Riskirali biste nepovratnu modifikaciju vaših gena zbog straha od obične gripe?

Prije par dana dali smo statistički pregled dosadašnjeg utjecaja tzv. pandemije na smrtnost u Hrvatskoj iz kojeg je vidljivo da se brojke ne razlikuju puno od neke jače gripe. Čak ako zanemarimo moralnost i duhovni aspekt cijepljenja, automatski se nameće pitanje iz naslova – zar biste stvarno riskirali nepovratnu modifikaciju vaših gena u strahu od nečeg što je usporedivo s običnom gripom, kako po prezentiranim brojkama, tako i po dosadašnjoj stopi oporavka od preko 99%.

No, kako može krštena duša zanemariti moralni i duhovni aspekt cijepljenja? Oni koji se pretvaraju da ne vide apostaziju i hereze, nego to još podržavaju, ti će zažmiriti i na krv abortirane djece i pravdat će svoju odluku o cijepljenju blagoslovom lažnoga proroka. „Lažni prorok mi je rekao da se smijem cijepiti“ ne će biti dobar argument na Posljednjim Sudu.

No, nemojmo zaboraviti da je pitanje cijepiti se ili ne generalna proba za sutrašnje pitanje – primiti žig zvjeri ili ne. Zbog svega što vlasti vežu uz pitanje cijepljenja (diskriminacija, mogućnost putovanja, pristup raznim dobrima, uslugama i lokacijama, itd.) mnogi covid vakcinu uspoređuju sa žigom zvjeri. Tako je prije nekoliko tjedana američka zastupnica u Kongresu Marjorie Taylor Green napala plan o „vakcina putovnici“ rekavši:

Ovo će odrediti vašu mogućnost da putujete, vašu mogućnost da kupujete i prodajete, pa sam ranije danas upitala – je li ovo nešto kao Bidenov žig zvjeri, jer je doista zastrašujuće i nije dobro.

Onima kojima je konstantno na pameti vlastito spasenje ovo su strašna vremena i sudbonosna pitanja. No, s druge strane mnogi ljudi kod nas čine ovaj izbor bez puno razmišljanja i po kratkom postupku, po onoj – kud svi Turci tu i mali Mujo.

Zato se postavlja pitanje: hoćete li izabrati široka vrata, vrata tzv. cijepljenja koje nudi svijet i kojem hrle zaluđene mase nadajući se da će tako spasiti život svoj, da će tako zadobiti naklonost svojih poslodavaca, zadobiti povlastice, baš kao što su prije petsto godina Turci davali povlastice onima koji su prešli na islam.

Ili ćete izabrati uski put, put očuvanja tjelesne čistoće pred zlom tehnologijom Posljednjih Vremena, put branjenja Božjeg dara slobodne volje, put odbačenosti od strane svijeta, put progona necijepljenih, put na kojem se naše haljine čiste Krvi Jaganjčevom, put Križa.

Katolici, dok razmišljate o cijepljenju, sjetite se: ako se želimo spasiti trebamo odbaciti svijet i ono što ovaj svijet nudi poradi Nebeskih dobara!

I dok tisuće Hrvata u ovom trenutku hrle na masovna cjepilišta, među njima neki od naših najmilijih, ali i mnogi svećenici, sjetimo se riječi Svetaca i naučitelja kroz povijest Crkve – da se samo manji broj kršćana i katolika spašava, a da većina hrli na široka vrata i ponire u bezdane pakla.

Neka nam se ova slika ureže duboko u naš um dok svjedočimo ovom navještenom sveopćem cijepljenju, kojeg sve više podupiru i neki glasovi unutar ostatka pravovjernih i tradicionalnih katolika, koji su zavedeni lažnim prorokom postali dio propagandne mašinerije za cijepljenje. 

No, Krist je rekao „Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga“ (Luka 9, 24) kao i „Mnogo je zvanih, a malo izabranih.“ (Matej 22, 15). I dok gledamo i čujemo kako mnogi svećenici primaju cjepivu, a drugi prijete necijepljenima, zastrašuju ih po samostanskim hodnicima, sjetimo se svjedočanstava Svetaca koji su govorili o tome kako ogroman broj posvećenih duša propada i završava u paklu.

Razmišljajmo danas na blagdan Božjega Milosrđa o našem vlastitom Spasenju i što trebamo činiti da zadobijemo spasenje za sebe i za naše bližnje u ovom sudbonosnim trenucima. Molimo Gospodina da nam se smiluje i da nas utvrdi na putu spasenja, te da se ne bojimo, nego da prigrlimo progon, žrtve, a možda i mučeništvo, kao dragocjena djela Slave Božje i našega Spasenja.