bio Glettlerov prethodnik u Innsbrucku. Dobro se poznaju i podupiru.

 

Već smo govorili o eksperimentima predsjednika austrijske Biskupske konferencije, kardinala Christopha Schönborna, koji je dozvolio javne sablazni u bečkoj katedrali kroz nastup transvestita i homoseksualni rock koncert s rogatim, golišavim ženama i muškarcima, lubanjama i drugim dijaboličnim rekvizitima.

 

Govorili smo i o neredu crkve u Klagenfurtu nakon odlaska tamošnjeg biskupa. Beč, Innsbruck, Klagenfurt… što se događa s crkvom u Austriji?  Crkvena statistika je poražavajuća, a vjera u opadanju.

 

Prije nekoliko dana biskup Gletter doživio je stanovito upozorenje. Dok je prolazio u procesiji kroz crkvu, kraj njega je palo i stropoštalo se veliko raspelo, prilikom čega se odlomila noga na Kristovom kipu.

 

Otvorimo oči i vidimo što se događa kada dozvolimo da se promjene i reinterpretiraju Božji zakoni kako bi pasali ugodama modernog čovjeka.

Mi u Hrvatskoj ne smijemo zatvoriti oči nad pošastima koje su zahvatile crkve u susjedstvu. Trebamo moliti za njih, ali i učiti iz njihovih primjera.

Pogledajmo koje plodove donosi kukavičko žmirenje i prihvaćanje razvodnjenog nauka.

Gospodin je rekao po plodovima njihovim poznat ćemo ih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *