Vigano: pismo majkama na prvoj crti

Danas 5. rujna imamo događanje u Zagrebu, takozvani „Festival slobode“, koji je usmjeren protiv nametnutih mjera povodom lažne epidemije ili pandemije, neki kažu političke religije, koja je dogmatski uokvirena „istinama“ koje se ne smiju propitivati, zbog toga je u svim medijima jednoumlje i cenzura.

Nakon što smo vidjeli velike prosvjede po svijetu, uključujući mega prosvjed u Berlinu, danas će u Italiji također biti veliki prosvjed, a i u Zagrebu. Zbog toga je dobro pročitati dio pisma nadbiskupa Vigana, koje je uputio svim talijanskim majkama ali ujedno i svim majkama u svijetu, zbog terora kojemu su izložena naša djeca.

“Drage majke, primio sam vaš e-mail u kojem me obavještavate o inicijativi koja će se zbiti 5. rujna, a vezano za fizičko, moralno i duhovno zdravlje vaše djece. Zato, obraćam se svim majkama u Italiji.

Ovim prosvjedom želite ukazati na dostojanstvo građana, a posebno roditelja protiv normi koje vlada, koristeći svoju moć, priprema u predstojećoj novoj školskoj godini, normama koje će imati velike reperkusije na zdravlje i psihosomatsku ravnotežu učenika, na što su upravo ukazali i stručnjaci s autoritetom.

Prije svega, treba se nešto reći o uništavanju obitelji, temelju društva, s višestrukim divljačkim napadima ne samo na supružnički život, kojeg je Krist uzdigao do Sakramenta, već također protiv same prirode, protiv činjenice da je brak po svojoj prirodi veza između muškarca i žene u nerazrješivoj vezi vjernosti i uzajamnog pomaganja. Prisutnost oca i majke je osnova u odgoju djece koja trebaju mušku i žensku figuru u svom integralnom i skladnom razvoju, i ne može biti dozvoljeno da djeca, tijekom najdelikatnije faze djetinjstva i adolescencije, budu upotrijebljena za provođenje partijske ideologije koja ozbiljno uništava njihovu psihosomatsku ravnotežu od strane onih koji sami svojim buntovnim ponašanjem odbacuju samu narav prirode. Vrlo lako možete razumjeti utjecaj uništenja obitelji koji se provodi na društvenim konzorcijima: danas pred očima imate rezultate desetljetnih nesretnih politika koje su neizbježno dovele do rastakanja društva.

Roditelji imaju pravo, kao primarno i neotuđivo pravo, educirati svoju djecu: država ne može prisvajati ovo pravo, što više podmićivati djecu i indoktrinirati ih izopačenim principima koji su danas toliko rasprostranjeni. Ne zaboravite, drage majke, da je ovo očit znak totalitarnih režima, ne društvene i Kršćanske nacije. Vaša je obveza da dignete svoj glas kako bi se ovi pokušaji, da vam se uskrati edukacija vaše djece, prokazali i odbacili silinom, jer ne ćete biti u mogućnosti učiniti mnogo za njih ako vam se vaša vjera, ideje i kultura bude sudila nespojiva s onima nečasne i materijalističke države.

I nije samo pitanje nametanja cijepljenja vaše djece i tinejdžera, već i korupcija njihovih duša s izopačenim doktrinama, s gender ideologijom, s prihvaćanjem poroka i prakticiranjem grešnog ponašanja. Niti jedan zakon ne može legitimirati istinu zločinom, jer vlast ultimativno dolazi od Boga, Koji je Sam najviša Istina.

Drugi važni aspekt u ovoj bitci za obitelj je obrana života od začeća do prirodne smrti. Zločin abortusa, koji broji milijune nevinih žrtava i vapi u nebo, danas se propisuje kao normalna zdravstvena usluga, a upravo ovih dana je talijanska vlada omogućila široku upotrebu abortivne pilule, potičući tako gnjusni zločin, šuteći o strašnim posljedicama na psihičko i fizičko zdravlje majke. Ako promislite kako je briga za bolesne tijekom lockdown-a bila suspendirana, a nastavljeno je s abortusima, možete zaključiti koji su prioriteti onih koji nas vode: kultura smrti!

Ideju da su djeca vlasništvo države odbija svako ljudsko biće. Društvena vlast dobiva svoju moć garantirajući svojim građanima da će tjelesna dobrobit biti nadređena duševnom dobru. Zajedničko dobro koje traži država u zemaljskim stvarima dobro je definiran objekt koji ne može i ne smije ići u konflikt s Božjim Zakonom.

Svaki put kada država gazi preko ovog vječnog i nepromjenjivog Zakona, njena vlast je umanjena, a njeni građani trebaju odbiti biti poslušni.

Ovo se posebno odnosi na zakon o abortusu, ali se treba odnositi i na druge slučajeve, kada se maltretiranje vlasti odnosi na nametanje cijepljenja čija je opasnost nepoznata ili kada su, po svom sadržaju, etički problematična. Ja se referiram na slučajeve kada cjepiva sadrže sastav fetusa abortirane djece.

Ali ovdje postoje i drugi uznemirujući aspekti koji se istražuju, a odnose se ne samo na sadržaj uputa već također na metodu sudjelovanja na nastavi: socijalnu distancu, upotrebu maski i drugih oblika pretpostavljenih prevencija zaraze u razredima i školskom okruženju, koji nanose ozbiljnu štetu mentalnoj i fizičkoj ravnoteži djece i mladih ljudi, kompromitirajući njihovu sposobnost da uče, međusobni kontakta između učenika i učitelja, srozavajući ih na robote kojima ne samo da se govori što će misliti već kako će se kretati, pa čak i kako će disati.

