Žene svećenice su moguće, kaže nova članica vatikanskog financijskog vijeća

Profesorica prava Charlotte Kreuter-Kirchhof, koju je lažni prorok Franjo nedavno imenovao članom skupine na visokoj razini koja nadgleda financije Vatikana, rekla je 10. kolovoza kako smatra kako bi žene mogle služiti kao svećenici u Katoličkoj crkvi, kao i u glavnim ulogama unutar vatikanske birokracije.

“Po mom mišljenju, u ovom je području jako puno moguće“, rekla je katoličkoj internetskoj stranici katholisch.de u intervjuu. “Ali u crkvi se o tome trenutno vode burne rasprave.”

Profesorica koja živi u Düsseldorfu, Kreuter-Kirchhof jedna je od šest žena koje je lažni prorok imenovao članicama Vatikanskog vijeća za gospodarstvo 6. kolovoza. Lažni prorok je 2014. stvorio grupu za nadzor financijskih aktivnosti grada i države Vatikana i ureda Svete Stolice.

Prethodno su u vijeću bili samo muškarci.

Kreuter-Kirchhof, koja je ujedno i predsjednica udruge Hildegardis, koja podržava žene u akademskom obrazovanju i osposobljavanju za posao, rekla je u intervjuu da je vidjela ohrabrujuće znakove ženskog vodstva u njemačkoj crkvi.

“U mnogim biskupijama žene preuzimaju središnje voditeljske zadatke i daju značajan doprinos budućoj održivosti naše crkve”, rekla je.

Kreuter-Kirchhof opisala je novo imenovanje u Vijeće za gospodarstvo kao “jasan znak željene suradnje biskupa, svećenika i laika i suradnje muškaraca i žena”.

Članstvo u vijeću odražava zajedništvo koje crkvu priprema za budućnost, rekla je.

Među šest novih članica osim Kreuter-Kirchhof je još jedna Njemica: predsjednica Nacionalnog udruženja njemačkih zadružnih banaka Marija Kolak iz Berlina.

Ostale četiri žene članice su iz Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva. Grupa također uključuje jednog laika, Talijana i osam prelata. Njemački kardinal Reinhard Marx ostaje vođa vijeća.

Ako se možemo malo baviti matematikom za prvi razred, od sedam laika, šest je žena. Ovo nije suradnja muškaraca i žena, nego dominacija žena.

Valjda lažni prorok računa da će ovako lakše sakriti financijske manipulacije kojima se Vatikan trenutno igra.

Dovoljno je danas pogledati na rijeku novca koja dotječe iz Kine i na upozorenja iz Hong Konga, ali ove žene to neće učiniti. Jedini muškarac koji se uhvatio u koštac s financijskim malverzacijama Vatikana bio je Kardinal Pell.

Na žalost on je u trenutku kad je zatražio uvid u Vatikanske račune u Švicarskoj, hitnom procedurom poslan nevin u zatvor.

Trenutno je kardinal Pell iako mu je dokazana nevinost, daleko ispod pozicije njemačkih financijskih stručnjaka u Vatikanu, na čelu sa kardinalom Marxom i tako se lažni prorok riješio još jednog Božjeg čovjeka, a u Crkvu doveo još Božjih neprijatelja.

“Članstvo u vijeću odražava zajedništvo koje crkvu priprema za budućnost”

Njihova budućnost je Jedna Svjetska Religija u kojoj žene mogu biti svećenice!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *