Kakva ironija: EU i američka zvijer kažnjavaju rusku zvijer istim oružjem s kojim su oborili Papu Benedikta!

Toliko se priča o tome kako će EU i Amerika kazniti Putina na način da ga skinu sa SWIFT-a. SWIFT mreža (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) globalni je sustav bankarskog plaćanja.  Tako čitamo ovih dana u hrvatskim medijima kako je SWIFT „moćno oružje“ Zapada, te kako raznorazni čelnici i novopečeni diktatori prijete da će svoga ruskoga takmaca skinuti sa SWIFT-a i tako Rusima onemogućiti ili značajno otežati međunarodne financijske transakcije. To se u subotu večer i dogodilo.

Strašna ironija je ta da su europska i američka zvijer upravo to „moćno oružje“ upotrijebile protiv Pape Benedikta prije devet godina. Naime, nekoliko godina nakon Benediktove ostavke (odnosno svrgnuća) počele su curiti informacije o tim događajima. Godine 2017. priznati talijanski geopolitički magazin Limes, objavio je članak u kojem se govorilo da je iza Benediktove ostavka stajao jaki pritisak vlade bivšeg američkog predsjednika Obame.

Amerikanci su tada izvršili pritisak na dva načina: šireći informacije o vatikanskim skandalima i isključujući Vatikan sa SWIFT-a. Uz to, Deutsche Bank je blokirala sve bankomate u Vatikanu. Tako su neprijatelji Crkve u biti blokirali vatikanske novce. Netom nakon što je Papa Benedikt abdicirao odjednom su proradili vatikanski bankomati, jer je neprijatelj očito postigao svoj cilj.

Nekoliko sati nakon što je Benedikt abdicirao, bivši američki predsjednik B. Obama pohvalio je Papu Benedikta rekavši: „U ime svih Amerikanaca, Michelle i ja izražavamo našu zahvalnost i molitve njegovoj svetosti Papi Benediktu XVI.“.

Obama je tada rekao kako se „toplo“ sjeća njegovog susreta 2009. s Papom Benediktom, iako je taj susret obilježilo Benediktovo neslaganje s Obaminom politikom širenja abortusa, te je Obama nakon sastanka morao izjaviti kako će poraditi na smanjenju abortusa. Nažalost, kao što vidimo dogodilo se upravo suprotno američka vlada učinila je sve da se zlo abortusa proširi, a Benedikta su svrgnuli.

Sada, kada gledamo kako Putin zvjerski uništava Ukrajinu, frapantno je da Zapad koristi isto „moćno oružje“ kojeg je bez oklijevanja upotrijebio protiv Katoličke Crkve.