Viktorianska represija se nastavlja

Mlada obitelj prekršila je ekstremne zakone i ograničenja koja su trenutno na snazi ​​u državi Victoria u Australiji, te joj je izrečena novčana kazna od 10.000 američkih dolara.

Joshua i Ailes Deen i njihovo četvero djece žive u gradu Kurijang na periferiji grada Melbournea. Vraćajući se s kratke vožnje kako bi nadoknadila zalihu vitamina, obitelj je zaustavljena zbog prelaska arbitrarne crte koja označava gradsku granicu.

U intervjuu za Rebel News, Ailes Deen ispričao je kako je, nakon što je policiji objasnila svoju priču, obitelji rečeno da će dobiti novčane kazne od “po tisuću dolara, a kad su im kazne stigle mailom, bile su po pet tisuća dolara.”

Postojeći zakoni koji se odnose na ograničenja COVID-19 u regiji kažu da pojedinci smiju napustiti gradsko područje samo iz minimalnog broja razloga, među kojima je i kupnja potrebne robe.

Međutim, novčana kazna izdana je obitelji Deen 19. rujna, dok je Melbourne bio u još strožoj blokadi, zabranjujući stanovnicima napuštanje domova, osim zbog nužnih kupovina, vježbanja, dopuštenog rada ili njege. Prelazak granice iz gradskog područja u regiju Viktoriju nije bio dozvoljen pod ovom razinom zaključavanja, a bilo je postavljeno i dodatnih 5 kilometara ograničenja putovanja.

Joshua Deen opisao je kako je njihova blizina regionalne granice iziskivala putovanje preko nje: “Vozim svojom ulicom i skrećem ulijevo i to je ona cesta na koju su me zaustavili, cesta koja vodi do moje ulice.”

Unatoč velikim novčanim kaznama koje su nastale zbog prelaska granice, nije bilo naznaka gdje je granica. “Nema oznaka, nema ništa, ovdje nema zapreka”, rekao je Joshua.

“Tko si može priuštiti deset tisuća dolara”, uzviknula je Ailes.

Izražavajući vlastitu nevjericu u iznos novčane kazne, intervjuer je spomenuo da će se “ljudi htjeti pridružiti nama u borbi protiv ovakvih novčanih kazni.”

Dalje je opisao novčane kazne kako se kose protiv svakog logičnog ponašanja: „Gdje je zdrav razum? Gdje je diskrecija policijskih službenika? Sigurno netko u državi Victoria može vidjeti da ovakve novčane kazne nisu samo iracionalne – pogubne su za prave obitelji. “

Odvjetnik angažiran da ospori novčanu kaznu u ime obitelji Deen, ukazao je na činjenicu da je policija bila izuzetno brutalna u izdavanju kazne.

„Policija ima diskrecijsko pravo prilikom izdavanja kazni i zajednica ima pravo očekivati ​​da će to diskrecijsko pravo policija primjereno primijeniti. 10.000 američkih dolara značajna je kazna za mladu obitelj … očito daleko iznad njihove platežne sposobnosti. “

Joshua je pozvao druge u sličnim situacijama da se „zauzmu za sebe, zauzmu za svoja prava i ako znate da ste učinili pravu stvar, govorite. Mislim da će to biti jedini način da prođemo kroz ova teška vremena koja imamo pred sobom. “

Victoria se našla pod međunarodnom lupom zbog pretjeranih ograničenja povezanih s COVID-19. Britanske novine The Guardian izvještavaju da se viktorijanska vlada suočava s “tri kolektivne tužbe zbog lock downa … s potencijalno tisućama tužitelja koji traže odštetu.”

Uz novčane kazne od 4.957 dolara izrečene svima koji ulaze u regiju Viktoriju iz velegrada Melbournea bez opravdanog razloga, trgovine u tom području prisiljene su provjeriti jesu li njihovi kupci iz velegrada. Ako to ne naprave, za njih će se izreći kazna od 9.913 dolara.

Vladina web stranica nadalje navodi da nepoštivanje ograničenja putovanja može rezultirati novčanom kaznom do 20.000 USD za pojedince i 100.000 USD za tvrtke. Svatko tko bude uhvaćen da ne nosi masku za lice bez opravdanog razloga, prijeti mu kazna od 200 dolara.

Oko 2000 vojnika raspoređeno je na ulice u Victoriji, kako bi se proveli drakonski zakoni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *