Tijekom Svete Mise, svećenik u suzama rekao da će od sada dijeliti Svetu Pričest samo na jezik i klečeći

U veljači ove godine, uhvaćen je svećenik na video snimci tijekom mističnog iskustva za vrijeme Svete Mise, nakon čega je otišao ravno do propovjedaonice i objavio da će se od tog trenutka Sveta Pričest u toj župi dijeliti samo na jezik i klečeći.

Video, koji je postao viralan s gotovo dva milijuna pregleda, zabilježio je kako se svećenik klanja (praktički se savija do zemlje), trese i plače. Bio je pognut oko 20 sekundi.

  1. veljače 2021. godine, na kraju nedjeljne Mise u 11 sati, vlč. Fredy Leonardo Herrera Fuentes, župnik župe Bezgrješnog Srca Marijina u Bogoti u Kolumbiji, rekao je župljanima da će “od ovog trenutka u našoj župi biti moguće samo se pričestiti na jezik i klečeći”.

Svećenik koji se zove Miles Mariae, “Marijin vojnik”, napravio je englesku verziju video zapisa. Dakle, ovdje je veza do videozapisa uz zahvalu ocu Milesu Mariaeu.

https://www.youtube.com/watch?v=6X5tiTcMoe0

Doktor Kwasniewski, katolički teolog i pisac, rekao je da postoji HIJERARHIJSKI problem sa svećenikom koji odbija dati Svetu Pričest na ruku onima koji to žele.

“Gotovo svaki kanonski odvjetnik (a zasigurno bilo koji biskup) rekao bi ne, ne može se to odbiti, jer disciplina Crkve (koliko god bila pogrešna) to izričito dopušta.”

Međutim, u slučaju kada je svećenik toliko uvjeren u pogrešnost davanja Svete Pričesti na ruku, te osjeća u savjesti da ne može dati pričest na ruku čak i kad to vjernici zahtijevaju, dr. Kwasniewski je rekao:

“Uvijek se razumijevalo da ako nečija savjest kaže da je predloženi postupak griješan ili riskira počinjenje grijeha ili da predstavlja priliku za počinjenje grijeha, mora se toga suzdržati.”

Međutim, dr. Kwasniewski dodaje da će svećenika koji donese takvu odluku njegov biskup vjerojatno suspendirati. Doktor Kwasniewski poznaje nekoliko svećenika koji su suspendirani zbog toga.

Postoje svećenici koji su mučeni u savjesti zbog toga što moraju dati Svetu Pričest na tako nedostojan način.

A što reći o situaciji u Hrvatskoj gdje biskupi prisiljavaju svećenike, da prisiljavaju vjernike da se pričešćuju na način protivan njihovoj savjesti. 

Možemo reći da kad dođe dan Grozote Pustoši, heretički biskupi i svećenici će ostati u hijerarhijskoj crkvi Jedne Svjetske Religije bez Euharistije, a vjerni svećenici će u skrovitosti pričešćivati vjernike Tijelom Kristovim na jezik i klečeći.

Kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu.