Dosta je najamnika, narod Božji hoće pastire

Na svetkovinu Dobroga Pastira, svi koji su bili na Svetoj Misi mogli su čuti Isusovo objašnjenje tko je to dobri pastir i kakve on mora imati kvalitete da bi se takvim zvao.

Također u istom čitanju Isus je objasnio tko su to najamnici i kako ih prepoznati.

Zadnjih godina, točnije od kada je lažni pastir Bergoglio zasjeo na stolicu Svetog Petra, odjednom su i najamnici počeli dizati svoj glas u Gospodinovu ovčinjaku.

No osim najamnika tu smo počeli viđati i kradljivce i lopove koji se svi do jednoga okupljaju oko lažnog pastira i čiji je zadatak istrijebiti i rastjerati Gospodinovo stado.

Ali hvala dragom Bogu još uvijek se može naći i pastira, koji su zapravo tu cijelo vrijeme, ali nisu medijski popraćeni, a oštro su cenzurirani i kritizirani ako slučajno dospiju u medije.

Jedan takav svijetli primjer hrabrog pastira u nedjelju se mogao vidjeti tijekom prijenosa Svete Mise uživo, iz mjestašca Prozorja pored Dugog Sela.

Vjerojatno na HRT 1 nisu očekivali ovakvu propovijed, inače ovaj hrabri pastir nikada ne bi imao priliku reći iskreno ono što misli, no Gospodin je omogućio da se čuje Istina.

Radi se naime o pateru Dominiku Gerbicu, koji je župnik župe Sv. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici.

Nakon prijenosa uživo sa HRT 1, očekivano su se raspisali svi sluganski mediji, oštro kritizirajući ovoga pastira, koji uzgred budi rečeno nije ništa drugo rekao doli Istine.

Doista potičemo sve da pogledaju jedan rijetki i iznenađujući primjer kako trebaju zvučati pastiri i kako se hrabro svjedoči Istina.