Javna Bergoglijeva hereza: Bog će svakoga spasiti, ha, ha, ha!

Popularni katolički komentator Taylor Marshal upozorio je na jednu očitu herezu koju je izrekao lažni prorok tijekom avionskog intervjua 15. rujna, nakon putovanja u Mađarsku, a koja je očito mnogima promakla.

Govoreći o homoseksualcima i braku Bergoglio je tada rekao:

No brak je brak. Ne kažem to da osudim ljude koji su takvi, nikako, molim vas, oni su naša braća i sestre i mi ih moramo pratiti. No brak kao sakrament je jasan, to je jasno…

Ponekad je konfuzno to što sam rekao. Istodobno, treba svakoga poštivati.

Dobri Gospodin svakoga će spasiti. Nemojte to naglas reći [smije se], no Gospodin želi svakoga spasiti.

Istina je da Gospodin želi svakoga spasiti, ali nije istina da će Bog svakoga spasiti. Isus jako puno puta u Evanđelju upozorava da mnoge duše odlaze u Pakao. Podsjetimo na samo jedan odlomak:

Tada ga upita netko: “Gospodine, je li samo malo onih, koji se spašavaju?” On im reče: “Trudite se da uđete na uska vrata, jer vam kažem: “Mnogi će tražiti da uđu, a neće moći. (Luka 13, 23-24)

Sjetimo se, još 2018. godine pukla je vijest kako je lažni prorok zanijekao postojanje pakla. Radilo se o intervjuu njegovom omiljenom novinaru i uredniku La Repubblice, Eugeniju Scalfariju. Nakon ovog skandala službeni Vatikan je zanijekao da je Bergoglio novinaru rekao kako pakao ne postoji, pa je nastala konfuzija u kojoj su neki stekli dojam da je to bila kriva Scalfarijeva interpretacija, a mnogi su ipak vjerovali da je stvarno tako, ali da se Vatikan to još ne usudi javno reći.

Ipak službeni Vatikan je potvrdio da se Bergoglio sastajao sa Scalfarijem, distancirao se od izjave, ali nije potvrdio službeno učenje Crkve o postojanju pakla.

Sada vidimo kako se Bergoglio opet vraća na herezu univerzalizma po kojoj će svi biti spašeni i po kojoj prema tome nema pakla.

Sada se očito osjeća puno jačim u svojoj vlasti u Crkvi, pa je potpuno otvoren oko toga.

Marshal kaže da je pravi razlog zašto je Bergoglio popustljiv u grešnim situacijama koje obrađuje u Amoris Laetitia (razvod, preljub, nezakoniti brak… ) upravo zato što ne vjeruje u vječnu kaznu, odnosno vjeruje da su svi spašeni.

Pridružujemo se Tayloru Marshalu u molitvi da se prekinu ove hereze i konfuzije.