10 pitanja koja smo postavili biskupu Zrenjaninske biskupije Németu László

Na stranici Zrenjaninske  biskupije,  http://www.catholic-zr.org.rs/kozlemenyek/ pod naslovom 2021 OKTOBER, pod podnaslovom COVID-19 rendelet piše otprilike ovako:

„Uredba o COVID-19

S obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19 i eksponencijalno rastući broj pacijenata, svjesni poslanja Crkve, nakon odluke našeg svetog Franje da od 1. listopada važe i ostaju samo zelene putovnice, nalažem:

Do 15. listopada 2021. svi svećenici, đakoni, pastoralni djelatnici i biskupski djelatnici koji rade u biskupiji Nagybecskerek moraju Biskupskom uredu dostaviti potvrdu o najmanje jednom cijepljenju ili dokaz o oporavku od COVID-19.

Rok za predaju uvjerenja o drugom cijepljenju je 15. studenog 2021. godine.

Tko se ne bude pridržavao pravilnika, od 1. studenoga 2021. bit će mu zabranjen rad s ljudima i služenje sakramenata. Osoba/e su dužne napustiti zgrade (župe, radna mjesta) Biskupije do 15. studenog 2021. godine.

Ako to ne učine dobrovoljno, tražit ću zakonsko uklanjanje iz zgrada Biskupije.

Od 1. studenoga 2021. necijepljene osobe neće dobivati ​​nikakvu ekonomsku potporu Biskupije, a za svećenike će to značiti povlačenje nakana.

Od ovog pravilnika izuzeti su samo svećenici i svjetovno osoblje koji od liječnika imenovanog od Biskupije dobiju potvrdu da se iz medicinskih razloga ne smiju cijepiti protiv COVID-19.“

Ova uredba je objavljena samo na mađarskom jeziku, iako je biskupijsko sjedište u Vojvodini.

Poslali smo biskupu Németu László upit na mail adresu za koju smo se prije raspitali da ju baš on osobno pregledava i pitali ga:

  1. Kako komentirate ovu vašu odluku, sa obzirom na preporuku, na primjer hrvatskih biskupa, koji se pozivaju na Kongregaciju za nauk vjere koja navodi da “cijepljenje nije moralna obaveza i zato mora postojati dobrovoljnost“ ?
  2. Možete li dokazati da je cjepivo sigurno?
  3. Zbog čega inzistirate na cjepivu, ako je dokazano da cijepljene osobe prenose Kovid?
  4. Znate li da je mRNA tehnologija koja se koristi u cjepivu protiv Kovida, laboratorijski ispitana, već desetljeće prije i da je njezina postpone smrtonosnost dokazana?
  5. Je li vi vjerujete u to da je sotona knez ovoga svijeta i da je ovaj svijet njegov tron, jeste li svjesni kome vi služite i mislite li da zelena putovnica nije uvod u žig zvjeri?
  6. Tko vam je dao vlast da se po ovom pitanju koje nije ni pitanje morala ni pitanje vjere uplićete u slobodnu volju Kristovih svećenika, i namećete mjere protivne poslanju Crkve, je li mislite da vam je tu vlast dao vaš sveti Franjo kojeg spominjete?
  7. Kako planirate svoj nesretni slučaj obraniti na Sudu pred Gospodinom Isusom Kristom, ako vam On pokaže da je ova vaša odluka rezultirala smrću mnogih Njegovih svećenika, odnosno da ih je cjepivo postpone ubilo?
  8. Što je još puno gore, u slučaju vašega ne obraćenja Isusu Kristu, što je sa dušama koje ćete u budućnosti na isti način prisiliti na žig zvjeri, s kojim dolazi vječna smrt?
  9. Je li ikad čitate Otkrivenje, vjerujete li da je lažni prorok iz Otkrivenja fizička osoba, koja će postojati u vrijeme žiga zvjeri ili je to za vas samo simbolizam zla?
  10. Je li sumnjate da će Isus Krist oštro, vječnom kaznom kazniti pastire, koji su sami sebi uzeli ovlasti koje im nije dao On naš Gospodin Isus Krist?