Vatikan traži da se svi novinari koji idu na put s uništavateljem cjepe

Vatikan je naredio svim novinarima koji prate lažnog proroka na njegovom predstojećem putovanju u Irak da se cjepe protiv COVID-19 kako bi im se omogućilo da id una put, usprkos neriješenim moralnim i zdravstvenim problemima u vezi s injekcijama.

Posjet, koji će se održati od 5. do 8. ožujka, bit će prvo međunarodno putovanje koje je uništavatelj poduzeo od posjeta Tajlandu i Japanu u studenom 2019. godine.

U pismu poslanom iz Ureda za tisak Svete Stolice novinarima koji se žele pridružiti uništavatelju na njegovom putu u Irak, obvezno cijepljenje bilo je određeno kao preduvjet za putovanje.

Idući dalje od toga, Vatikan je odredio da je potrebno da se novinari priprave na putovanju, “potrebno je proći cijepljenje protiv COVID-19 u odgovarajućem vremenu.”

Ako novinar ne može primiti cjepivo u svojoj zemlji, naređuje mu se da kontaktira Vatikan i zatraži cijepljenje. Tada bi se primijenile obje doze cjepiva prije početka putovanja. Potvrde o cjepivu su potrebne kao dokaz.

Nadalje, čini se da se zahtjev za cjepivo proteže ne samo na novinare koji prate lažnog proroka na njegovom letu, već i na sve one koji “sudjeluju u apostolskom putovanju”, bez obzira u kojoj fazi ili koliko mu se blisko pridružuju.

Svim novinarima je rečeno da se pridržavaju mjerodavnih nacionalnih odredbi za testiranje na COVID u pogledu zračnog putovanja, bez obzira što su primili obje doze cjepiva. “Trenutno, unatoč cijepljenju, zdravstveni propisi obvezuju proći PCR test prije svakog međunarodnog odlaska.” Ako novinar u bilo kojoj fazi bude pozitivan na COVID-19, neće moći sudjelovati u bilo kojem budućem dijelu preostalog putovanja.

Ako bi novinar bio pozitivan na testu u Iraku, bio bi podvrgnut razdoblju “sanitarnog nadzora” u Iraku, pokrivajući svoje troškove za karantenu i poduzete zdravstvene mjere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *