Vigano: Nadbiskup koji kritizira Trumpovu posjetu Svetištu Ivana Pavla II je lažni pastir

Prije par dana Tump je sa svojom suprugom Melaniom posjetio svetište Svetog Pape Ivana Pavla II na njegovu 100 godišnjicu rođenja.

Melania Trump je prva Katolička Prva Dama još od Jacqueline Kennedy.

Nakon što su posjetili Svetište, Washingtonski Nadbiskup Gregory Wilton razjario se “što je Svetište Ivana Pavla II dopustilo predsjedniku posjetu”. 

“Smatram nevjerojatnim da je bilo koja Katolička ustanova dopustila sebi da bude tako zloupotrebljena i izmanipulirana, na način koji vrijeđa naše religijske principe.” izjavio je nadbiskup Gregory.

“Sveti Ivan Pavao II sigurno nikada ne bi oprostio upotrebu suzavca i drugih sredstava za rastjerivanje, kako bi ušutkao, rastjerao ili zastrašio ljude zbog vlastitog slikanja ispred mjesta bogoštovlja.”, nastavio je nadbiskup Gregory

Glasnogovornik Svetišta potvrdio je kako je dolazak predsjednika Trumpa unaprijed bio dogovoren, puno prije negoli su izbili prosvjedi diljem zemlje, što je u potpunoj suprotnosti sa izjavom nadbiskupa Gregoryja, da je ovo bio politički potez.

 

Bivši Apostolski Nuncij Nadbiskup Carlo Maria Vigano, oštro je kritizirao Washingtonskog nadbiskupa Wiltona D. Gregorya kao “lažnog pastira”, jer je ocrnio Nacionalno Svetište Ivana Pavla II koje je po njegovim riječima “dopustilo” predsjedniku Amerike Donaldu Trumpu dugo očekivanu posjetu.

“Budući da Svetište posjećuju mnogi nepoznati posjetitelji, jako je pogodno što ga je posjetio i predsjednik Trump, iskazavši na taj način svoje zalaganje za religijske slobode i obranu progonjenih Kršćana i religijskih manjina diljem svijeta,” navodi glasnogovornik svetišta.

Nadbiskup Vigano osvrnuo se na ovu iznenađujuću reakciju nadbiskupa Gregoryja riječima:

“Nažalost, Katoličku Crkvu vode mnogi lažni pastiri, ” izjavio je nadbiskup Vigano u pismu Washingtonskoj nadbiskupiji.

“Zadnjih dvadeset godina, vašu nadbiskupiju u Washingtonu, sada već treći puta, nastavljaju duboko ranjavati lažni pastiri, čiji je način života pun laži, prevara, požude i korupcije. Gdje god da oni dođu iza sebe ostavljaju niz skandala što u lokalnim Crkvama i župama, što po cijeloj naciji i cijeloj Crkvi, ” rekao je nadbiskup Vigano.

Svi nadbiskupi Washingtona koji su bili prije nadbiskupa Gregorya, a posebno Kardinal Wruel, i bivši Kardinal Theodore McCarrick, ostavili su neizbrisivi trag kroz serije seksualnih zataškavanja i zlostavljanja sjemeništaraca, što kao optuženici, što kao suučesnici u zločinu.

Tako i sadašnji nadbiskup Gregory nastavlja taj niz kroz svoju javnu podršku homoseksualnosti i liberalnim pozicijama, te stavovima koje zastupa.

“Ne slijedite ih, jer vas oni vode u propast. Oni su plaćenici. Oni naučavaju i prakticiraju laži i korupciju!” izjavio je Vigano.

 

“Naprotiv, ustrajno slijedite nauk i primjere onih svetih pastira i svećenika koji su među vama,” dodao je Vigano.

I doista Bog podiže sebi hrabrog biskupa koji će svjedočiti istinu bez straha, dok svi ostali budu šutjeli.

Ovaj navještaj u Knjizi Istine kako će Bog podići hrabrog pastira na visokom položaju sada se ispunjava.

Znamo kroz Knjigu Istine da će ga i drugi uskoro slijediti i lakše će im biti reći istinu, što se već sada u određenim situacijama također ispunjava.

4 komentara

 1. Ninoslav

  Sve više sam uvjeren da se proroštvo o hrabrom sluzi o kojem govori Knjiga Istine ispunjava preko nadbiskupa Viganoa.

 2. Petar

  Ovo je stara vijest, a još stariji Uzinićev komentar.

  Već davno je pokazao koliki je liberal!

  Oni bi se nas najradije riješili, ali Kristova je Crkva, nije njihova.

 3. Petar

  Osim toga, nakon ovoga članka im se U Hrvatskoj dogodila privremene grozota pustoši od 44 dana, a katedrala je oskvrnjena i ostala bez križeva na tornjevima, a Bozanić bez dvora!

  Možda se se neki već obratili prema Knjizi Istine, bar za 120 stupnjeva!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *