Zabrinuti građani počeli podnositi tužbe protiv neodgovornih pedijatara

Dana 11. siječnja 2022. zabrinuti građani su državnom odvjetništvu Republike Hrvatske podnijeli zahtjev za hitni postupak zbog postojanja opasnosti kaznenog djela koje može ozbiljno ugroziti zdravlje i živote djece!

Osumnjičena je Vlasta Hanich, dr.spec.ped. (pedijatrica u Domu zdravlja, Zagreb – Zapad.

Prijedlog je pokrenut za poduzimanje kaznenog progona protiv gore navedene Vlaste Hanich, dr. spec. ped. jer postoje osnovane sumnje da daje roditeljima neistinite informacije glede nuspojava ekperimentalnog cjepiva protiv bolesti Covid19 za djecu u dobi od 5-11 godina, te na taj način dovodi roditelje u zabludu, a zdravlje i živote djece u veliku opasnost.

Osumnjičena pedijatrica Vlasta Hanich izjavila je u prilogu RTL televizije dana 15.12.2021., da je dobro da se zdrava djeca cijepe, da treba poručiti roditeljima da su nuspojave ‘izuzetno blage, ili ih nema’.

Ono što gore navedena pedijatrica nije naglasila a što je, prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata   čl. 19. st. 2., a kažnjivo prema istom zakonu, čl. 41., st. 1., točka 5., te st. 3. i 5. istog članka, morala učiniti, jeste da se radi o eksperimentalnom cjepivu, sa potpuno novom i nepoznatom tehnologijom, te da sve nuspojave neće biti poznate nekoliko godina, jer su klinička ispitivanja još u tijeku, a bit će dovršeni tek 31.srpnja 2024. godine, kako je to opisano u donjem dokumentu, DOKAZ 2, od 122 do 139. stranice.

DOKAZ 1: RTL televizija, objavljeno dana 15.12.2021

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4159290/pocelo-je-cijepljenje-djece-od-5-do-12-godina-odaziv-slab-roditelji-nuspojave-su-izuzetne-blage/

DOKAZ 2: Europska agencija za lijekove (EMA), naziv dokumenta: “COMIRNATY (COVID-19 mRNA VACCINE) RISK MANAGEMENT PLAN” (COMIRNATY (CJEPIVO PROTIV COVID-19 mRNA) PLAN UPRAVLJANJA RIZICIMA), objavljen dana 25.11.2021.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/rmp-summary/comirnaty-epar-risk-management-plan_en.pdf

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj izuzetno važan dokument, Plan upravljanja rizicima, koji je objavila Europska agencija za lijekove (EMA), a također objavljen na stranicama Halmeda, stavak 7 u priloženom linku, https://halmed.hr/COVID-19/Informacije-o-odobrenim-cjepivima/Informacije-o-cjepivu-Comirnaty/

nema dostupnog prijevoda na hrvatski jezik, a koji jezik je prema Ustavu RH, članak 12. jedini službeni jezik u RH, što je vrlo opasno jer svi liječnici ne moraju govoriti engleski jezik, ali moraju biti u stanju pratiti sve ažurirane informacije s obzirom da se radi o uvjetno odobrenom cjepivu za koje se nuspojave tek obznanjuju protekom vremena, a naročito jer je Europska agencija za lijekova proizvođaču odgodila obvezu podnošenja rezultata o ispitivanju cjepiva Comirnaty u pedijatrijskoj populaciji! 

Drugim riječima, i EMA i Halmed, izdali su uvjetno odobrenje za cjepiva za djecu od 5 – 11 godina bez uvida  u dokumente o rezultatima do tada izvršenih kliničkih ispitivanja kako ta cjepiva mogu djelovati, efikasnost kod djece te sigurnosni profil istih! (DOKAZ 3, str. 15).

DOKAZ 3: Europska agencija za lijekove (EMA), naziv dokumenta: „Comirnaty, INN-COVID-19 mRNA Vaccine (nucleoside-modified)”, (Comirnaty, INN-COVID-19 mRNA cjepivo (nukleozidno modificiran) – zadnje ažurirano 13. prosinca 2021.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hr.pdf

Stranica 15: Pedijatrijska populacija

Europska agencija za lijekove odgodila je obvezu podnošenja rezultata ispitivanja cjepiva Comirnaty u pedijatrijskoj populaciji u prevenciji bolesti COVID-19 (vidjeti dio 4.2 za informacije o pedijatrijskoj primjeni). Ovaj lijek je odobren po shemi takozvanog „uvjetnog odobrenja”. To znači da se očekuju dodatni podaci o ovom lijeku. Europska agencija za lijekove će barem jednom godišnje procjenjivati nove informacije o ovom lijeku te će se tekst sažetka opisa svojstava lijeka ažurirati prema potrebi.

Cjepivo proizvođača Pfizera za djecu od 5 – 11 godina biti će pod kliničkim praćenjem čak do 31. srpnja 2024. godine! (DOKAZ 2, str. 122, zadnja studija na stranici br. C4591007, kojom studijom se utvrđuje tolerancija i sigurnost cjepiva za djecu od 6 mjeseci do 11 godina). …

Mi smo ovdje na HKZ-u donijeli samo početak dokumenta prijedloga za poduzimanje kaznenog djela protiv ove pedijatrice. Cijeli dokument ima 25 stranica teksta i jako je dobro napravljen, te bi se mogao upotrijebiti i za druge neodgovorne liječnike koji sa svojim izjavama obmanjuju javnost.

Osim toga znamo da su mnogi roditelji proslijedili ovaj dokument svojim lokalnim policijskim postajama.

Krivo je misliti da svi policajci, znaju sve što se događa. Veliki broj nikada nije imalo prilike vidjeti ove službene dokumente!

Slijepo vjeruju liječnicima jer je postalo uobičajeno da se liječnicima slijepo vjeruje!

Roditelji također šalju ovaj dokument i pedijatrima svoje djece, jer mnogi od njih nisu svjesni kaznene odgovornosti koja proizlazi iz njihovog mogućeg neodgovornog ponašanja.