Čini se kako će sam pojam zdrav razum koji treba vladati izborima, ispunjen posljedicama u društvenom životu, biti izgubljen, kao i da je najavljen neljudski svijet u kojem će se roditeljima oduzeti djeca koja budu pozitivna na influenza test, s potrebnim protokolarnim obveznim zdravstvenim tretmanima, kao i kod većine svirepih diktatorskih vlada.   

Govoreći o težini situacije, moramo također glasno govoriti i o ovim aspektima: ne možemo šutjeti ako će vlast učiniti cijepljene obveznim, a protivno je ozbiljnim etičkim i moralnim problemima, ili da sve više prozaično ne daju nikakvu garanciju održavanja željenih efekata, a sa znanstvenog stajališta su potpuno upitni. Neka pastiri Crkve konačno dignu svoj glas u obranu povjerenog im stada u ovim sistematičnim napadima na Boga i čovjeka!

 

Ne zaboravite, drage majke, kako je ovo duhovna bitka – pa čak i rat – u kojoj će moć, koju nitko nikada nije izabrao i koja nema nikakvu vlast, doli onu drugu od sile i nasilja koja se sama nametnula, tražiti da uništi sve što doziva, pa čak i izdaleka, Božje Očinstvo nad Njegovom djecom, Kraljevstvo Božje nad društvom i Djevičansko Majčinstvo Presvete Marije.

Ovo je razlog zbog čega oni mrze spomen na riječi otac i majka; ovo je razlog zbog kojeg oni promiču poroke i osobine mržnje. Ovo je također razlog zbog kojeg žele korumpirati djecu i mlade ljude, osiguravajući tako poslušne sluge za predviđenu budućnost u kojoj ne će biti govora o Božjem Imenu, a Otkupiteljska Žrtva Njegova Sina na Križu će biti oskvrnjena. Križu, za kojeg žele da iščezne jer podsjeća čovjeka da je svrha njegova života Slava Božja, poslušnost Njegovim Zapovijedima i vježba Kršćanskog milosrđa, a ne užitak, samouzdizanje ili arogantna nadmoć nad slabijim.

Drage majke, nikada nemojte pasti u vašoj obvezi da zaštitite svoju djecu ne samo u materijalnom dobru, već također i u onome što je još više važnije u duhovnom dobru. Razvijajte u njima život milosti, stalnom molitvom, posebice moleći Svetu Krunicu, pokorom i postom, čineći tjelesna i duhovna djela milosrđa, marljivo i s pobožnošću posjećujući Sakramente i Svetu Misu. Hranite ih Anđeoskim Kruhom, pravom hranom vječnog života i našom obranom protiv napada Zloga. Sutra, oni će biti časni građani, odgovorni roditelji i protagonisti obnove Kršćanskog društva, a kojega bi svijet želio da nema. I molim vas, također, molite, drage majke, jer molitva je pravo strašno oružje i nepogrešivo cjepivo protiv nastrane vladavine diktature koja će nam se nametnuti.

Ovom prigodom vas želim uvjeriti da ću moliti i udjeljujem svoj blagoslov svima vama: vama, drage majke, i vašoj djeci, kao i svima vama koji se borite da spasite svoju djecu i na sve vas od ove pobjesnjele globalne tiranije koja pogađa našu ljubljenu Italiju.” 

Dok Vigano ovako govori, lažni prorok iz Vatikana govori upravo suprotno, a hrvatski biskupi ga čini se slijede.

3 komentara

  1. Josip

    Ovo je situacija bez presedana. Sve više se zagovara ukidanje gotovine, globalna vlada i država, napad na Crkvu izvana i iznutra je najmoćniji dosad. Gotovo da pomislimo da je sve izgubljeno. Ali Isus Krist, Bogočovjek, je pobijedio Sotonu, a Blažena Djevica Marija će satrti glavu staroj Zmiji. Gospa je u mnogim prijašnjim ukazanjima govorila o masovnoj apostaziji, herezama koje će se pojaviti u Crkvi, gubitku morala kod ljudi i rastu zla i okultizma. Prvi kršćani su kao i apostoli bili progonjeni, skrivali su se ali nikad nisu radili kompromise ili zanijekali svoju vjeru u jedinog pravog Boga Stvoritelja. Zato ih slavimo kao mučenike i svece, oni nisu to želili nego sve na slavu Isusa Krista.
    Tako i mi moramo danas, s razlogom smo tu i u ovom trenutku. Naša vjera neka bude jača od svih strahova, osim straha Božjega koji je početak mudrosti i dar Duha Svetoga. Sve je već zapisano po Božjoj Riječi i to je Istina koja će se ostvariti.

  2. ivana

    Duh Sveti vodi crkvu ostatka.I to na poseban način.A kada bude Upozorenje Duh Sveti če svakoga dotaknuti jer će se voda i krv iz njegovih rana na nas preliti,u naše srce ,dušu i um.Daj Bože da se otvorimo u ljubavi i poniznosti tom od uskrsnuća Isusa najvećem daru.DOđi Duše presveti sa neba nas posjeti zrakom svoje milosti.Amen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *