Arizona i zašto je povratak Trumpa realan

Pismo predsjednice Senata Arizone Karen Fann o nepravilnostima glasanja i vjerojatno prijevari u okrugu Maricopa tijekom predsjedničkih izbora 2020. godineje vijest koja se ne može ignorirati.

Čak je i baza podataka nezakonito izbrisana nakon sudskog poziva za dobivanje informacija. Predsjednica Senata Fann pozvala je dužnosnike okruga Maricopa na javnu raspravu 18. svibnja kako bi im pružila priliku da pokušaju objasniti što se dogodilo s nestalim bazama podataka, glasačkim listićima i drugim značajnim problemima.

 

Okrug Maricopa nalazi se u južnom središnjem dijelu američke savezne države Arizone. Američki ured za popis stanovništva procijenio je da je od 2019. godine njegovo stanovništvo iznosilo 4.485.414, što ga čini najmnogoljudnijim okrugom države i četvrtim po broju stanovnika u Sjedinjenim Državama, a u njemu prebiva oko 62% stanovništva Arizone.

Mediji navodno odbijaju izvještavati o tome, ali se čini da će uskoro morati. Postoje naznaka da će još neke države slijediti Arizonu.

U videozapisu o prikupljanju sredstava za Republikansku stranku Trump je rekao da će republikanci vratiti Bijelu Kuću “prije nego što mislite”, izvijestio je Forbes.

“Vratit ćemo Senat, vratiti Kuću, vratit ćemo Bijelu Kuću – i to prije nego što mislite. To će biti stvarno nešto posebno – rekao je.

Video dolazi dok se pojavljuju izvještaji koji tvrde da Trump vjeruje da bi mogao biti vraćen na funkciju predsjednika, ako revizije izbora u ključnim državama krenu njegovim putem.

Dolazi i kad se činilo da se Trumpu sviđa ideja da postane predstavnik u republikanskom valu 2022. i postane predsjednik Doma.

Radijski voditelj Wayne Allen Root predložio je Trumpu da se bori za mjesto u Zastupničkom domu prije nego što prihvati izazov povratka Bijele kuće 2024. tijekom intervjua koji su njih dvojica vodili u petak, izvijestio je Daily Mail.

„Zašto da ne, umjesto da čekate 2024. godinu, i nadam se da ćete se kandidirati 2024., ali zašto se ne biste kandidirali 2022. za Kongres Sjedinjenih Država? Sjedište kući na Floridi. Pobijedite veliko. Odvedite nas do dramatične pobjede. Uzmite Kuću za 50 mjesta ”, rekao je domaćin.

“Tada postajete govornik Doma, vodite opoziv Bidena i započinjete kaznene istrage protiv Bidena”, rekao je Root. “Izbrisat ćete ga ove dvije posljednje godine.”

“To je tako zanimljivo”, rekao je Trump. “Znate, vrlo je zanimljivo.”