Talijanski Senat ogromnom većinom odobrio hydroxychloroquine za liječenje COVID 19

Talijanski je senat gotovo jednoglasno glasao u korist rane ambulantne terapije za COVID, prihvaćajući prijedlog senatora Massimiliana Romea, člana Lige Mattea Salvinija.

Iako će prijedlog morati proći kroz daljnji parlamentarni postupak, odluka je sama po sebi prekretnica. Bez definiranja stvarnih protokola i lijekova, Senat je stavio temu ravno na stol i morat će se dati odgovori.

Dr. Andrea Stramezzi, istaknuti talijanski liječnik, rekao je za FranceSoir : „Pitanje je liječenje COVID-a, a ne čekanje (dok) dođe do citokinske oluje gdje pacijenta ne možete spasiti bez bolnice, bez JIL-a. Tako da smo jako, jako sretni. “

Sada će biti uspostavljeno povjerenstvo koje će utvrditi koji se lijekovi trebaju koristiti, kao i njihovo vrijeme.

Talijansku medicinsku agenciju (AIFA), dr. Stramezzi i nekoliko drugih liječnika već su doveli na sud kako bi stali na kraj protokolu “čekanja” sve dok pacijent zbog svog stanja mora u bolnicu na liječenje . AIFA će pisati vlastite protokole, ali Senatska komisija također će dostaviti svoje zaključke.

Doktor Stramezzi rekao je za FranceSoir da je liječnik koji je imenovan na čelo komisije, Matteo Bassetti iz Genove, već poznat, ali ostali sudionici nisu. Iako će se ishod njihova rada tek vidjeti, dr. Stramezzi rekao je kako se nada da će odabrati “pravi put”.

Cilj je definirati protokol za rano liječenje i predstaviti ga svim medicinskim centrima i liječnicima u Italiji, potvrdio je dr. Stramezzi.

Dr. Stramezzi također je primijetio da se u Italiji, kao i u Francuskoj, iste “virusne zvijezde” – virusolozi koji koriste isti pristup – pojavljuju se svake večeri na televiziji kako bi rekli da će “samo kampanja cijepljenja” omogućiti izlazak iz pandemije, “A također kažu:” Nemamo nikakvog načina liječenja.”

“To nije istina”, inzistirao je Stramezzi. Posumnjao je da ovi medijski liječnici imaju veze s “Big Pharmom” ili da ne znaju što je COVID zapravo, jer ne vide ambulantne bolesnike na početku infekcije, već samo stacionarne pacijente koji već doživljavaju citokinsku oluju i više ne mogu samostalno disati.

“Dakle, po mom mišljenju nisu razumjeli kako liječiti COVID”, rekao je.

“Znamo kako liječiti COVID: oni znaju po cijelom svijetu”, naglasio je citirajući konferencijski poziv tijekom kojeg su mnogi liječnici iz Brazila, Kanade, Sjedinjenih Država i Južne Amerike objasnili da ambulantno liječe pacijente sa više različitih lijekova. : hidroksiklorokin, azitromicin, ivermektin, kortizon, heparin.

“COVID se liječi. To je vrlo važno i zato je odluka Senata promijenila karte na stolu ”, rekao je dr. Stramezzi. “Sada službeno možemo reći da terapija postoji. Stoga moramo poboljšati broj liječnika koji odlaze ljudima kućama ili koji koriste telemedicinu, koji zovu pacijente i počinju ih liječiti. Ako počnemo liječiti sve ljude s ranim liječenjem – ambulantno – možemo isprazniti bolnice i možemo zaustaviti ljude da umiru. A mi možemo otvoriti restorane, barove, škole i bilo što drugo. Pravi put je ovaj. Naravno, možemo raditi cjepiva, ako to želite, ako im vjerujete, slobodno to možete probati. Ali moramo liječiti ljude. “

Primijetio je da je prethodnog dan u Italiji COVID-u pripisano 700 smrtnih slučajeva. “To nije prihvatljivo nakon više od jedne godine pandemije, jer sada znamo kako liječiti”, rekao je.

Stramezzi i drugi talijanski liječnici pisali su vladi prije godinu dana da sugeriraju upotrebu terapije koja im je do sada omogućila liječenje i izlječenje više od 10.000 pacijenata, sa samo “pet ili šest” smrtnih slučajeva, ali vlada nije bila zainteresirana.

Medijska pokrivenost najnovije odluke Senata da barem istraži moguće rane tretmane u Italiji je oskudna. Prema Stramezziju, još jedan liječnik koji od početka uspješno liječi ambulantne bolesnike, Luigi Cavanna, preporučen je za Nobelovu nagradu za mir prošlog prosinca, ali nije dobio niti jedan minut od glavnih medija.

Dvije tužbe koje su Stramezzi i drugi dobili protiv AIFA-e i ministarstva zdravlja također su zataškani u nacionalnim medijima, koji “o cjepivima govore 24 sata dnevno”. “Čini se da mainstream medije ne zanima liječenje nego samo cjepiva”, dodao je.

Odgovarajući na upit Azalberta, rekao je da je 15 ili 20 posto liječnika, “onih koji ne gledaju televiziju”, svjesno ranih tretmana. Stramezzi i njegova skupina koriste društvene mreže kako bi došli do javnosti i objasnili da je njihov strah od COVID-a neopravdan jer postoji učinkovit lijek. Lijekom se, rekao je, može ukloniti “faktor straha”.

To je zapravo jedini način da se spriječi da se ljudi oslanjaju na cjepivo i mjere zaključavanja kao jedini mogući lijek koji bi mogao omogućiti ponovno otvaranje zemlje. Stramezzi je zaključio da bi svaka nacija trebala imati timove liječnika, novinara i odvjetnika koji bi se međunarodno povezali kako bi se pročulo da je liječenje moguće: „Mi smo ljudi, moramo biti jedinstveni u ovoj borbi. Ako vlada ne razumije što treba učiniti, mi smo razumjeli i moramo reći ono što znamo. “

Trenutno u Hrvatskoj novinari postavljaju dijagnoze, a liječnici šute.