Kardinali i biskupi koji su osudili poganski ritual u Vatikanu

Tri Kardinala i tri biskupa, svaki ponaosob, izrazili su svoje javno zgražanje prema poganskim ritualima koji su se dogodili na raznim mjestima u Vatikanu, uključujući Crkvu Svetog Petra, Vatikanske vrtove, sinodnu dvoranu itd..

Sramotna slika koje se treba i plašiti jer će ovakve stvari navući Božju Kaznu na ovakve prelate i narode kojima oni služe. U procesiji unose pogansku božicu-đavlicu u Kuću Božju.

Katolici diljem svijeta bili su ogorčeni videći ne samo poganske idole, koji su bili prisutni na tim ceremonijama, nego i to što je lažni prorok (Bergoglio), doslovno blagoslovio te kipove za vrijeme ovih ceremonija. On je također i sudjelovao u tim ritualima.

Paulo Suess, jedan od ključnih autora ove Amazonske sinode, komentirao je ove događaje vrlo kratko :

“Pa što onda. Čak i ako je to bio poganski ritual, onda je štoviše to pogansko slavljenje Boga.”

I nakon što su dva Katolička mladića, izbacili kipove poganskog idola pachamame iz crkve i bacili ih u rijeku Tiber, lažni prorok Bergoglio ponovno ih je pokušao izložiti ispred oltara na završnoj Misi sinode 27 listopada.

Ali vjerojatno zahvaljujući velikom otporu svećenika koji su sudjelovali u sinodi i izvan nje, to se nije dogodilo. 

On je svetogrđe izvršio na drugačiji način, o čemu ćemo još pisati.

Za vrijeme svih ovih događaja koji su zgrozili Katolički svijet, pojedini hrabri Kardinali i Biskupi podigli su svoje glasove u otporu prema lažnom proroku.

Ovdje ćemo navesti njihova imena, jer smatramo da svi trebaju znati tko su oni:

Kardinal Gerhard Muller, u intervjuu za EWTN televizijsku kuću, rekao je, “učinjena je velika greška što su se postaviti ti idoli u Crkvu, a ne što su se izbacili iz Crkve, jer prema Zakonu Jedinoga Boga – grijeh protiv prve Božje zapovijedi (idolopoklonstvo) težak je grijeh.”

Kardinal Walter Brandmuller, jedan od dva preostala kardinala dubie, pohvalio je izbacivanje poganskih kipova pachamame iz Katoličke Crkve u Rimu i nazvao dvojicu mladića koji su to učinili “prorocima”.

“Ova dvojica mladića koji su bacili ove neukusne idole u rijeku Tibar nisu počinili krađu, nego su učinili dobro djelo, simbolično djelo koje poznajemo još od proroka Starog Zavjeta, a i od Isusa, koji je rekao – očistite Moj Hram.

Također je i Sveti Bonifacije posjekao hrast posvećen poganskom božanstvu Thor-u  blizu Geismara i na taj način uveo kršćanstvo u Germanska plemena.

Ova dvojica neustrašivih Makabejaca koji su uklonili “grozotu pustoši sa svetog mjesta”, proroci su današnjice.” zaključio je Kardinal Brandmuller.

Kardinal Jorge Urosa Savino, treći kardinal koji se suprotstavio poganskim ritualima u Vatikanu, rekao je:

Sinkretizam koji je prisutan u ovim ritualima, a koji su provele Amazonske žene treba ukinuti. Pogansko naličje ovih ceremonija i očiti nedostatak Katoličkih simbola, razne gestikulacije i molitve, ples i klanjanje, čine ovaj iznenađujući ritual opravdano izložen brojnim kritikama. Ovaj tip sinkretizma treba u potpunosti ukinuti,” zaključuje kardinal Savino. 

Među biskupima koji su se suprotstavili ovom poganskom obredu ističemo:

Biskup Athanasius Schneider, koji je napisao najupečatljiviju kritiku ove poganske blasfemije.

“Katolici ne mogu prihvatiti niti jedno pogansko slavlje, niti bilo kakav sinkretizam između poganskih vjerovanja i prakse Katoličke Crkve.

Slavljenje, paljenje svijeća, klanjanje, prostiranje na pod i plesanje ispred obnaženih ženskih kipova, krši prvu Božju Zapovijed: Nemaj drugih Bogova osim Mene.” zaključio je Biskup Schneider.

A djelo dvojice mladića koji su izbacili ove kipove iz crkve, nazvao je : “hvale vrijedno, zaslužno i neustrašivo djelo Kršćanskih mladića”, koji kao novi Makabejci djeluju u duhu odmazde našeg Gospodina, koji je izbacio trgovce iz Jeruzalemskog hrama, bičem.

“Djelo ove dvojice Kršćana bit će zabilježeno u analima Crkvene povijesti, kao herojsko djelo koje je vratilo slavu Kršćanskog imena, dok će djela crkvenih dostojanstvenika, koji su naprotiv okaljali Kršćansko ime u Rimu, biti zapamćena kao kukavička i izdajnička djela.” rekao je biskup Schneider.

Biskup Jose Luizs Azcona Hermoso, biskup Emeritus Brazilskog grada Maraje – osudio je poganski ritual sa kipovima pachamame nazvavši ih demonsko svetogrđe. On je rekao:

“Majka Zemlja ne bi se smjela slaviti kao božanstvo jer sve, pa čak i Zemlja, u vlasti je Isusa Krista i ispod Njega. Nema duha koji ima jednaku ili veću moć od Našeg Gospodina ili Djevice Marije.

Zazivanje ispred kipova, pred kojima su se čak i neki od svećenika poklonili, predstavlja prizivanje zlih duhova, od kojih traže blagoslov ili im daju zahvalu. Ovo je skandalozno demonsko svetogrđe, posebno za djecu koja još nisu u stanju razlikovati dobro od zla.

Pachamama nije i nikada neće biti Djevica Marija. Reći tako nešto je laž. Ona nije naša Gospa iz Amazone, zato što je jedina Gospa Amazone, Marija iz Nazareta. Ne stvarajmo sinkretičke mješavine. To je nemoguće. Majka Božja je Kraljica Neba i Zemlje.” rekao je biskup Hermoso.

Biskup Marian Eleganti iz Chur-a, Švicarska, izašao je sa svojom oštrom kritikom prema lažnom proroku u svezi poganskog rituala u Vatikanu, nazivajući ga skandalom:

“Čak i ako netko prihvati nedavne riječi pape, kako kipovi nemaju namjeru idolopoklonstva, ostaje i dalje skandal da se papa uopće ne brine oko toga. Naprotiv, papa brani ove poganske rituale.

Neshvatljivo je, kako javno slavljenje idola pachamame nije idolatrija,” zaključio je biskup Eleganti.

 Molimo da Isus u svom Milosrđu ohrabri  Katoličke prelate u Hrvatskoj, da i oni posvjedoče svoju odanost pravom Bogu, javnim odbijanjem idolopoklonstva u Vatikanu.