Veliki tjedan: Dok mi slavimo Isusa, izdajnici u Vatikanu slave Judu!

Iako vas nastojimo pravodobno informirati o događajima koji okružuju Katoličku crkvu, neke vijesti o onom što čine Bergoglio i otpadnici od Vjere, a koje su objavljene tijekom Velikog tjedna, jednostavno previše su gnjusne za ove svečane dane pa iz za sada nećemo objaviti ovdje. No slijedeći članak zapravo je prikladan.

Naime, u posljednjih nekoliko godina među današnjim Kristovim izdajnicima proširio se svojevrsni „kult“ Jude Iškariotskog. Već smo pisali o tome kako je ovo štovanje Jude proširio sam lažni prorok. Tako je u uskršnje vrijeme prije točno dvije godine, vatikanski službeni list L’Osservatore Romano objavio skandaloznu sliku golog Isusa kako grli izdajnika Judu koju Jorge Bergoglio drži u svojoj sobi.

List je u uredničkom članku tada prenio kako je ovu sramotnu sliku inspirirala Bergoglijeva knjiga Quando pregate dite Padre Nostro u kojoj lažni prorok sugerira da se Juda Iškariotski spasio iako je to jedna osoba za koju Crkva naučava da je u Paklu, odnosno za kojeg Gospodin kaže da bi mu bilo bolje da se rodio nije.

Ove godine isti vatikanski službeni list, baš za Veliki tjedan donosi nam naslov: Naš brat Juda. Članak je napisao neki svećenik, mogli bismo reći iškariotske sljedbe. U članku se pozitivno piše o Judi, te se potiče čitatelja da na suosjećanje prema Isusovom izdajniku:

Pokušajte na trenutak zamisliti njegovu egzistencijalnu situaciju… Ljubav prema Isusu, od kojega se osjećao istinski voljenim, kao i neizreciva težina krivnje, slomila ga je.

Osim što kod čitatelja pokušava pobuditi simpatiju prema zlu, ovaj perfidni autor pokušava poistovjetiti vjernike s Judom govoreći kako je Isus nazivao Judu „prijateljem“, kao što „naziva svakog od nas, koji ga svaki dan izdajemo“. Dakle, čitatelj treba pomisliti: Svi mi izdajemo Isusa, ako Juda nije završio u Paklu, onda nema šanse da završim ja.

Nadalje on tvrdi da je Judin izdajnički poljubac ustvari bio „znak prijateljstva“ i „učenikovog poštivanja prema učitelju“. Evanđelje naučava potpuno suprotno. Gospodin jasno kaže:

Juda, zar poljupcem izdaješ Sina Čovječjeg? (Lk 22, 48)

Eto, tako piše „službeni Vatikan“ i tako naučava. Dok mi razmatramo o muci Gospodnjoj oni razmatraju o muci Judinoj, o njegovoj ljubavi i prijateljstvu.

Ovaj trend izvrtanja i suosjećanja sa zlom tipičan je kod dijaboličnog djelovanja. Dugo smo svjedočili tome u glazbenoj i filmskoj industriji, od Jaggerove stare pjesme Sympathy for the Devil (Suosjećanje s vragom) do nedavnog Disneyevog filma Maleficent (Zlurada ili Gospodarica zla). Sada, eto, takav trend plasira službeni Vatikan.

Gospodine smiluj se izdajnicima svojim – udijeli im milost obraćenja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *