Korona religija je neupitna, kako među liječnicima tako i među većinom svećenika

Jedan svećenik mi je nedavno rekao da je bio na duhovnoj obnovi za svećenike, koja je trajala tri dana na kojoj su imali predavanja o Koroni. Boga se jedva spomenulo, ali kaže da je zaprepašten koliko su posebno stariji svećenici ogrezli u korona religiju.

Je li to zbog njihove ovisnosti o liječnicima i njihovog neupitnog povjerenja u liječnike, koje su razvili tijekom svoga života. Vjerojatno, a ako se tome doda mala vjera u Krista i povezanost sa Isusom Kristom, onda je to shvatljivo.

Ako svećenici vjeruju liječnicima više nego Kristu, kome onda liječnici vjeruju.  

Oni vjeruju vrhovnim mainstream autoritetima svoje struke.

Tako sam naišao na zanimljiv članak, o intervjuu sa jednim liječnikom iz Italije.

Pogledajmo kako on objašnjava ovu pojavu korona religije:

 

Liječnik: “Vjerujemo u cjepiva”, postalo je psihološka činjenica, uvjerenje i stoga se ne može osporiti na racionalnoj razini. To je vjerovanje.

Pitanje: Među vašim kolegama, u okruženju, ne pitam da li vjeruju (u cjepiva) ili ne, ali govorite li barem o ovom naletu nuspojava?

Liječnik: Ne. Ne možete govoriti o tome, a znate li zašto? Neminovno ćete doći do toga da kažete nešto loše o cjepivu, a to ne možete. Prvo, zato što su svi kolege cijepljeni, pa stoga priznati da je cjepivo loše za njih bilo bi vrijedno priznati da je svaki njihov novi dan opasan po život. Stoga a priori ne prihvaćaju ovu verziju činjenica: odlučili su se cijepiti zatvorenih očiju, bez prethodnog raspitivanja, kao da njihovo zdravlje ima istu vrijednost kao predmet kupljen na ulici. Ako loše govorite o cjepivu, stavljate ih u neugodnu situaciju sa njima samima.

Pitanje: Opet, isti psihološki mehanizam: bi li oni mogli ikada sebi priznati da su se tako olako odnosili prema svom zdravlju?

Liječnik: Ne bi nikada.

Pitanje: To je međutim velika prepreka mogućem lijeku za nastalu situaciju. Oni provode tihi i poslušni masakr, zaštićen prije svega šutnjom liječnika i zdravstvenih djelatnika općenito, koji bi jedini imali kvalifikacije dati vjerodostojnost za osudu onoga što se događa.

Liječnik: Tihi i poslušni masakr: pogodili ste cilj.

Pitanje: Mnogo je lakše vjerovati u ovog boga nego početi postavljati pitanja, zbog toga su kolege suučesnici, na drugačiji, ali ništa manje ozbiljan način, i obični ljudi.

Liječnik: Mnogi od nas su protjerani iz obitelji, po istom psihološkom mehanizmu: nakon što su svi požurili na cijepljenje, kako sada mogu priznati da smo mi u pravu, a da ne priznaju da su sebe i svoju djecu doveli u opasnost?