Vatikan obnavlja ugovor o izdaji Katoličke vjere sa Kinom

Do 2018. godine biskup Vincenz Guo Xijin bio je pastir biskupije Mindong koja se nalazi u južnoj provinciji Fujian. Postavila ga je Sveta Stolica, ali ne i partija koja je nametnula nepopularnog partijskog “biskupa” po imenu Zhan Sila u istoj biskupiji.

Dok je podzemna crkva napredovala sa 80.000 članova, 57 svećenika, 200 redovnica, 300 posvećenih laika i stotine laika kateheta, partijska crkva koju je vodio “biskup” Zhan Sila imala je manje od deset tisuća članova kojima je služilo samo 12 svećenika.

Biskup Vincenz Guo Xijin

Potpisivanjem “privremenog sporazuma” između Vatikana i Kine 22. rujna 2018. biskupija je okrenuta doslovno naglavačke.

Ekskomunikaciju “biskupa” Zhana i šestorice nevaljano zaređenih biskupa koja se dogodila dok je Katolička Crkva imala papu u Vatikanu, ukinuo je lažni Prorok Bergoglio, a biskupa Vincenza Guoa Xijina je makao sa položaja pastira Mindong biskupije, postavio je za biskupa Zhan Silu.

 

Na slici: Tragični sastanak u Pekingu 2018 

Pravi biskup Vincenz Guo Xijin lijevo, vatikanski posrednik u sredini i partijski biskup desno

Lažni prorok Bergoglio će obnoviti tajni sporazum iz 2018. s Kinom kojim je izdao katoličku vjeru u Kini i predao ju komunističkoj državi.

Obje su strane “zadovoljne” tajnim sporazumom koji bi trebao isteći u rujnu.

Vatikanski biskup Marcelo Sanchez Sorondo rekao je za GlobalTimes.cn (5. kolovoza) da je to iskustvo prošlo “dobro”.

Sorondo ne služi svakodnevnu Misu niti govori brevijar, ali vjeruje da je kineski režim najbolji provoditelj katoličke socijalne doktrine.

“Raskidom sporazuma Franjo bi morao priznati svoju pogrešku, ali radije žrtvuje Crkvu nego svoj ugled” – neki mediji komentiraju sa nevjericom.

Mi znamo sam da Bergoglio ovaj sporazum ne doživljava kao pogrešku, već upravo onako kako on i Xi Jinping to žele.

Širom Kine kipovi Krista i Majke Marije zamijenjeni su komunističkim idolima. Mao kipovi su postavljeni u crkvama.

Franjo je priznao korumpiranog državnog biskupa u Mindongu, dok je izbacio njegovog prethodnika, vjernog monsinjora Vincenza Guo Xijina, koji je završio kao beskućnik i ne znamo što je trenutno s njim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *