Svećenike napadaju i proganjaju biskupi zbog svjedočanstva vjere

Popularni svećenik vlč. Richard Heilman, koji je jako uključen u pitanja vjere, pohvalio je svećenika Altmana zbog njegovog javnog svjedočanstva vjere riječima: “Proganjaju njega, a i nas će.”

Od svećenika Altmana, koji je stekao nacionalnu slavu kada je prošle jeseni izjavio: ” Ne možete biti katolik i demokrat ” , njegov biskup William P. Callahan odmah je zatražio ostavku.

“Ovaj svećenik nevjerojatno voli svoje stado”, rekao je vlč. Heilman u svojoj homiliji u srijedu. “Riskirao je svoje svećeništvo zbog dubine svoje ljubavi. Nevjerojatna ljubav. Ljubav koju sam rijetko od nekoga iskusio. “

Pohvalio je Altmana što je zauzeo stav kad su drugi popustili strahu.

Uz svoj viralni video o katolicima i demokratima, Altman se oglasio protiv „katoličkog“ predsjedništva Joea Bidena i kritizirao kukavičluk biskupa u odgovoru na koronavirus.

Na nedjelju Duhova, Altman je objavio da ga je njegov biskup zamolio da podnese ostavku zbog stvaranja “podjela i neučinkovitosti”.

Biskup Callahan počeo je prijetiti svećeniku Altmanu “kanonskim kaznama” još u rujnu, unatoč nevjerojatnoj javnoj podrški ovom svećeniku, koja je narasla među katolicima širom zemlje i svijeta.

Otac Altman angažirao je kanonskog odvjetnika kako bi riješio spor sa svojim biskupom.

Vlč. Heilman je u svojoj propovijedi rekao:

“Pogledajte što nam pokušavaju učiniti?’ Praktički mi ostali svećenici mislimo –  ‘Ma da! Bolje da ne govorimo ništa ili bismo mogli uznemiriti biskupsku kabalu koja bi mogla krenuti i za nama. ‘ Kao što čine s vlč. Altmanom. I nažalost, vođe naše crkve klanjaju se i umiruju ovu kabalu. “

(Kabala je ezoterijski židovski misticizam i sastavni dio je masonskih rituala.)

U svom razmišljanju od 8. svibnja vlč. Heilman je još jednom rekao:

 „I, čini se, kako napori evangelizacije ove radikalne sekularne religije [nikada] nisu bili agresivniji. Usred ove povijesne razine indoktrinacije, svaka prijetnja radikalnoj svjetovnoj dogmi prima cenzuru i kaznu, ne samo od pristaša ove svjetovne antibožanske religije, već i od nadređenih bilo kojeg klerika koji se usudi ‘uvrijediti svijet. To je, svećenik Altman rekao u svojoj propovijedi.”

„Ali što [Altman] radi?”, zapitao je Heilman

“On kaže: ‘Slušajte, znam da stavljam svoju glavu na panj ovdje, ali morate razumjeti što se trenutno događa u svijetu.’ E to je prava ljubav svećenika prema svom stadu. “

“Njega progone, a i nas će. Sve dok… stvarni kršćani koji zapravo imaju Kristov život u sebi ne počnu vraćati kontrolu nad našom zemljom. Pustili smo ih da uđu i oni vladaju nama. Pokazali su nam svoj autoritet. Kako će nas cenzurirati. Kako će nas kazniti. Pisat ćemo vašem biskupu i odvest ćemo vas iz vaše župe ako ne poslušate. ” zaključio je vlč. Heilman

Vlč. Heilman također je javno istupao protiv ovih svetogrđa.

U objavi na Facebooku 18. travnja i on je poput Altmana izazvao svoju braću svećenike, kao i biskupe, da zauzmu stav:

„Evo nas. Mi svećenici i biskupi mislili smo da možemo održavati crkvene programe i sakramentalne pripreme Svete Mise s pola sata ispovijedi svaki tjedan, a pri tome smo pazili da nikoga nikada ne uvrijedimo, iz straha da ne izgubimo dobrotvorne priloge ili povjerenje svojih kolega klerika.

Sve to vrijeme smo gledali kako vukovi ovoga svijeta proždiru naše ovce.

Čini se da mi svećenici i biskupi izbjegavamo govoriti protiv ove trenutne kulture i nove superpoplave ‘normaliziranja zla’, iz straha da se ne pojavimo na nekoj novinskoj stranici”, istaknuo je Heilman.

“To bi odmah uzrokovalo “podjelu” u očima naših biskupa, a mi bismo radije prihvatili sve, samo da nikoga ne uvrijedimo.”