Vođa jedne svjetske religije pozvao sve vjere čovječanstva da se ujedine u ‘službi bratstva’

Dok kršćanstvo tradicionalno ističe znak križa, graditelj jedne svjetske religije ponudio je „znak bratstva“ koji će se „suprotstaviti mnogim sukobima u sjeni zatvorenog svijeta“.

Uz zaštitu sodomije, izgradnja jedne svjetske religije dominirala je Bergoglijevim nastupima posljednjih tjedana.

Čak dva puta u posljednjih nekoliko dana, Jorge Bergoglio pozvao je svjetske religije da se „sve više isprepliću“ u „službi bratstva“.

Za takozvani Svjetski dan ljudskog bratstva koji je nastao kao posljedica njegove Deklaracije iz Abu Dhabija, koja lažno tvrdi da Bog želi pluralizam i različitost religija. lažni prorok kaže:

Religije, da bi bile u službi bratstva, trebaju međusobno voditi dijalog, upoznavati se, obogaćivati, a iznad svega razvijati ono što spaja i surađivati za dobro svih.

U izjavama nigdje nije bilo mjesta za Krista i katoličanstvo, a lažni prorok je pozvao „raznolike religijske tradicije“ da iskoriste „svoje duhovno naslijeđe“ kako bi „učinili veliki korak u službi bratstva“.

U tim izjavama Jorge Bergoglio je umanjivao značaj katoličanstva pozivajući svjetske religije da se „sve više isprepliću“ kako bi čovječanstvo ostvarilo svoju „zajedničku sudbinu“ (!).

Na svom ekumenskom „hodočašću mira“ u Sudan Bergoglio je organizirao tzv. „ekumenski molitveni skup“ koji je molio za mir. Sudjelovali su anglikanski nadbiskup Welby i predstavnik škotske crkve Greenshields. Nije bilo promidžbe katoličkog Nauka, nego se promicala jedna svjetska religija građena na međureligijskom dijalogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *