Vatikanska Akademija za život izbacila Boga iz svog dokumenta

Vatikan je stao u obranu jednog od svojih nedavno objavljenih dokumenata o koronavirus pandemiji, u kojem je potpuno izbačeno spominjanje Boga.

Naime dokument od 8 stranica, objavila je Pontifikalna Akademija za život u Vatikanu 22. srpnja ove godine.

U tom dokumentu pod imenom Humana Communitas in the Age of Pandemic, spominjanje Boga potpuno je izbačeno, kako bi se došlo do što većeg broja slušatelja.

“Mi smo zainteresirani za ljudske situacije, koje promatramo u svjetlu vjere i na način da dođemo do što većeg broja slušatelja – vjernika ili nevjernika, svim muškarcima i ženama dobre volje,” rekao je Fabrizio Mastrofini, glasnogovornik Pontifikalne Akademije za život.

“Ja ne znam  u ovom trenutku, da li je korisno ponavljati ključnu riječ (Boga) više puta, ali vaši čitatelji moraju znati nešto drugo, a to je da su kritike zbog ne spominjanja Boga, vjere i religije u tekstu preuzete od američke i španjolske web stranice,” rekao je Mastrofini, izbjegavajući dati izravan odgovor na pitanje novinara zašto se izbacio Bog u dokumentu.

Phil Lawler iz Catholic World News-a , nazvao je dokument “šokantnom Vatikanskom perspektivom pandemije i sramotom Katoličke vjere.”

“Unatoč količini od gotovo 4000 riječi, ovaj Vatikanski dokument nigdje ne spominje riječ Bog, Isus Krist, Duh Sveti, Crkva, Sakramenti, molitva ili milosrđe; čak se i riječ Kršćanin nigdje ne spominje u tekstu,” rekao je Lawler.

I umjesto da dokument nudi praktični savjet za Katolike, on poziva na svjetsku solidarnost i internacionalnu kooperaciju, naglašavajući da Svjetska Zdravstvena Organizacija treba imati glavnu riječ i privilegirano mjesto u ovoj kampanji.

Doyen Ngyen, profesorica i Dominikanski laik, također je kritizirala ovaj dokument: “Nigdje u dokumentu ne spominje se da je Bog naš konačni kraj, da je Krist naša nada i da trebamo milost Duha Svetoga za naš moralni život i za naše obraćenje. Također, nigdje se ne spominje niti Crkva – djeliteljica Sakramenata i izvora milosti.

Ovo je dokument objavljen od prestižnih tijela Katoličke Crkve, ipak u njemu nema niti spomena o Kršćanstvu, a kamoli o Katolicizmu, jednako kao da ga je napisalo neko sekularno tijelo.”

Vatikanska Pontifikalna Akademija napala je Lowlera putem twittera, tvrdeći da njegov članak stvara namjernu pomutnju.

Lawler je kratko odgovorio da oni ne trebaju njegovu pomoć kako bi stvorili pomutnju. Njihov dokument obavio je izvrstan posao u tome.

Pitamo se kako je moguće da Vatikanska Pontifikalna Akademija za život objavi ovakav dokument koji umjesto da okreće ljude prema Bogu kao jedinom izvoru spasenja, on ih usmjerava na Svjetsku Zdravstvenu Organizaciju (koja svim silama promiče i financira abortuse, LGBT zajednice, usvajanje djece od strane istospolnih parova itd…).

No sjetimo se da to više nije ona stara Pontifikalna Akademija za život koju je ustanovio Sveti Papa Ivan Pavao II.

Lažni prorok Bergoglio se pobrinuo za ovu Akademiju čim je zasjeo na Petrovu Stolicu.

U kratkom vremenskom roku smijenio je sve pravovjerne članove ove Akademije, postavivši na njihova mjesta heretike i bludnike. 

Vrhunac svega bilo je postavljanje Nadbiskupa Vincenzo Pagliu za predsjednika ove Akademije (pisali smo o njegovom homoerotskom muralu izloženom u Crkvi kojeg je platio novcem vjernika, te o njegovim homoseksualnim orgijama).

Pišući o Humana Communitas za New Daily Compass, Stephano Fontana je istaknuo:

“Kao i njihovi prethodni dokumenti, i ovaj ništa ne govori. Tu nema riječi o životu, a to bi trebalo biti uža specijalnost ove Akademije, a također ne govori ništa Katoličko – ili bilo što inspirirano učenjima Našeg Gospodina.

Čovjek se pita tko je zapravo pisao ovaj dokument. Čini se kao da je napisan od anonimnih autora socioloških studija.”

Fontana ističe da se Humana Communitas čita kao bilo koji dokument napisan od strane sekularnih internacionalnih institucija ili nevladinih organizacija:

“Isti nejasni izrazi, isti manjak bilo kakvog principa i smisla, prazne retoričke fraze..”, rekao je Fontana komentirajući ovaj dokument.

Zahvaljujući Knjizi Istine već godinama znamo da će Vatikan širiti novu religiju u kojoj će izbacit bilo koji spomen Isusa ili Boga Oca i da će uvesti socijalistički humanizam iza kojeg se krije štovanje sotone.

One Comment

  1. Robert Ivanović

    Groza pustoši i apostazije uzima sve više maha unutar same crkve. Sol je obljutavila i nema sile i žara u propovijedanju evanđelja. Što više na visokim crkvenim položajima postavljaju se oni koji su potpuno u suprotnosti sa naukom crkve. Počelo je 13.03.2013. sa bona serom, i željeznim križem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *