Bozanić s Amoris Laetitia protiv ‘teoretičara zavjere’

U nedjelju je izašao novi broj Glasa koncila naslovljen „Sigurnost je u Božjoj ljubavi, a ne u teorijama lažnih proroka“. Radi se o propovijedi kardinala Bozanića tijekom subotnje Sv. Mise u kapeli Sv. Roka nakon korizmene procesije. Ovaj medij koji je krenuo 1962. kao bilten o vijestima s koncila čije posljedice i danas osjećamo i koji već godinama na naslovnici nosi moto „novo lice Crkve“ donosi riječi kardinala Bozanića:

I nemojmo se dati zavarati lažnim prorocima, prorocima zavjere, prorocima koji žele unositi nemir, podjelu. Đavao je onaj koji dijeli, đavao je otac laži, đavao je onaj koji optužuje. Zato nemojmo se dati zavarati od onih koji smatraju da im je to jedina dužnost, koji možda nisu ni svjesni da su time u službi otca laži.

Zvuči poznato? Naravno da nismo zaboravili na notorne propovijedi lažnoga proroka kojima je pokušao napasti nadbiskupa Viganoa. Podsjetimo se – kada je prije tri godine nadbiskup Vigano otkrio upetljanost Bergoglija u skandale prikrivanja seksualnog zlostavljanja i tražio da se povuče, Bergoglio je u svojim propovijedima počeo govoriti o „velikom tužitelju“ koji traži koga će optužiti, koji „nastoji otkriti grijehe, kako bi skandalizirao ljude“. Tada su medijske sluge lažnoga proroka prihvatile ove njegove riječi i potrčale da optuže nadbiskupa Viganoa da ga sotona potiče da razotkriva svećenike pedofile i širi razdor u Crkvi.

Bozanićeva korizmena procesija trebala je imati pokornički karakter, osobito nakon svih uvreda koje su nanesene i koje se i dalje nanose Euharistijskom Isusu, a ponajviše svetogrdnim dijeljenjem Pričesti, koje je u Crkvi otpočelo nakon spomenutog koncila, a u zadnjih godina dana postalo gotovo potpuno prevladavajuća praksa naredbom istog kardinala Bozanića.

No, nema skrušenosti kad otvrdne srce, samo držanje partijske linije, otrcane parole i etiketiranje „narodnih neprijatelja“. Kardinalov ponos očito su prije godinu povrijedile priče o tome da je potres bio Božja kazna zbog njegovog ukidanja Mise, kao što mu danas smetaju oni koji se bune protiv korona-globalista, pa se na godišnjicu potresa obrušio na „proroke zavjere“, koristeći slične etikete koje koriste najokorjeliji globalisti zle skupine

No, tko su „proroci zavjere“ o kojima govori Bozanić? Osim što „proroci zavjere“ zvuči kao Bozanićeva verzija „teoretičara zavjere“, omiljene batine kojom globalisti diskreditiraju sve koji im se suprotstave, Bozaniću su očito bila puna usta „lažnoga proroka“. Izgleda da je imao potrebu obračunati se s domaćim neprijateljima, koji mu očito u ovom trenutku smetaju da provede neke svoje nakane.

A kakve to točno nakane, možemo naslutiti čitajući isti članak. Naime, Bozanić nas u istoj propovijedi priprema za tzv. „Godinu Amoris Laetitia“.  Dakle, godinu sramotne pobudnice kojom je lažni prorok nakon sinoda o obitelji krenuo u demoliranje Katoličke Crkve. S Amors Laetitia pokrenuo je prvi napad na obitelj i na Euharistijskog Isusa, tako što je sada već famoznom fusnotom otvorio vrata pričešćivanju javnih bludnika, a time i svetogrđu. Sjetimo se da je tada Jutarnji slavodobitno donosio statistiku kako sada crkveni sudovi u Hrvatskoj puno češće daju poništenje braka.

To je bilo prije točno pet godina, a sada je svetogrđe postalo prava pandemija. Zato ne će čuditi ako kardinal uskoro počne govoriti o bratstvu i jedinstvu religija i počne promovirati Bergoglijev masonski Tutti Frutti jedne svjetske religije.

I dok Bozanićev maskirani kler više sliči zoroastarskom svećenstvu, nemojmo se čuditi da isti Glas koncila ne počne s odobravanjem pisati o nekim novim licima korona – crkve kojima svjedočimo posljednjih tjedana.

A nažalost ima ih mnogo, od crkava u kojima se za vrijeme Mise poziva policija da izvede trudnu vjernicu jer ne nosi masku, do crkava koje izdvajaju cijepljene od necijepljenih, do onih koje brane Sakramente necijepljenima. Svemu tome svjedočimo, a znamo da nam još gori progon tek slijedi.

A tko to progoni istinske vjernike? Naša braća katolici i crkveni velikodostojnici. I dok ulazimo u Veliki tjedan i Muku Gospodnju molimo za sve one koji će Ga izdati i koji Ga danas izdaju.

Ne, ovaj članak nije optužba protiv kardinala niti mu želimo unijeti nemir. Ali mu isto tako ne želimo lažni mir niti komociju oko stvari koje vode u propast, a koje danas truju Crkvu širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Zato sinovski upozoravamo da ograničavanje i onemogućavanje dostojnog primanja Sakramenata, širenje i toleriranje svetogrđa, promidžba materijala koji šire lažna učenja kao i šutnja na epidemiju krivovjerja, svetogrđa i drugih grijeha vode u propast.